• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

20.06.2018

10:08

(FOTO) INFORMER U RUSIJI! NE PLAŠIMO SE ŠVAJCARACA, NEĆE NAM SE DESITI BEOGRAD! Evo šta su TADIĆ I TOŠIĆ rekli o "sajdžijama"!

Fudbal

(FOTO) INFORMER U RUSIJI! NE PLAŠIMO SE ŠVAJCARACA, NEĆE NAM SE DESITI BEOGRAD! Evo šta su TADIĆ I TOŠIĆ rekli o "sajdžijama"!

Podeli vest

Srbija u petak od 20.00 časova protiv Švajcarske igra meč drugog kola E grupe na Svetskom prvenstvu u Rusiji

Izabranici Mladena Krstajića u prvom kolu savladali su Kostariku sa 1:0 i u utakmici sa Švajcarskom imaće priliku da obezbede plasman u nokaut fazu.

Švajcarska je s druge strane uzela bod Brazilu i sada sigurno imaju još veći motiv da odigraju što bolje protiv naše selekcije. 

Informer

Dušan Tadić i Duško Tošić prepustili su ulogu favorita Švajcarcima jer su iskusniji, ali i poručili da ih se ne plaše. 

Duško Tošić je protiv Kostarike povredio rame, ali će biti spreman za Švajcarce na čije provokacije nije želeo da naseda, kao ni Dušan Tadić. Srpski štoper kaže da su protiv Kostarike svi igrali kao jedan i da kada je tako rezultat ne može da izostane.

As Sautempton oštro je reagovao na jedno pitanje zašto se Srbija plaši Švajcarske i samo upitao:

- Ko kaže da ih se plašimo?

Takođe, Tadić smatra da najveća opasnost preti od Šaćirija ali i konstatovao da Švajcarci nemaju u timu Nemanju Matića.

UŽIVO

Dušan Tadić i Duško Tošić  izašli su pred novinare.

Igrači su se posle Kostarike dugo zadržali u svlačionici, a Tošić na kraju obraćanja novinarima otkriva i zašto. 

- Čekali smo Baneta, nismo mogli bez njega da izađemo, a išao je na doping test. Mi smo tim i nismo mogli da se razdvajamo - jasan je srpski štoper.

Ako Tošić ponovi partiju kao protiv "tikosa" golman Stojković ne mora da brine.

- Ja u odbrani sve moram da uradim da sprečim gol. Glavom, nogom, svejedno, to se tako desilo na prošloj utakmici, sve normalno.

Tadić je rivalima prepustio ulogu favorita.

- Neka oni budu favoriti, prepustiću im tu ulogu, jer imaju više iskustva. Ovaj meč može mnogo da donese u karijerama i nama i njima.  Očekivanja su uvek velika, i od moje pozicije i od mene. Svestan sam toga i nosim se dobro sa tim. To su normalne stvari.

Reuters

Nezgodno je pao na rame Tošić protiv Kostarike, ali kaže da je sve u redu. 

- Rame je ok, malo boli, ali sve je ok. Biće teža utakmica nego protiv Kostarike, jer je moranje i nama i njima. Pokušaćemo da u petak pobedimo i da prođemo. Znamo šta donosi pobeda, i nema euforije posle Kostarike. Moramo da iskoristimo šansu koja nam se ukazuje.

Potom je as Sautemptona sipao komplimente na račun selektora Krstajića.

- On je mlad trener, ali veoma pametan. Poznaje nas odlično. Zna da iz nas izvuče najbolje. Za trenera je najvažnije kad svakog igrača može da natera da igra sa 100 odsto.

Priznaje Dušan Tadić da je skidao poteze Ramba Petkovića.

- Specifičan igrač, skidao sam njegove trikove i poteze. Mladi igrači mogu mnogo da nauče od njega. Moji prijatelji iz Brazila su me uvek pitali o njemu, znam koliko je tamo popularan. Nismo se nikad upoznali.

Tadić priželjkuje finale Srbija - Rusija, navijači su "orlovi" za baćuške protiv Egipta.

- Naravno da podržavamo Rusiju, imamo specifične veze, naša dva naroda. Posle Srbije to nam je omiljeni tim. Bilo bi fantastično da u finalu igramo Rusi i mi!

Tošić se nada da će ruski navijači biti uz orlove protiv Švajcarske kao i protiv Kostarike.

- Gledali smo sinoć Ruse, svi smo uz njih, navijamo za Rusiju. Osećamo se ovde kao kod kuće, a posle podrške u Samari znamo da su i Rusi uz nas. Oni su prošli grupu, pa se nadamo da će doći da nas u petak poguraju u osminu finala i da se svi zajedno radujemo.

AP PHOTO

Mladi Nikola Milenković oduševio je i Duška Tošić.

 - To se tako desilo protiv Kostarike, da odlično funkcionišemo. Za ovih 15-20 dana smo se uigrali. Naš posao je da učinimo sve da ne primimo gol, a na Tadiću i ostalim tehničarima je da napred daju gol. Svi smo igrali kao jedan protiv Kostarike, od Stojketa do Mitra. Kad svako igra odbranu, onda je i nama u poslednjoj liniji lakše. Biće sad drugačija utakmica, Švajcarska će biti ofanzivnija od Kostarike, ali napadači će imati više prostora.

Tadić nije želeo da poredi Sergeja i Šaćirija.

- Šaćiri i Sergej nisu za poređenje, svaki ima svoj kvalitet. Imaju li Švajcarci igrača kao Matića? Nemaju. 

Na pitanje zašto ih se onda plašimo, Tadić je uzvratio pitanjem:

- Ko to kaže da ih se plašimo?

Tadić poznaje dobro Šaćirija iz Premijer lige.

-  Od Šaćirija imam bolji međusobni skor. Nezgodan, dobar igrač, pokušaćemo da ga zatvorimo što je više moguće. Sve su to normalne stvari.

Tošić je potom otkrio najbolje strane "sajdžija".

- Švajcarci su disciplinovani, strpljivi. To su najjače odlike.

Pobeda nad Kostarikom slavila se u Srbiji, ali i Republici Srpskoj, to igračima daje dodatni podstrek.

- Gledao sam slavlje u Beogradu, Banjaluci, svi su uz nas, narod je s nama, to nam daje nadu i veru da možemo da napravimo nešto veliko. Sad je vreme, kad ćemo ako ne sad - kazao je Tošić.

Dragan Stojković Piksi pozvao je nekoliko igrača posle pobede nad Kostarikom.

- Čuli smo se, zvao je mene, Tadića i još nekoliko  igrača. Možemo mnogo toga od njega da naučimo, kao i od Save, Dekija, Mihe.. Pričali smo mnogo s Piksijem, ali da ostane među nama šta smo razgovarali.

Švajcarci nedeljama pokušavaju da isprovociraju "orlove", Tošić  ne naseda na peckanja. 

- Mnogo se priča, ali Tadić i ja nećemo da ulazimo u rasprave. Neće nam se desiti onaj meč iz Beograda kad smo bili naivni. Svesni smo uloga ove utakmice i nećemo dozvoliti provokacije.

Peđa Milosavljevic Informer

I Tadić želi samo da misli na fudbal.

- Slažem se, da se fokusiramo na fudbal jer to najbolje što znamo da radimo.

Tadić poručuje navijačima da moraju da spuste loptu, jer jedna pobeda ne znači i plasman u drugi krug.

- Mislim da smo takav narod, da posle pobede volimo da veličamo, a posle poraza da kudimo. Svi smo slični, trebalo bi da ostanemo mirni, na dobrom smo putu, ali ništa nismo ostvarili.

Tošić je posebno apostrofirao dvojicu igrača "sajdžija".

- Znamo ih sve, imali smo mnogo analiza, na Seferovića i Šaćirija da obratimo pažnju. Švajcarska je godinama u istom sastavu, ne menanjaju se. Moramo da se suprotstavimo kao Kostarikancima, da svih 11 igramo odbranu. Samo tako možemo da pobedimo. Imaju vrline i mane.

Dušan Tadić poručuje da će se "orlovi" biti spremni za Švajcarce.

- Mnogo je lakše spremiti meč protiv evrpske selekcije, igraju u Evropi i evropskim klubovima. Pripremićemo se najbolje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Ја се плашим... - ДУГОВА у "швајцарцима"...?!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija