• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.06.2018

15:18

(VIDEO) ISPAO SVETSKI ŠAMPION! Koreja izbacila Nemačku sa Mundijala!

Fudbal

(VIDEO) ISPAO SVETSKI ŠAMPION! Koreja izbacila Nemačku sa Mundijala!

Podeli vest

Senzacija u Rusiji, Nemačka je ostala bez osmine finala takmičenja prvi put posle 80 godina, dok u drugi krug iz grupe F idu Švedska i Meksiko 

Šveđani su razbili Meksikance sa 3:0 u poslednjem kolu i sa prvog mesta idu u narednu fazu takmičenja. Grupa F se u osmini finala ukršta sa našom E grupom, pa će nakon utakmica koje počinju od 20.00 časova biti poznato sa kim će igrati za četvrtfinale.

Nemcima je bila potrebna pobeda protiv Južne Koreje ali su razbijeni sa 2:0, oba pogotka pala su tokom sudijske nadoknade utakmice. 

Eliminacija svetskog prvaka sa Mundijala u Rusiji prva je velika senzacija. Ovo je prvi put posle 80 godina da "pancere" nećemo gledati u nokaut fazi takmčenja. 

Fudbaleri Južne Koreje ni pored pobede nisu imali šansu da se plasiraju dalje, ali su odigrali kao da igraju finale, hrabro, junački , nisi ustuknuli pred velesilom  i meč su rešili u samom finišu tokom sudijske nadoknade. Prvo je u 92. minutu Kim šokirao  "pancere", a sa ivice ambisa gurnuo ih je Son u 96. minutu meča.

JUŽNA KOREJA - NEMAČKA 2:0 (0:0)

Strelci:Kim u 92, Son u 96. minutu

Stadio: "Kazanj arena" (Kazanj). Sudija: Majk Gajger (SAD).

JUŽNA KOREJA: Čo - J. Li, Jun, J. Kim, Hong - Đ. Li, Jang, Jung, Mun (od 69. Džu)- Ko  (od 56. Hvang), Son.

NEMAČKA: Nojer - Kimih, Zule, Humels, Hektor - Kros, Kedira (od 58. Gomez) - Ozil, Gorecka  (od 63. Miler), Rojs - Verner.

U drugoj utakmici Švedska je deklasirala Meksiko sa 3:0 i sa prvog mesta ode u sominu finala. Golove za Švedsku postigli su Augustinson, Grankvist sa bele tačke i Alvares koji je autogolom stavio tačku.

Meksiko imao je svoje prilike, ali nisu uspeli prvi da postignu pogodak. Švedska je  krenula u šestoj brzini u drugom delu, Avgustinson je u  51. minutu načeo "sombrerose", desetak minuta kasnije  Grankvist je dupirao rezultat sa bele tačke i na kraju su slavili sa ubedljivih 3:0. 

MEKSIKO - ŠVEDSKA 0:3 (0:0)

Strelac: Avgustinson u 51, Grankvist u 62. sa penala, Alvarez u 75. minutu ag.

Stadion: "Jekaterinbuerg arena" (Jekaterinburg). 
 
MEKSIKO: Očoa - Salsedo, Moreno, Alvarez, Lajun - Erera, Gvardado, Galjardo - Vela, Lozano, Ćićarito.

ŠVEDSKA: Olsen - Lustig, Lindelef, Grankvist, Avgustinson - Klason, Larson, Ekdal, Forsberg - Berg (od 67. Telin), Toivonen.

TOK MEČEVA:

97. GOL! Koreja vodi 2:0. Potop Nemaca svetskih prvaka koji posle 80 godina ostaju bez drugog kruga takmičenja. Son je dokusurio pancere.


92'. GOL! Kim je postigao gol za Koreju, koji je sudija poništio zbog ofsajda.Međutim sudija je pogledao snimak i na kraju priznao gol.


90'. Još šest minuta će se igrati u Kazanju!

87'. Humels je sada možda promašio osminu finala Svetskog prvenstva. Sa peterca je šutirao, hteo je glavom ali je ramenom samo zahvatio loptu. Bilo je loše. 

80'. Nervoza hvata i legendarnog košarkaša Dirka Novickog, koji pita na tviteru može li više Nemačka da postigne makar jedan gol.

75'. GOL! Autogol Meksikanaca i Šveđani definitivno overavaju pobedu, vode 3:0. Nesrećni Alvareza je rukom smestio loptu u sopstveni gol.

 

71'. Nemcima je potreban samo jedan gol ali neće lopta u gol. Gomez je bio u idealnoj šansi, ali su Korejci u poslednjem momentu izblokirali šut. 

66'. Sjajna šansa sa Muna, ušao je u šesnaesterac posle solo prodora, ali je napravio dribling viška i Nemci su se odbranili. 

62'. GOL! Grankvist je preuzeo odgovornosti i verovatno potvrdio pobedu Švedske koja je  pred plasmanom u nokaut fazu.

 

61'. Penal za Šveđane nakon što je Moreno oborio Berga. 

52'. ŠANSA! Leon Gorecka je imao priliku za Nemačku, ali je ponovo Čo bio sjajan na golu.

51'. GOL! Vodi Švedska! Levi bek Ludvig Avgustinson je doveo žuto-plave u vođstvo - 1:0! Sa ovim rezultatima Nemačka ispada!

Reuters


Kraj prvog poluvremena

46'. ŠANSA! Markus Berg je mogao Švedsku da dovede u vođstvo protiv Meksika! Imao je situaciju jedan na jedan sa Morenom, šutirao je i pogodio spoljni deo mreže.

44'. Timo Verner u prilici za Nemačku, ipak, njegov put je završio pored stative.

41'. ŠANSA! Mats Humels je propustio najbolju priliku za Nemačku. Tukao je posle kornera, ali je golman Koreje Čo odbranio!

40'. Statistika kaže da Nemačka ima posed lopte 74 odsto, ali da Koreja ima šut više na gol (3:2).

39'. Karlos Vela je uputio sjajan šut ka golu Švedske, ali je lopta otišla iznad prečke.

30'. Ćićarito je igrao rukom u kaznenom prostoru i sudija gleda da li ima elemenata za penal ali posle detaljnog pregledanja je odmahnuo glavom.  Mogao je Argentinac da dosudi kazneni udarac za Švedsku, ali je ipak posle gledanja snimka odlučio suprotno.

18'. Šveđani ne staju. Forsberg je ostao slobodan u šesnaestercu, šutirao je iz prve, ali previsoko.

17'. Jung je odlično šutirao iz slobodnog udarca po sredini gola, ali Manuel Nojer siguran na golu "pancera". 

reuters‚

17'. Najbolja šansa Meksika od starta utakmice, Lozano je šutirao, ali neprecizno, lopta završava pored gola.

14'. Nemci su imali priliku da priprete iz kornera, ali golman Čo nije imao previše posla. 

12'. Opet Šveđani u akciji, Grankvist je posle kornera dobro skočio i pokušao glavom, ali samo do Berga, međutim, ni on nije briljirao u završnici. 

8'. Toni Kros je pokušao da pronađe saigrače u kaznenom prostoru Južne Koreje, ali je njegov šut bio prejak, pa ništa od prilike da se pripreti rivalima.

6'. Opet Šveđenani u prilici. Forsberg šutirao je iz ugla, međutim njegov pokušaj odbranio je Očoa.

2'. Grankvist je bio u dobroj prilici, ostao je sam, šutirao, ali je neko od Meksikanaca na vreme izblokirali šut.

1'. Već prvi žuti karton, posle 13 sekundi igre. Fudbaler Meksika Hezus Galjardo je požuteo zbog faula u duelu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 5 godina

Steta sto nisam bogat Danas bih castio celu Juznu Koreju i pola Sveta.

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija