• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

21.06.2018

18:51

INFORMER U RUSIJI: SRBIJO, MIRNO SPAVAJ! Evo šta su Krstajić i Matić poručili navijačima pred Švajcarce!

Fudbal

INFORMER U RUSIJI: SRBIJO, MIRNO SPAVAJ! Evo šta su Krstajić i Matić poručili navijačima pred Švajcarce!

Podeli vest

Nemanja Matić prepustio je Švajcarcima ulogu favorita, dok je selektor Mladen Krstajić najavio taktičke promene pred meč u petak

Srbija i Švajcarska utakmicu drugog kola igraju u petak od 20.00 časova

"Orlovi" su u prvoj utakmici savladali Kostariku 1:0. Protivnik "orlova" na otvaranju šampionata zaustavio je Brazilce, favorite za osvajanje Svetskog prvenstva, odigrali su 1:1. 

Informer

Pobeda bi "orlovima" donela plasman među 16 najbojih ekipa na Svetskom prvenstvu. Nema sumnje i da će Švajcarci svim silama pokušati da upišu prva tri boda na Mundijalu, mada im i bod mnogo znači, mogu da kalkulišu,  jer poslednji meč u grupi igraju sa Kostarikom i mi sa Brazilom.

"Švajcarci" s Kosova i Metohije uporno podižu tenziju pred utakmicu, pokušavaju da vanfudbalskim stvarima izbace iz ravnoteže naše igrače i meč zasole politikom. 

Selektor Srbije Mladen Krstajić pred utakmicu u petak nije želeo da se bavi stvarima iz prošlosti, niti Švajcarcima koji su rodom sa Kosova i poručio da je "orlovima" u fokusu samo fudbal i fer plej. Selektor "orlova" najavio je žestoku borbu sa rivalom, ali i taktičke promene koje neće uticati na sistem i stil igre.

Nemanja Matić je sipao komplimente na račun Švajcaraca i Đerdana Šaćirija, a onda poentirao porukom da Srbija ima opasnije fudbalere.

Inače, srpskim novinarima je bilo zabranjeno da postavljaju pitanja na konferenciji za medije selektora Švajcarske, dok su Švajcarci bez problema razgovorali sa selektorom Mladenom Krstajićem.

UŽIVO

Selektor Mladen Krstajić i fudbaler Nemanja Matić  obratili su se novinarima: 

I Krstajićev kolega na klupi Švajcarske Petković takođe je rodom iz Bosne i Hercegovine.

- Činjenica je, Petković je iz Sarajeva, ja iz Zenice. Tako da imamo i Bosnu zastupljenu na Svetskom prvenstvu.

Kako kaže selektor daće Bog da se ponovo lati mikrofona.

- Daće Bog! Neće biti problem da zapevam.

Matić je imao samo reči hvale za Šaćirija koga odlično poznaje.

- On je odličan igrač, protiv njega sam igrao mnogo puta. Naravno, dobro ga poznajemo, pogledali smo video materijal o njemu i celoj selekciji Švajcarske. Pokušaćemo da mu damo što manje prostora. Cenimo ga, ali imamo mi svoje adute i svoje opasne igrače.

Nije želeo selektor da priča o igračima Švajcarske koji su rođeni na Kosovu. 

- Rekao sam već 100 puta da mene politika ne zanima. Imamo svoj cilj, došli da prezentujemo Srbiju na pravi način, sve ostalo je nebitno.

Selektor Krstajić je imao poruku za navijače u Srbiji:

- Poruka Srbiji je da mirno spava, momci su orni, voljni i željni da odigraju kao protiv Kostarike!

Peđa Milosavljevic Informer

Matić je oduševljen podrškom naših navijač u Rusiji ali i Srbiji, međutim ne žele orlovi očekivanjima dodatno da se opterećuju.

- Osećamo podršku našeg naroda i ovde i svih onih koji nisu uspeli da dođu u Rusiju. Veća očekivanja dolaze s rezultatima, a pobedom nad Kostarikom ulili smo im nadu da možemo da napravimo nešto veliko na SP. Ali ne želimo da se opterećujemo, uspeh je što smo došli posle dva takmičenja koja smo propustili. Videćemo koji su nam limiti, ali dajemo sve od sebe za Srbiju. U poslednjih nekoliko godina ovo je najbolja godina za srpski fudbal. Plasirali smo se na SP, pobedili prvi meč na SP, sigurno je ovo prelepa godina za srpski fudbal.

Krstajić je pričao i o adutima Švajcarseke:

- Taktički su odlični, dugo igraju zajedno, Petković je s njima 4-5 godina. To je veoma bitno za reprezentaciju. Dobro smo prostudirali i analizirali, biće sutra žestoko.

Peđa Milosavljevic Informer


Srpski as nahvalio je rivala i Švajcarcima prepustio ulogu favorita.

- Mislim da su Švajcarci kvalitetniji od svih koje su bile sa nam u kvalifikacijama, samim tim što su se plasirali. Imali su samo jedan poraz u kvalifikacijama i to od Portugala u gostima. Nikada ne počinjem utakmicu da osvojim bod, ali nekad nije moguće pobediti. Oni su favoriti, na FIFA rang listi su šesti, a mi 34. tako da ih poštujemo i znamo svoje kvalitete.

Švajcarci se trude da isprovociraju srpske fudbalere potencirajući nepriznato Kosovo, ali selektor ističe još jednom da ga prošlost ne zanima.

- Već sam rekao, mene ne zanimaju stvari iz pošlosti. Što se tiče mlađih selekcija, Srbija je uvek imala odlične selekcije. Neki od tih timova su danas sa nama. Stvari iz prošlosti me ne interesuju. Gledamo samo vreme ispred nas.

Srpski fudbaleri su do tančina upoznali rivala u drugom kolu, poručio je Matić. 

- Znamo sve o Švajcarcima, selektor i stručni štab su sve pripremili Imaju individualni kvalitet, ali su i timski jaki.

Samo je fudbal u fokusu igrača, druga strana ih ne zanima, jasan je vezista Srbije. 

- Koncentrisani smo na fudbal, na stvari koje selektor traži, kako  će biti s druge strane to nas ne zanima.

Peđa Milosavljević/Informer


Selektor je najavio neke promene za meč sa "sajdžijama".

- Biće neki taktičkih promena, ali nećemo odstupati od sistema i stila igre. Mogu da garantujem da će igrači biti maksimalno spremni i daće sve od sebe. I agresivni i igrački raspoloženi, ali i fer plej kao protiv Kostarike.

Pobeda nad Švajcarskom Srbiju vodi među 16 najboljih, svesni su toga igrača, poručuje Matić.

- Naravno da smo svesni činjenice da idemo dalje s pobedom. Sigurno da ćemo dati sve od sebe, ali ispred sebe imamo veoma jaku selekciju. Švajcarska takođe mora da pobedi, pokušaće da nas ugroze, imaju mnogo kvalitetnih igrača. 

Selektor poručuje da nikave nepogode ne mogu da poremete "orlove".

Što se tiče vetra, kiše i nevremena, mi smo navikli na sve nepogode. Nećemo imati problema sa tim stvarima. A što se tiče Svetlogorska, zaista je perfekta baza, kao iz bajke. Najvažnije je da naprvimo dobru atmosferu i najvažnije je da igrači odgovorno treniraju. Kad koristimo slobodne vreme, onda ga koriste kako im odgovara. Profesionalci su, nosioce igre u svojim klubivima i verujem u njhovu odovornost.

Selektor Mladen Krstajić zahvalio se Rusima na gostoprimstvu i podršci protiv Kostarike na početu konferencije.

Hvala Rusiji na gostoprimstvu. Kompletna ekspedicija se oseća kao da smo u Srbiji. Hvala navijačima koji su nas bodrili u Samari, a isto očekujemo sutra. Da nam budu vetar u leđa. Što se tiče navijanja, svi smo navijali za Rusiju, za našu braću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milorad Culibrk

pre 5 godina

Rezultat: SRBIJA: Sbajcarska- 6:1. Napred Srbijo

Blin

pre 5 godina

Rezultat: Srbija - Svajcarska - 7 : 1 Napred Srbijo!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija