• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.06.2018

19:36

(VIDEO) ŠOKANTAN RASPLET U GRUPI B! Završnica za infarkt, Španija ide na Ruse, Portugal na Urugvaj!

Fudbal

(VIDEO) ŠOKANTAN RASPLET U GRUPI B! Završnica za infarkt, Španija ide na Ruse, Portugal na Urugvaj!

Podeli vest

Reprezentacije Španije i Portugala su se plasirale u osminu finala, ali i jedni i drugi su strepeli do same završnice!

Neverovatne utakmice u Saransku i Kalinjingradu! Da je neko režirao, teško da bi uspeo da to uradi na ovaj način.

Na kraju raduju se Portugal i Španija, ali lako je moglo da se desi da neka od ovih reprezentacija pakuje kofere posle grupne faze.

Portugalci su protiv Irana poveli u finišu prvog poluvremena majstorskim golom Rikarda Kvarežme. Međutim, uporni Iranci nisu odustajali i uspeli su da dođu do izjednačenja u nadokandi drugog dela utakmice!

Sedrik Soareš je igrao rukom, a sudija Enrike Kaseres je posle konsultacije VAR-a pokazao na belu tačku. Ansafarid je bio precizan i doneo je izjednačenje Irancima.

Već u narednom minutu Iran je mogao do preokreta i plasmana u osminu finala, ali je Mehdi Taremi promašio kolosalnu priliku.

IRAN - PORUGAL 1:1 (0:1)

Strelac: Ansafarid u 90+3. - Kvarežma u 45. minutu

Stadion: "Mordovija arena" (Saransk). Sudija: Enrike Kaseres (Paragvaj).

IRAN: Beiranvand, Rezajan, Pouralinganji, Hoseini, Hajsafi, Ezatolahi, Džahanbahš (od 70. Godos), Ebrahimi, Amiri, Taremi, Azmun. 

PORTUGAL: Rui Patrsio, Sedrik Soareš, Pepe, Fonte, Gereiro, Kvarežma (od 70. B. Silva), Adrijen Silva, Karvaljo, Žoao Mario, Ronaldo, A. Silva.

Praktično u isto vreme kada je Iran postigao gol iz penala, Španija je došla do izjednačenja protiv Maroka, golom Jaga Aspasa. Pogodak napadača Španije je najpre poništen zbog ofsajda, ali je sudija Rašvan Irmatov koristio VAR i poazao da se gol priznaje.

Na ovaj način je Španija na kraju došla do boda, koji joj je doneo prvo mesto jer ima bolju gol razliku od Španije. Tačnije i jedni i drugi imaju +1, ali je Španija dala gol više (6:5), dok Portugal ima 5:4.

Maroko je na ovom meču vodio u dva navrata. Najpre golom Butaiba u 14. minutu posle velike greške Serhija Ramosa. To je anulirao Isko pet minuta kasnije posle sjajne akcije i asistencije Inijeste.

Marokanci su ponovo poveli u 81. golom El Nesirija, koji je u skoku bio bolji od Ramosa. Ipak, već pomenuti gol Aspasa je doneo remi Španiji.

ŠPANIJA - MAROKO 2:2 (1:1)

Strelci: Isko u 19. i Aspas u 90+3 - Butaib u 14. i El Nesiri u 81. minutu.

Stadion u Kalinjingradu. Sudija: Rašvan Irmatov (Uzbekistan).

ŠPANIJA: De Hea, Karvahal, Pike, Ramos, Alba, Buskets, Alkantara (od 74. Asensio), Isko, Inijesta, David Silva, Dijego Kosta (od 74. Aspas). 

MAROKO: Munir, Dirar, Sais, Da Kosta, Hakimi, El Ahmadi, Busufa, Amrabat, Belanda, Zijeh, Butaib (od 72. En Nesiri). 

UŽIVO



Drugo poluvreme:

93'. Iran je promašio pobedu! Tačnije to je uradio Mehdi Taremi, koji je sa pet metara iskosa pogodio spoljni deo mreže. Da je pogodio Ronaldo i drugovi bi pakovali kofere.

93'. GOL! Iran je izjednačio iz penala. Prethodno je ponovo konsultovan VAR i sudija je pokazao na belu tačku! Ansafarid je bio precizan sa kreča!

93'. Gol je postigao Jago Aspas, ali je prvobitno poništen zbog ofsajda! Međutim, posle asistencije VAR-a, pogodak je priznat!

83'. Ronaldo je dobio žuti karton zbog udaranja protivničkog igrača i to nakon što je sudija koristio VAR.

81'. GOL! Maroko vodi, En Nesiri je postigao gol! En Nesiri je nadskočio Ramosa i glavom zakucao loptu u mrežu Španije.


77'. Andre Silva je šutirao sa 20-ak metara, ali veoma neprecizno.

74'. Dvostruka izmena u Španiji, umesto Dijega Koste i Alkantare na terenu su Aspas i Asensio.

73'. Umalo da Iran izjednači! Novajlija Godos je odmah oprobao udarac, šutirao je sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prouhujala tik uz stativu.

68'. Pletu mrežu Španci, kruže oko gola Maroka, ali ne uspevaju da zadaju završni udarac.

Ako ostanu ovi rezultati do kraja utakmica, Portugal će biti prvi, Španija druga.

63'. Nova pretnja Španaca, Pike je pokušao glavom posle kornera, ali pored gola.

61'. Umalo novi gol Iska. Omaleni vezista je bio najviši u skoku, odlično šutirao glavom, ali je Sais sa gol linije izbacio loptu u gol-aut.

57'. Opasan napad Iranaca, ali je Pepe u poslednjem trenutku izbio loptu ispred protivničkog napadača.

54'. Prečka! Sreća je pogledala Španiju. Projektil Amrabata sa oko 25 metara, ali je pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa!

53'. Ali, nema gola! Golman Irana Beiravand je odbranio udarac Kristijana Ronalda sa 11 metara!

51'. Pao je Ronaldo u šesnaestercu, sudija Kaseres je pokazao da nema penala. Međutim, umešao se VAR i arbitar je promenio odluku.

Prvo poluvreme:

45': GOL! Majstorija Kvarežme! Sjajan udarac krilnog napadača sa 20-ak metara. Spoljnim delom stopala je zahvatio loptu i poslao u kontra ugao.


42'. Pritiskaju Španci, ali nedostaje "furiji" završni pas. Dijego Kosta je za sada "odsečen".

40'. Portugalci nikako ne uspevaju da probiju bedem pred golom Irana.

34'. Najbolja prilika za Iran, Ezatolahi je šutirao glavom posle centaršuta, ali je Rui patrisio odbranio.

31'. Četiri žuta kartona za Marokance u prethodnih deset minuta. "Požuteli" su El Ahmadi, Amrabat, Da Kosta i Busufa.

25'. Velika prilika za Butaiba, koji je iskoristio smušenost odbrane "crvene furije" i izašao sam pred De Heu, ali je golman Španije skinuo zicer.

21'. Zapretili su Iranci, šutirao je Rezajan iz slobodnog udarca, ali malo proed gola.

19'. GOL! Španija je izjednačila, strelac je Isko! Veliki deo posla je odradio Inijesta, koji je posle "slaloma" uposlio Iska, a ovom nije bilo teško da sa nekoliko metara ćušne loptu u gol.

16'. Pokušao je Ronaldo iz slobodnog udarca, ali je pogodio živi zid. Činilo se da je lopta pogodila jednog Iranca u ruku, ali nije bilo asistencije VAR.

14'. GOL! Maroko vodi protiv Španije, Butaib je strelac! Velika greška Serhija Ramosa, koji je poklonio loptu protivniku, a ovom nije bilo teško da matira De Heu. 


9'. Nesporazum Beiranvanda i Ezatolahija, ali na sreću Iranaca, Žoao Mario to nije kaznio.

7'. Opasan napada Iranaca, ali završnica nije bila najbolja, Amiri je loše šutirao i lopta je otišla pored gola.

4'. U Kalinjingradu je prvi zapretio Isko, međutim, Munir je bio dobro postavljen.

3'. Prva prilika na "Morodovija areni", Ronaldo je pokušao posle prodora, ali odbranio je Beiranvand.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija