• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.06.2018

19:14

(VIDEO) POLJSKA IDE KUĆI! Falkao i Kvadrado vratili Kolumbiju u trku za osminu finala!

Fudbal

(VIDEO) POLJSKA IDE KUĆI! Falkao i Kvadrado vratili Kolumbiju u trku za osminu finala!

Podeli vest

Kolumbija je u drugom kolu H grupe sa 3:0 deklasirala Poljsku u ostala u igru za osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji

Poljaci definitivno idu kuću, a eliminaciju su im spakovali Mina golom u prvom delu utakmice, a potom Falkao i Kvadrado sa dva gola za samo pet minuta.

U poslednjem kolu Kolumbiju očekuje duel sa Senegalom, dok Poljska u meču za nju bez rezultatskog znača čeka Japan. Pred odlučujuće kolo Senegal je prvi u grupi sa četiri boda koliko ima i Japan, Kolumbija ima tri, a Poljska je na nuli.

Posle prvih 45 minuta igre fudbaleri Kolumbije vodili su minimalnim rezultatom - 1:0. Gol je postigao Jeri Mina u 40. minutu utakmice. Bili su bolji Kolumbijci, krenuli su agresivnije od rivala, pleli mrežu oko gola Šćešnog, a u finišu je Mina glavom probio bedem rivala. 

Posle nekoliko jalovih pokušaja Poljaka početkom drugog dela, prednost Kolumbije je dupirao Falkao, dok je samo pet minuta kasnije u 75. minutu Kvadrado definitivno overio pobedu i Poljake poslao kući.

POLJSKA - KOLUMBIJA 0:3 (0:1)

Strelac: Mina u 40, Falkao u 70, Kvadrado u 75. minutu 

Stadion: Kazanj, Sudija: Cezar Ramos (Meksiko)

POLJSKA: Šćešni, Pišček, Berešinski (od 72. Teodočik), Bednarek, Pazdan, Ribus, Goralski, Krihovjak, Kovnacki (od 57. Grosicki), Zjelinski, Levandovski.

KOLUMBIJA: Ospina, Arijas, Mina, Sančez, Mohika, Agilar (od 32. Uribe), Barios, Kvadrado, Rodrigez, Kvintero (od 73. Lerma), Falkao (od 78. Baka).

UŽIVO

Drugo poluvreme

90'. Igraće se još pet minuta

89'.  Levandovski odlično  šutirao sa 20-tak metara, ali njegov pokušaj je izbio u korner Ospina.

84'. Pokuša je petom u šesnaestercu Poljske Mateus Uribe, Bednarek u poslednjem trenutku izbacio loptu.

82'. Golman Kolumbije Ospina teško će moći da nastavi utakmicu zbog povrede zgloba. Jedva stoji na nogama. Pekerman je inače napravio sve tri izmene.

75'. GOL! Nema više dileme - Kolumbija pogotkom Kvadrada vodi 3:0. Izašao je fudbaler Juventusa sam ispred golmana Poljske i lako poslao loptu u donji levi ugao.

70'. GOL! Kolumbija vodi 2:0. Falkao je duplirao rezultat! Našao se oči u oči sa golmanom Poljske i poslao loptu u donji levi ugao.

58'. Šansa za Levandovskog koji je odlično primio loptu, šutirao, ali mu se na putu našao Ospina, sjajno intervenisao i odbranio svoj tim.

52'.  Falkao je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali vrlo loše,ide lopta  iznad prečke.

49'. Pokušaj Berešinskog da pronađe Levandovskog u kaznenom prostoru Kolumbije, čiji defanzivci otklanjaju opasnost na vreme.

Reuters

Prvo poluvreme:

40'. GOL! 1:0 vodi Kolumbija! Mina je glavom smestio loptu u mrežu nakon kornera.

37'. Nova prilika za Kolumbiju, dva sjajna driblinga Kvadrada, udarac, ali Šćešni na visini zadatka. Nema promene rezultata.

32'. Završen je meč za Agilara, koji zbog povrede mora da napusti teren.

28'. Loptu je dobio Falkao u petercu Poljske, ali pored trojice nije mogao da reaguje.

25'. Falkao je bio u šansi, ali je petom želeo da vrati do Kvardada, to je osujetio Pišček. 

23'. Lep dupli pas Kolumbijaca u šesnaestercu rivala, ali je na mestu opet bio Pazdan.

18'. Bez ozbiljnijih pretnji za sada. Nekoliko prilika s obe strane, ali sve su to bez problema rešili golmani Ospina i Šćešni.

13'. Kvardado je centrirao u šesnaesterac, ali je jedan od protivničkih igrača otklonio opasnost.

9'. Prvi napad za Kolumbijce, preko Kintera i Rodrigesa, međutim štoperi Poljske su otklonili opasnost.

7'. Prvi golman reprezentacije Kolumbije David Ospin povredio je zglob noge. Ali,  nastavlja meč.

5'. Krenuli su žestoko Poljaci, pokušao je glavom da šutne Robert Levandovski, međutim nije uspeo dobro da zahvati loptu.

Reuters




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija