• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. S. - M. S.

29.06.2018

07:00

"ORLOVI" SU MORALI BOLJE! SAVIĆEVIĆ: Frapiran sam pristupom meču sa Švajcarcima! VIDIĆ: Nadao sam se osmini finala!

Fudbal

"ORLOVI" SU MORALI BOLJE! SAVIĆEVIĆ: Frapiran sam pristupom meču sa Švajcarcima! VIDIĆ: Nadao sam se osmini finala!

Podeli vest

Očekivao sam mnogo bolju igru Srbije i značajniji rezultat na Svetskom prvenstvu, kaže za Informer legendarni fudbaler i predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević

Sa njim je saglasan i nekadašnji kapiten "orlova" Nemanja Vidić, koji kaže da je razočaran onim što je reprezentacija pokazala u Rusiji.

"Orlovi" su na Mundijalu zabeležili samo jednu pobedu i to protiv Kostarike sa 1:0 na startu takmičenja, zatim su poraženi od Švajcarske sa 2:1 i na kraju od Brazila sa 2:0. Izabranici Mladena Krstajića su se tako, kao treći u grupi E, oprostili od ovog takmičenja.

Mitar najbolji
Adem Ljajić i Sergej Milinković Savić su razočarali, Aleksandru Mitroviću svaka častDejan Savićević, legendarni fudbaler


Neverovatna reklama
Savićević je istakao da su debaklu "orlova" u Rusiji doprinele i sudije.

- Kao što smo znali i pre Mundijala, utakmica sa Švajcarskom bila je prelomna, tu se sve rešavalo. Bio sam frapiran na koliko pogrešan način Srbija pristupa utakmici. Umesto da se fokusiraju na igru, svi su pričali isključivo o igračima albanskog porekla koji igraju tamo. Čitajući novine iz Srbije, imao sam utisak da će se igrati protiv Albanije, a ne protiv Švajcarske. Takvu reklamu ste napravili tim igračima, da je prosto neverovatno - kazao je Savićević i dodao:

- Pošteno je reći da su i sudije imale veliki uticaj na ishod meča. Na neki način, oni su eliminisali Srbiju sa Mundijala. Odlično ste počeli protiv Švajcarske, mislio sam da ćete izdržati, ali nažalost niste. E, kad dođete u situaciju da se vadite protiv Brazila, onda je jasno da su tu šanse male. S tim da sam pre drugog gola "karioka" verovao da Srbija može da izjednači.

Starsportphoto


Mijatović: Ovo je bio maksimum
Nekadašnji golgeter Real Madrida Predrag Mijatović smatra da je Srbija ostvarila rezultat u skladu sa svojim mogućnostima.
- Igrači su svakako imali veliku želju i dali su sve od sebe. Međutim, pitanje je koje su naše mogućnosti, gde su naši limiti. Dobro je biti ambiciozan, ali morate znati koji su vaši dometi i koliki je vaš kvalitet. Mislim da je u ovom momentu odlazak na Mundijal veliki uspeh, sve ostalo je trenutno nerealno. Moramo napraviti dobru analizu i stvoriti tim koji će obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo, kako bi ovi mladi igrači imali kontinuitet igranja na velikim takmičenjima - istakao je Mijatović.


Nekadašnji reprezentativac naše zemlje je posebno bio razočaran igrom Adema Ljajića i Sergeja Milinkovića Savića.

- Najbolje poznajem Adema Ljajića i Sergeja Milinkovića Savića i priznajem da sam više očekivao od njih. Mitrović se lavovski borio i svaka mu čast. Ostali, baš kao što sam i očekivao. Sve u svemu, to je to, realno stanje u ovom trenutku. Možda je i malo sreće nedostajalo - istakao je Savićević.

Pomešana osećanja
Bivši reprezentativac Srbije Nemanja Vidić ima sličan stav. On je naglasio da je dobro što smo se vratili na veliku scenu, ali ne krije da se nadao prolasku u osminu finala.

- Posle poraza od Brazila vraćamo se kući. Osećanja su mi pomešana. S jedne strane, imali smo priliku da igramo velike utakmice, a s druge, očekivali smo da postignemo više na ovom turniru. Nadali smo se pobedi protiv Brazila, imali smo nekoliko dobrih momenata u tom meču, ali desilo se šta se desilo - istakao je Vidić.






Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Данас за сваку утакмицу мораш да имаш 3 тактике у току игре...! Једна, једина коју смо ми применили...тзв. "бунарење" дугим лоптама, премало је да би се ишло даље...То је "сиротињска игра"...Без маште, дриблинга, дуплог паса...и свега оног што чини фудбал...

Imre

pre 5 godina

Репрезентативци нису имали снаге...Слаба физичка припрема..Доказ - оба гола смо постигли после прекида ( из слободног ударца и корнера ) Слабо се трчало. У све 3 утакмице се видело да Србија може да игра само 45 минута...После чисто фолирање...! Ко год је играо фудбал макар у сеоском клубу, зна да се не иде у утакмицу физички неприпремљен...А Ми смо тако отишли на светско првенство...? То је срамота за тренера.! Због тога Крстајић треба да одговара...Није припремио екипу физички, а још мање: психички...Тако не ради прави професионалац...То је аматерски приступ утакмици , када излазиш на терен са 11 "студената"-аматера, који играју фудбал - рекреативно...

muslin slavoljub

pre 5 godina

na polivremenu pretrcali 5km od brazila.

Ivan

pre 5 godina

Ko njih šta pita? Oni su se dokazali i pokazali u reprezentaciji?

Goran

pre 5 godina

Nemanja, iako si ti Zvezdina (tj. nasa) legenda mislim da nije u redu da ti kazes da si razocaran jer znamo kako si igrao u Juznoj Africi. I ne samo ti nego cela ekipa. Vidis mi smo isto tako ocekivalu osminu finala i tada i sada. Tada su isto tako neki bivsi fudbaleri bili razocaranj vasim pristupom protiv Gane i Australije. Zato mislim da ti ne bi trebalo da kritikujes nikog. Vama pojedinim zvezdama lako se odustaje od reprezentacije posle nekih izgubljenih utakmica. Tako je bilo sa tobom, tako je sada i Matic najavio. Mislim da tako ne rade prave zvezde, nego se odazivaju i kada je najteze. Zato me odusevio Ljajic koji je rekao da mu je uvek bila cast igrati za Srbiju iako ga pojedine budaletine kritikuju sto ne peva himnu, jer himna ne igra utakmicu nego igrac to radi srcem kao on.

Miki

pre 5 godina

Što si frapiran kada je reprezentaciju vodio čovek bez ikakvog znanja i iskustva.

Stojan

pre 5 godina

Fudbal ne pratim od onog sramnog poraza sa pet nula.

KRLE

pre 5 godina

Treba biti patriota i u dobru i u zlu. Ali ne treba unapred kititi jelku , bombastim izjavama i reklamama o kvalitetu nekih , koji se ne sastaviše sa loptom , a višemilionski su nagrađeni pri transferu!? Neka igra čudna bez ideje , mrcinasto ponašanje u igri , sve se čeka na na tacnu, a o sporosti i tehnici da i ne govorimo. Ipak ste naši!!!

Mari Hana

pre 5 godina

Čuj Savićević frapiran. Što u Francuskoj 1998 nisi bio frapiran nego si se šetao po terenu kao manekenka. Dobro si prošao u svlačionici kad su te odbranili od Mihajlovića.

Zvonko

pre 5 godina

Boško Simonović je imao Radoja a Krstajić FSS

Vranjanac

pre 5 godina

Poenta je u sledecem: "Dozvolili su da ih tri siptara pobede i da likuju na kraju". To je jedno, a drugo je da bi iskusan trener mogao od ove ekipe da izvuce vise. Oni su bili u Rusiji kao na rekreativnom odmoru posle jake sezone u evropskim ligama. Srpska posla

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija