• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.06.2018

16:59

BRAZILCI STRAHUJU OD SRPSKIH GOROSTASA: Ne smemo da pravimo prekršaje, mnogo su visoki!

Fudbal

BRAZILCI STRAHUJU OD SRPSKIH GOROSTASA: Ne smemo da pravimo prekršaje, mnogo su visoki!

Podeli vest

Brazilski fudbaler Miranda i selektor reprezentacije Tite rekli su  da ih ne zanimaju kalkulacije i da je cilj pobeda nad Srbijom i prvo mesto u Grupi E na Svetskom prvenstvu

Brazil i Srbija sastaće se u sredu od 20 časova u poslednjem, trećem kolu Grupe E, u kom će biti odlučeno koja reprezentacija će proći u osminu finala Svetskog prvenstva.

Srbija ima tri boda, jedan manje od Brazila i Švajcarske, koja će u istom terminu igrati protiv Kostarike.

- Koncentrisani smo samo na utakmicu sa Srbijom i znamo kvalitete protivnika. Prošlost je prošlost, moramo da gledamo napred. Sledi nam utakmica koja će definisati poredak u grupi - rekao je Miranda na konferenciji za novinare u Moskvi.

Upitan da li će Brazil "birati protivnika", Miranda je istakao da reprezentacija te zemlje nema pravo na to već da mora da ide na prvo mesto u grupi u svakom slučaju.

- Naravno da želimo da pobedimo Srbiju - naveo je štoper Intera, koji će biti treći kapiten Brazila na ovom Mundijalu, posle Marsela i Tijaga Silve.

Novinari su Mirandi rekli da će u slučaju poraza Brazil biti u najgoroj situaciji još od 1966. godine kada je takmičenje završio u grupnoj fazi, na šta je on odgovorio da njegova ekipa ume da se nosi sa pritiskom i da je navikla na to.

Brazilski novinari su potencirali to što je srpski tim u proseku viši za 10 centimetara.

- Nije samo to, već i tehnički, idividualni kvalitet srpskog tima. Gledamo kako da izbegnemo situacije kao što su korneri i prekršaji sa strane. Da, oni su viši, ali negde si u prednosti, negde nisi. Strategijski ćemo gledati da to nadoknadimo - istakao je selektor Tite.

Mogući protivnik Brazila u osmini finala je Nemačka, koja ga je deklasirala pre četiri godine u polufinalu Svetskog prvenstva.

- Očekivanja su velika. Ne smemo i ne razmišljamo o tome. Kvalitet Kolarova, Mitrovića, Ivanovića, Matića, Milinković-Savića... Ovo je Svetsko prvenstvo. To ne smemo da zaboravimo. Ko god da je protivnik, proći ćemo ako zaslužimo da prođemo - zaključio je Tite.

On je rekao da potpuno razume reakciju najboljeg brazilskog fudbalera Nejmara koji je plakao posle utakmice sa Kostarikom i naveo da je i on sam plakao posle pojedinih duela u kvalifikacijama, uz reči da je to zbog osećaja sreće i ponosa zbog predstavljanja svoje zemlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija