• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2018

22:38

(VIDEO) CEO SVET JE VIDEO, SAMO BRIH NIJE! FSS oštar: Da li se VAR selektivno koristi!?

Fudbal

(VIDEO) CEO SVET JE VIDEO, SAMO BRIH NIJE! FSS oštar: Da li se VAR selektivno koristi!?

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije oglasio se saopštenjem posle skandaloznog suđenja Feliksa Briha na utakmici sa Švajcarskom

Naša reprezentacija je izgubila 2:1 od Švajcaraca, ali je na tom meču debelo oštećena, a glavni krivac za to je glavni arbitar Feliks Brih, inače Nemac po nacionalnosti.

FSS je uputio žalbu Svetskoh fudbalskoj federaciji (FIFA) povodom dešavanja na utakmici protiv Švajcarske.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Fudbalski savez Srbije uputio je žalbu FIFA posle pristrasne arbitraže nemačkog sudije Feliksa Briha u meču 2. kola Grupe E između Srbije i Švajcarske.  Brojni izveštaji vodećih svetskih medija, a posebno video snimci svih spornih situacija u toku meča, govore u prilog činjenici da smo na toj utakmici teško oštećeni. Uz napomenu da nam je nejasno kako je nemački sudija uopšte mogao da bude delegiran da sudi utakmicu između Švajcarske i Srbije, kada je opštepoznato da je jedan od švajcarskih konfederalnih kantona nemački kanton, FIFA smo priložili sve dokaze koji jasno ukazuju na mnoge propuste.

- Posle detaljne analize svih spornih detalja sa utakmice FIFA smo priložili sedam video snimaka koji jasno pokazuju tendenciju u presuđivanju sudije Briha na štetu naše reprezentacije. Na priloženim snimcima jasno se vidi neujednačen kriterijum prilikom dodeljivanja žutih kartona kada je većini naših ključnih igrača olako dodelio javne opomene, a da za iste ili slične situacije to nije činio na drugoj strani. Najteži propust odnosi se na nedosuđivanje kaznenog udarca nad Mitrovićem pri rezultatu 1:1 koji je mogao da prelomi utakmicu u našu korist. Penal, koji je ceo svet video, a samo Brih nije, morao je biti predmet VAR analize.

- Na ovom svetskom prvenstvu VAR tehnologija je korišćena na svim utakmicama i njene prednosti primenjene su u brojnim spornim situacijama. Pitamo se zbog čega je Srbija jedina reprezentacija na Svetskom prvenstvu na čiju štetu je sudija doneo odluku da ignoriše sporne situacije. Ako se uzme u obzir činjenica da je postojala slična situacija i na meču sa Kostarikom, kao i činjenica da je za mnogo blaži prekršaj selekciji Hrvatske u meču protiv Nigerije dosuđen kazneni udarac, koji je potvrđen VAR-om, onda se opravdano postavlja pitanje da li je reč o dvostrukim standardima i da li se VAR sistem upotrebljava selektivno? - piše u saopštenju objavljenom na sajtu FSS.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Acaa

pre 5 godina

Ljudi mi smo Srbi, pravoslavci, dok nas ne unište neće prestati. A ti koji nam nanesu štetu na bilo koji način dobijaju pohvale. Nije bitno u kojoj sferi, svi koji pomažu srbima dobiju po ušima. Aliiii i to ono veliko ali, ne damo se mi, udri jos jače mi ćemo ustati i biti jos jači. Izbubili ili ne jedno je sigurno ja sam ponosan na Orlove!

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija