• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.06.2018

15:08

(VIDEO) SILNI URUGVAJCI PRVI U GRUPI! Saurez i Kavani pregazili očajne Ruse!

Fudbal

(VIDEO) SILNI URUGVAJCI PRVI U GRUPI! Saurez i Kavani pregazili očajne Ruse!

Podeli vest

Urugvaj je ubedljivom pobedim nad Rusijom 3:0 u poslednjem kolu obezbedio prvo mesto u A grupi, dok "baćuške" sa druge pozicije čekaju osminu finala takmičenja. Mohamed Salah se upisao u strelce, ali je Egipat šampionat završio bez boda, jer je Saudijska Arabija slavila nakon preokreta 2:1 pogotkom u 95. minutu utakmice

Urugvaj će u osmini finala igrati sa dugoplasiranim timom iz B grupe. Videćemo nakon raspleta situacije u B grupi da li sa Španijom ili Portugalijom, ekipama koje imaju po četiri boda.

"Furija" u trećem kolu igra sa Marokom, a Kristijana Ronalda čeka Iran. Ove utakmice su na programu od 20.00 časova, a nakon toga ćemo znati ko u nokaut fazu ide kao prvolasirana, a ko kao drugoplasirana ekipa. 

Rusi su već posle 35 minuta igre bili u očaju. Em što su gubili 2:0, ostali su sa igračem manje, pošto je za samo devet minuta Smolnikov dobio dva žuta kartona. "Baćuške" je načeo Luis Suarez pogotkom iz slobodnog udarca, a vođstvo je duplirao samo desetak minuta kasnije nesrećni Čerišev. Sa oko 20 metara šutirao je Laksalt, a lopta je na putu do gola zakačila Čeriševa i prevarila Akinfejeva za 2:0.

Novi šok usledio je u 36. minutu utakmice kada je domaćin ostao sa 10 igrača pošto je Smolnikov za devet minuta dobio dva žuta kartona i morao je da napusti teren.

 Tačku na meč stavio je Kavani pogotkom u 90. minutu meča. 

URUGVAJ - RUSIJA 3:0 (2:0)

Strelci: Suarez 10, Čerišev u 23. autogol, Kavani u 90. minutu

Stadion: Samara arena. Sudija: Malaga Đeđu (Senegal). Crveni karton: Smolnikov u 36. minutu (Rusija).

URUGVAJ: Muslera, Godin, Koates, Kaseres, Betankur (od 63. Araskaeta), Nandez (od 73. Rodrigez), Toreira, Vecino, Laksalt, Suarez, Kavani.

RUSIJA: Akinfejev, Kutepov, Ignjaševič, Kudrijašov, Smolnikov, Čerišev (od 37. Fernandez), Gazinski (od 46. Kuzjaev), Zobnin, Mirančuk (od 60. Smolov), Samedov, Dzjuba.

U drugoj utakmici u grupi A, koja nije imala rezultatski značaj, Saudijska Arabija je posle preokreta i golom u 95. minutu pobedila Egipat 2:1. 

Salah je doneo prednost Egiptu u 22. minutu utakmice. U 39. je Saudijska Arabija propustila šansu da se vrati u meč pošto je penal promašio Al Harbi. Međutim, Saudijci su u finišu prvog dela igre u trećem minutu sudijske nadoknde dobili još jednu šansu da sa bele tačke da poravnaju rezultat i ovog puta je nisu prokockali. 

Delovalo je da će jedni i drugi Mundijal završiti sa jednim osvojenim bodom, ali je Al Davsari u 95. minutu šokirao "faraone" koji se kući vraćaju bez osvojenog boda.

S. ARABIJA - EGIPAT 2:1 (1:1)

Strelac: Al Faradž u 51, Al Davsari u 95. minutu - Salah u 23. minutu

Stadion: Volgograd arena. Sudija: Vilmar Roldan (Kolumbija).

S. ARABIJA: Al Musajlim, Hausavi, Al Burajk, Al Šahrani, Havsavi, Al Faradž, Bahbir (od 65. Asiri ), Utaif, Al Muhavi, Al Dausari, Al Muvalad.

EGIPAT: Al Hadari, Gabr, Hegazi, Fathi, Andelšaj, Tarih, El Neni, Abdala (od 47. Varda), Trezege, Marvan (od 64. Sohbi), Salah.

UŽIVO:

Drugo poluvreme

Kraj i u Volgogradu, pobeda Saudijske Arabije nad Egiptom 2:1.

95'. GOL! Vodi Saudijska Arabija 2:1 protiv Egipta! Preokret Saudijcima doneo je Al Davsari.


Kraj utakmice u Smari - Urugvaj je pobedio Rusiju 3:0.

90'. GOL! Kavani stavlja tačku na utakmicu! Urugvaj vodi sa ubedljivih  3:0. Akinfejev je odbranio udarac Godina, ali je odbijena lopta došla do Kavanija, a napadač PSŽ-a ne greši.

85'. Kaseres je skočio i glavom udari loptu posle kornera, koja ipka ide u gol aut.

80'. Kontra Urugvaja, Suarez je bio u prilici za gol, ali je želeo da uposli Kavanija. Međutim, nije to bio precizan pas, pobegla je lopta napadaču Urugvaja.

74'. Lažnjak Dzjube i šut ka golu Urugvaja, ali nije to odradio kako je želeo i ništa od šanse da Rusi smanje rezultat.

71'. Dzjuba dobija udarac u kaznenom prostoru Urugvaja i pao. Selektor Rusije Čerčesov je tražio penal, ali tako nije mislio sudija. 

64'. ŠTETA! Kavani je na samo nekoliko metara od gola dobio dobru loptu, ali se spetljao, pobegla mu je, pa je propala šansa Urugvaja da poveća vođstvo. Kavani je čak i pao da bi iznudio penal.

57'. Egipat je mogao opet da povede ali je udarac Trezegea glavom nakon centaršuta prozujao pored stative. 

53'. Slalom Salaha kroz odbranu Saudijske Arabije, ali je na kraju ipak neko iz odbrane uspeo da izblokira njegov udarac.

54'. Kuzjaev je bio u solo akciji, ipak  mu je pobegla lopta pa je propala šansa da opasnije pripreti Urugvajcima. 

reuters‚

Prvo poluvreme

51'. GOL! Saudijska Arabija izjednačila je na 1:1 u šestom minutu nadoknade sa bele tačke! Al hadari nije uspeo da odbrani i ovaj penal. Al Faradž je bio siguran egzekutor za 1:1. 

48'. Gabri je vukao za dres rivala pa je sudija svirao penal za Saudijsku Arabiju. Usledila je provera video tehnologijom i ostao je pri svojoj odluci arbitar.

41'. Saudijska Arabija je promašila penal! Nema promene rezultata, ostaje 1:0 za Egipat. Golman Egipta Al Hadari pročitao je gde će šutirati Al Muvalad i zaustavio mu šut. 

39'. Fathi je rukom skrenuo loptu i sudija je pokazao na belu tačku. Saudijska Arabija imali priliku da poravna rezultat protiv Egipta. 

36'. Rusi ostaju sa igračem manje. Smolnikov je dobio dva žuta kartona za samo devet minuta, završio je utakmicu. Neće moći da igra u osmini finala.

25'. Opet je Salah bio u solidnoj prilici, ali nije uspeo ovog puta da iznenadi golmana, lopta je posle njegovog šuta završila pored gola.

23'. GOL! 2:0 vodi Urugvaj! Laksalt nakon solo akcije duplira prednost. Laksalt je šutirao sa oko 20 metara od gola,  odbila se od noge Čeriševa i završila u mreži golmana Akinfejeva. 

22'. GOL! Egipat prvi dolazi do prednosti protiv Saudijske Arabije - 1:0! Salah je pogodio za Egipćane. Al Said je poslao loptu za napadača Liverpula koji je rutinski prebacio golmana za vođstvo "faraona".

15'. Sada je Saudijska Arabija bila u prilici da postigne gol. Al Dausari je posle solo akcije šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta je otišla malo iznad gola.

13'. Na drugoj utakmici Egipat je bio u šansi. Marvan je snažno opalio s ivice  šesnaesterca, ali je lopta otišla pored gola.

12'. Umalo Rusi ekspresno da izjednače rezultat. Dzjuba dobija dugu loptu ispred šesnaesterca Urugvaja, glavom je prosledio za Čeriševa koji šutira, ali je samo pogodio golmana Musleru. 

10'. GOL! 1:0 vodi Urugvaj. Slobodan udarac za "uruse" pošto je Gazinski startom zaustavio Betankura ispred kaznenog prostora. Sudija svira faul, a loptu na oko 17 metara namestio Suares. Šutirao je nisko, po zemlji, Akinfejev nije mogao dobro da reaguje i Ruse gube. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

...u prolazu ...kaze spiker na pocetku utakmice ," najvece iznenadjenje do sada na svetskom prvenstvu je ekipa Rusije ,koja je od FIFA rangirana na 70 poziciji ( zadnja) ,i stao ni rec vise ,...Pa jel to ona FIFA od neki dan sa meca Srbija - Svajcarska ,jel to oni prestavnici precizne ,disciplinovane German nacije ,ili ne sme reci zbog da ne bi uvredili ambasadora neke drzave u Srbiji...ko i gde smo mi Srbi.Ipak srecu zelim i Rusiji i mojoj Srbiji.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija