• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.06.2018

19:16

(VIDEO) RAZBIJENA ARGENTINA PRED ELIMINACIJOM! Hrvati ponizili Mesija i izborili osminu finala SP!

Fudbal

(VIDEO) RAZBIJENA ARGENTINA PRED ELIMINACIJOM! Hrvati ponizili Mesija i izborili osminu finala SP!

Podeli vest

Fudbaleri Hrvatske su u drugom krugu Mundijala, nakon velike pobede nad Argentinom rezultatom 3:0 u drugom kolu D grupe 

Pobedu Hrvatima doneli su Ante Rebić, Luka Modrić i Ivan Rakitić golovima u drugom poluvremenu utakmice.

Prvom pogotku kumovao je golman Argentine. Kabaljero je poklonio loptu Rebiću a ovaj nije propustio šansu da zakuca loptu za 1:0. Desetak minuta pre kraja utakmice, Luku Modrića ostavili su samog, a ovaj je majstorijom postavio konačan rezultat - 2:0. Jedva su Argentinci čekali kraj mučenja, pa se nisu ni potrudili da bar malo otežaju posao Ivanu Rakitiću, koji je tokom sudijske nadoknade postavio konačnih 3:0.

Hrvati su prvi u grupi sa šest bodova, a Argentina ima samo bod iz dva meča i ostale su joj teoretske šanse da prođe dalje. 

Hrvatska je tokom 90 minuta igre bila bolja, ambicioznija, opasnija, konretnija od "gaučosa" koji ko zna da li bi postigli gol i da su imali još 90 minuta. Mesi kao da nije ni igrao, a Argentinci su još jednom pokazali da su ekipa sa mnogo odličnih igrača, ali nisu tim. 

reuters‚

Jedni i drugi su mogli da vode posle prvih 45 minuta ali se mreže nisu zatresle. Prvu priliku imala je Hrvatska preko Perišića, već na startu utakmice, ali mu se isprečio je golman Kabaljero. Potom je Mandžukić promašio vođstvo. Mogao je da bira gde će da šutira ali se obrukao. 

Navijače gaučosa nervirao je Perez koji se našao na oko 13 metara od gola, koji je bio prazan, jer je Subašić pogrešio, ali je poslao loptu pored gola. U finišu poluvremena Rebić je koštao "vatrene" vođstva, bio je sebičan, spetljao se i loše šutirao, umesto da je poslužio samog Modrića. 

Vrlo brzo po povrtku sa odmora poveli su Hrvati. Kumovao je pogotku golman Argentine Kabaljero. Poklonio je Rebiću loptu pred svojim golom, a ovaj bombom raspametio navijače "kockastih". 

Nekoliko minuta kasnije probudio se i Mesi, konačno pripretio Subašiću, Argentinci su bacili sve karte u napad, ali bez rezultata. Desetak minuta pre kraja Modrić je prihvatio je loptu na nekih 25 metara i to sam, dva puta zalomio, a onda pored četvorice protivničkih igrača uputio projektil. Kabaljero je bio nemoćan.

Tačku na meč stavio je Ivan Rakitić u 92. minutu, a Argentinci su samo nepomično posmatrali kako ih "vatreni" najverovatnije šalju kući.  

reuters‚

ARGENTINA - HRVATSKA 0:3 (0:0)

Strelac: Rebić u 53. minutu, Modrić u 80, Rakitić u 92. minutu

Stadion: Nižnji Novgorod. Sudija: Ravšan Irmatov (Uzbekistan)

ARGENTINA: Kabaljero, Merkado, Otamendi, Taljifiko, Salvio (od 54. Pavon), Maskerano, Meza, Perez (od 68. Dibala), Akunja, Mesi, Aguero (od 54. Iguain).

HRVATSKA : Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Brozović, Rakitić, Rebić (od 54. Kramarić), Modrić, Perišić, Mandžukić.

UŽIVO

Drugo poluvreme

92'. GOL! 3:0 za Hvatsku! Igrači Argenitne stoje u svom kaznenom prostoru, a Rakitić lagano smešta loptu u mrežu.

86'. PREČKA HRVATA! Rakitić je umalo dotukao Argentince, koji su sada imali mnogo sreće.

85. Divljački potez Nikolasa Otamendija, koji se jedva suzdržao da Rakitića ne šutne direktno u glavu! Maskerano je faulirao Rakitića, a onda kada je Hrvat pao natrčao je Otamendi koji je raspalio loptu po Hrvatu. Užasan potez prošao je bez crvenog kartona.

80'. GOL! Hrvatska vodi 2:0. Modrić je ostao sam, primio loptu, napravio jedan, pa drugi drubling i bum. Golčina za 2:0.

80'. S druge strane udarac Rakitića, ali na vreme su ga Argentinci izblokirali.

79'. Dibala je ubacio centaršut, ali vrlo loše, samo u ruke Subašiću.

67'. Umalo da Mandžukić duplira vođstvo! Rakitić je uposlio Vrsaljka, ovaj po zemlji proigrao Mandžukića, ali je Otamendi spasao svoj gol.

64'. Demantovao nas je Mesi, ali navijači Argentine su se uhvatili za glavu. Tri pokušaja imali su gaučosu, Meza je šutirao u dva navrata, pa Mesi, ali mu je Rakitić ušao u blok. Samo korner. Očajni su navijači Argentine. Umalo 1:1.

Lionela Mesija kao da nema na terenu.

54'. Na terenu je Gonsalo Iguain umesto Serhija Aguera.

53'. GOL! Vode Hrvati! Merkado je vratio loptu Kabaljeru, on se dvoumio šta da radi, i uradio ono najgore, nabacio na volej Rebiću koji je zakucava pod prečku za 1:0.

52'. Pobegao je Aguero čuvarima, šutirao, ali direktno u  Subašića.

Reuters

Prvo poluvreme

47'. Rebić je krenuo sam, spetljao se i šutirao preko gola, a imao je samog Perišića na drugoj strani. Šteta , odbra je ovo prilika bila.

42'. Aguero se našao  u šansi, ali je dugo razmišljao šta da redi i  dao vremena čuvarima da reaguju.

37'. Merkado ostao na travi posle duela sa Brozovićem. Dobio je udarac kolenom u rebra, trebalo mu je malo vremena da se oporavi i vrati u igru.

32'. Odlična šansa za Hvate.  Vrsaljko je centrirao,  Mandžukić se ubacio iz drugog plana ali nije lepo prihvatio loptu glavom. 

29'. ZICER ZA GAUČOSE! Perez je šutirao sa oko 12 metara imao ispred sebe prazan gol, jer je Subašić loše procenio, ali umesto u mrežu, Argentinac je loptu poslao pored gola. 

 nekih 12 metara, a on ispred sebe imao prazan gol jer je i golman Subašić loše procenio putanju. Ipak, šutirao je pored bliže stative i propala je najbolja prilika za Argentinu.

27'. Prošao je Aguero po levoj strani ali je kasnio sa centaršutem i odbrana Hrvatske je izbacila loptu u korner.

Reuters

21'. PREČKA ARGENTINE! Akunja je centrirao, lopta je liznula gornji deo prečke. Nije ipak  bilo opasnosti po Subašića.

13'. Umalo 1:0 za Argentinu. Mesi je proigrao Salvija, ovaj odigrao povratnu za Pereza, ali je LOvren  stigao da odreaguje i izblikira šut u poslednjem momentu.

10'. Opet Hrvati u kaciji. Vrsaljka je pronašao Rakitić, ali njegova povratna ka Rebiću nije bila dobra pa je odbrana Argentine stigla da reaguje.

7'.  Oštar start Mandžukića nad Otamendijem, jer je napadač Juventusa nagazio je protivničkog štopera. Brzo pridigao as gaučosa.

5'. Hrvati u napadu, bili su blizu vođstva. Perišić je šutirao iskosa sa leve strane, Kabaljero se pružio koliko je dug i krajnjim naporima sprečio da Hrvatska povede, na sreću Argantinaca lopta ide pored gola.

Utakmica je počela.

Na utakmici je naravno Dijego Maradona.

Reuters

Reuters




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kažu

pre 5 godina

SKANDAL: Dalić posle Kalinića poslao kući i Mesija!

susjed

pre 5 godina

komsije ovako se igra!!! hvala za potporu!!! a vi sad rasturite siptare sutra!!!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17