• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.06.2018

18:48

(VIDEO/FOTO) BELGIJA IZABRALA TEŽI PUT! Januzaj golčinom srušio Engleze!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) BELGIJA IZABRALA TEŽI PUT! Januzaj golčinom srušio Engleze!

Podeli vest

Belgija će sa prvog mesta u G grupi u osmini finala Svetskog prvenstva, dok je drugoplasirana Engleska

U poslednjem kolu G grupe Belgija je sa 1:0 pogotkom Adnana Januzaja savladala Englesku i preuzela prvu poziciju, Tunis je u drugoj utakmici savladao Panamu 2:1.

Pre utakmice bilo je mnogo spekulacija da li će kalkulisati jedni i drugi, da li će želeti da budu drugi na tabeli jer im ta pozicija garantuje lakši raspored u nastavku takmičenja. "Đavoli" nisi želeli da kalkulišu, pobedili su te će kao prvoplasirani igrati protiv Japana u borbi za četvrtfinale Mundijala.

Tako ih ako prođu Samuraje čeka pobednik meča Brazil - Meksiko, kao i potencijalni protivnik u polufinalu koji bi trebalo da bude najbolji iz mečeva Portugalija - Urugvaj i Argentina - Francuska.

S druge strane, Englezi idu na Kolumbiju, da bi ih u četvrtfinalu čekao bolji iz meča Švedska - Švajcarska, dok bi protivnik u polufnalu bila najbolja od ekipa iz mečeva Rusija - Španija i Hrvatska - Danska.

ENGLESKA  - BELGIJA 0:1 (0:0)

Strelac: Januzaj u 51. minutu.

Stadion:  Kalinjingrad. Sudija: Damir Skomina (Slovenija).

ENGLESKA: Pikford, Džons, Stouns (od 46. Mekgir), Kejhil, Aleksander-Arnold, Loftus-Čik, Dajer, Delf, Rouz, Rašford, Vardi.

BELGIJA: Kurtoa, Dendonker, Bojata, Vermelen (od 74. Kompani), T. Azar, Felaini, Dembele, Čadli, Januzaj (od 85. Mertens), Tilemans, Batšuaji.

U drugoj utakmici bez rezultatskog značaja Tunis je nakon preokreta pobedio Panamu 2:1. Posle autogola je povela Panama, ali je poklekla u drugom delu takmice. Ben Jusef i Hazri doneli su trijumf svom timu na oproštaju od Mundijala.

PANAMA - TUNIS 1:2 (1:0)

Strelac: Merija u 33. minutu autogol - Ben Jusef u 51, Hazri u 66. minutu.

Stadion: Sarans arena. Sudija: Navaf Šukrala (Bahrein).

PANAMA: Penedo, Mačado, R. Tores, Eskobar, Oval, Godoj, Gomez, Avila, Barsenas, Rodrigez, Tores (d 56. Tehada).

TUNISBen Mustafa, Nagez, Bedui, Merija, Hadadi, Sasi (od 46. Badri), Škiri, Šaleli, Hazri, Sliti, F. Ben Jusef.

TOK MEČEVA

Drugo poluvreme

88'. Umalo Belgija da povede 2:0. Dris Mertens odlično je šutira ka golu Pikforda, ali je golman dbranio i otklonio opasnost.

83'. Udarac Rašforda, ali Felaini na mestu i spasava svoj gol.

75'. Belgija čuva prednost, nije joj teško jer Engleska nije mnogo zainteresovana da postigne gol. 

72'. Barsenas je psotigao gol za Panamu, ali je gol odmah poništen, jer je sekund pre pogotka  Barsenasov saigrač napravio faul u napadu. 

66'. GOL! Tunis je preokrenuo protiv Paname - 2:1.Hazri je pogodio za vođstvo.

66'. Kakva šansa za Engleze! Ispala je kompletna odbrana Belgije, Vardi je proigrao Rašforda, ali je Kurtoa uspeo da skrene loptu u korner. 

57'. Pukla je sada arkada Tomasu Vermalenu u duelu sa Džejmijem Vardijem. 

51'. GOL! Tenis je izjednačio rezultat protiv Paname - 1:1! Ben Jusef je razočarao navijače Paname.

51'. GOL! Belgija vodi 1:0 protiv Engleske, strelac gola je Adnan Januzaj! Belgijanac je šutirao sa ivice šesnaesterca i savladao Pikforda. 

Reuters

Prvo poluvreme

41'. Tunis je mogao da poravna rezultat ali je Hazri uputio prejak udarac sa oko sedam ili osam metara. 

37'. Belgijanci u šansi. Batšuaji je odložio loptu za Torgana Azara koji je šutirao sa oko 16 metara, međutim daleko iznad gola.

33'.  Dendonker je dobio žuti karton zbog rušenja Rouza. Vodi Belgija 5:2  u žutim kartonima.

33'. GOL! Vodi Panama protiv Tunisa 1:0 posle autogola!  Rodrigez je natrčao na jednu loptu i šutirao ka golu Tunisa a lopta je na putu do mreže zakačila Merija  i promenila pravac . Delirijum među navijačima Paname

27'. Januzaj je pokušao da se izbori za poziciju za šut, ali dobro su se odbranili Englezi i ovog puta. Potom je Feleini šutirao, ali nema promene rezultata, izblokiran je i ovaj šut.

24'. Bez promene rezultata ni na meču između Paname i Tunisa - 0:0.

20'. Centaršut Arnolda, ali dobri i Belgijanci u skoku, otklanjaju opasnost ispred svog gola.

20'.  Bedui je skočio i glavom uputio udarac ka golu Paname, ali golman Penedo je zaustavi njegov pokušaj.

19'. Tilemans je dobio žuti karton zbog oštrog starta. Sada je 4:2 u žutim kartonima za Belgiju. Ako na kraju bude nerešen rezultat Belgijanci će biti drugi.

Reuters

12'. Malo je nedostajalo da Englezi povedu, pokušaj Vardija glavom, međutim lopta ide pored gola. 

10'. Batšuaji se našao sam u šestnaestercu i šutirao, ali je loptu sa gol linije izbacio Kejhil i sprečio pogodak.

6'. Dobar šut Jurija Tilemansa sa oko 20 metara, ali Pikford je uspeo da odbrani i sačuva mrežu.

4'. Šansa za Panamu. Imala je slobodan udarac sa 30-ak metara, ubacio je loptu Avila na petarac, ali golman Tunisa lako interveniše.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
irfic

pre 5 godina

Pa jeste, i ovaj shiptar iz Istoga. Trese mreze ovi!

vladimir

pre 5 godina

englesko neznanje u fudbalu, neće ih spasti ispadanja! I do sada su imali PUNO sreće!

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija