• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Žurnal

29.06.2018

12:54

IVICA OSIM BEZ DLAKE NA JEZIKU: Srbija nema majstore u timu, a i selektor se ne uči na Mundijalu!

Fudbal

IVICA OSIM BEZ DLAKE NA JEZIKU: Srbija nema majstore u timu, a i selektor se ne uči na Mundijalu!

Podeli vest

Poslednji selektor reprezentacije velike Jugoslavije Ivica Osim kaže da nije zadovoljan kako je Srbija igrala na Mundijalu u Rusiji i da je u timu bilo mnogo loših stvari

Osim je za Žurnal govorio bez dlake na jeziku, bez želje da se nekom dopadne.

Znam da se mnogima u Beogradu neće svideti, ali ne dopada mi se kako je Srbija igrala. Bilo je tu mnogih nedostataka, nedopustivih za tako veliko takmičenje - rekao je Osim.

On je istakao da je prvu veliku grešku Srbija napravila što je smenila selektora Muslina.

- Ne menja se selektor posle plasmana na Mundijal. Samo oni koji se bave trenerskim poslom ili se makar malo razumeju u fudbal, znaju šta znači i koliko je težak posao stvoriti dobru atmosferu u ekipi, uigravati tim, napraviti prepoznatljivu igru. Za to treba vremena, čak i godine i kada sve to uradiš, izboriš plasman na Mundijal, smene selektora. Sve se to lako uništi, a greške se skupo plaćaju. Na Mundijalu se ne uči. Mora tačno da znaš šta hoćeš, a ne da lutaš iz utakmice u utakmicu. Tu se igra na rezultat - naglasio je Osim.

Po njegovom mišljenju, Srbija nema ni toliko dobre igrače, nema izrazitu zvezdu u timu.

Nezahvalno je porediti ova vremena sa onim kada sam ja bio selektor, ali imam utisak da u ovom timu Srbije nema velikih znalaca kao što sam ih ja imao - Savićević, Stojković, Sušić. Oni su u moje vreme bili majstori koji su jednim potezom mogli da reše meč. To su znali i protivnici i plašili su ih se. U ovom timu Srbije nema igrača tog kalibra. Možda grešim, ali igrama na terenu me nisu ubedili. Zašto je tako i zašto više nema takvih majstora to je neka druga tema, ali sada je činjenica da ih nema - poručio je Ivica Osim.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Janko

pre 5 godina

Bravo majstore...nemamo više novog Piksija..Dejo...Pnčeva

SRBIN iz SRBIJE

pre 5 godina

Sad fudbal ne igraju talenti vec tatina i mamina deca da nebi bili na ulici.

rade sto

pre 5 godina

Covek 100% upravu! Smenili su Muslina zbog Sergeja, eto im ga sada neka se ljube s njime!

AlCapo

pre 5 godina

Osim bas nema prava da kritikuje, jer je on kriv sto Yuga nije otisla dalje na SP 1990-te u Italiji. Imao je klupu prepunu talenata, Savicevic, Prosinecki, Pancev i dr., a on je protiv Argentine kukavicki izveo starce koji su izgubili. Molim objavite komentar!

Ludodoba

pre 5 godina

Ima istine u tome sto pises.Secam se tog svetskog prvenstva.

Apsurdistan

pre 5 godina

Не да "старци" тада нису изгубили него су са 10 играча (опет судија) против Марадонине репрезентације изборили нерешено! Немаш ти појма синовац!!

brc

pre 5 godina

mozda ti se vise svidja krstajic, doveden smenom selektora muslina,koji je izborio mundijal?ili ti se svidjaju mesetari iz fss, kojima je samo bitna prodaja igraca,a ne uspeh i reputacija fudbala srbije u svetu?

AS

pre 5 godina

A TI GA SADA KRITIKUJEŠ IZ KOG RAZLOGA? ZATO ŠTO JE REKAO KAKO JESTE? SVE JE U PRAVU.

Mare

pre 5 godina

Svi mi to vidimo.Ovi su dovedeni preko raznih menadzera.Imamo mi nove i Piksija,i Dzajica...ali ih ne zovu...Sramota sta rade od naseg fudbala.Srbija ima talente u fudbalu zapanjujuce ali neko nas upropastava godinama.

Nebojša

pre 5 godina

Istina je...Igrali smo kao "amaterska reprezentacija" Srbije. Tako ne igraju - PROFESIONALCI...!!

Drago

pre 5 godina

Da da Ivice.. ne znamo mi ništa.. Ti si super mozak samo ne mogu da se setim tvojih velikih uspeha..!

Goran

pre 5 godina

Blage veze nisi imao od fudbala, glavni ti je bio Bazdarevic kome glavna fora je bila da natopi frizuru pre utakmicu zbog dojama, i da vrati loptu prema nazad, idi begaj.

Ljubo

pre 5 godina

Ponovo kazem ,to samo Srbi mogu raditi ,pored uspeha koji su postigli za plasman na Mundijalu ,nimalo kvalitetne igre u toku kvalifikacija ,smene selektora pred prvenstvo ,novi selektor kkoji neka je zdrav i ziv ali van reprezentacije ,a o manekenima na terenu koji ne mogu trcati 90 min necu ni govoriti .Elem ,hvala sto smo ucestvovali ,i bolji mnogo od nas ispadaju .Valjda ce nove generacije predstavljati Srbiju ,a ne Jugoslaviju propalu .Non stop se vracamo na ono kada je bilo (?) ,pa zato smo ovde gde jesmo .Mi se iscudjujemo sto su sloznije pevali himnu zadnji put ,od prethodnih .Boze ....

Bgd

pre 5 godina

Nema majstora zato što ih u školama fudbala u startu ubijaju u pojam rečenicama "ne driblaj" i "ko ti je rekao da driblaš". Kad tome još dodamo da fudbal treniraju deca koja imaju novca a ne talentovani onda je stvar jasna.

Ljubomir T Dević

pre 5 godina

G-din Ivica Osim je skroz u pravu! Naši igrači nemaju pojma o fudbalu. Radim kao nastavnik-profesor pri školi ovdje u Švedskoj, ali bi se mnogo bolje snašao s mojim igračima. Nije sve u tetovažama!

steva

pre 5 godina

sta je problem sto su smenili Muslina zbog Sergeja , i trebalo je tako . najskuplji srpski igrac na trzistu ne sedi ni na klupi reprezentacije , iz inata ? nema tu optavdanja . elem , Osim se nasao da prica ? majstor Savicevic ? sto ti nije igrao standardno ? da su mu u ono vreme umesto Baljica , D.Brnovica , Z. Vujovica , matorog Susica itd. igrali Jarni , Prosinecki , Suker itd ...Jugoslavija bi igrala u finalu SP .

AlCapo

pre 5 godina

To sam i ja rekao za Osima, a popio sam gomilu minusa. Razumeo bih da kritike deli neki uspesan trofejni trener, ali Osim je ispao daleko veci luzer od Krstajica, jer je imao mnogo bolje igrace.

Sale

pre 5 godina

Odsustvo trenerske strategije se vidi i u onom stalnom ispucavanju lopte golmana u teren što je u većini slučajeva izgubljena lopta, recimo strateg Ivica Osim je to strogo branio jer je zahtevao da se kratkim pasovima kontroliše lopta, drži u svom posedu i tako steže obruč oko protivnika dok mi u situaciji gde vodimo, umesto da što duže držimo loptu u svom posedu, golman je ispucava i lopta se odmah nađe u posedu protivnika, mudro nema šta.

SasaV

pre 5 godina

Ivice svaka ti se rec pozlatila,drugo vreme drugi ljudi a novac jedini motiv a igra nasih fudbalera mnogo vise govori od reci...

vojislav

pre 5 godina

hvalim te boze da su pocili javno vise da pisu i pricajuda imamo jako losu ekipu u fudbalu i da nemamo prave majstore i sutere,golman je taj od koga treba krenuti prava lopta a ne da je(jedva) izbije do polovine terena,,,ma nema se sta tu pisati knjiga o neznalosti se moze napisati za nasu reprezentaciju

Pedja

pre 5 godina

Osime ti si po mom mišljenju najveća neznalica. Imao si igrače da osvojiš prvenstvo,a igrali smo jadno. Nisi puštao Savićevića,Pančeva,Bobana , Šukera,Jarnog. Igrao si sa popušenim Bosancima. Sva sreća te je Meho bio kažnjen,igrao bi pre Piksija. Zvezda je sledeće godine bila prvak Evrope. I ako hoćeš Mladen Krstajić i ako je mlad za tebe je dr fudbala.

Jure

pre 5 godina

Bivša reprezentacija yuge, sa pola tima iz BiH i to sa 10 igrača na terenu parira Maradoninom timu. Pa naši mislili ako uzmemo trenera iz BiH to je to i još po nekog igrača bosanca...

Pomracenje uma

pre 5 godina

Onog trenutka kad je postalo bitno koliko miliona, koja starleta i koliko kubika....tu je nestao mozak i izgubila se svaka nada da cemo imati ikad vise reprezentaciju. Dakle oni sto podrivaju sistem zadrugama i parovima i kvare nam decu (u svemu pa i u odnosu prema sportu i treningu) da se osude za veleizdaju, polako da se vrate prave vrednosti pa ce onda i reprezentativcima biti bitniji rezultat od profilne na insta...

BOEING

pre 5 godina

zasto "jugosloveni ili balkanci" nikad ne pobedjuju na velikim takmicenjima u bilo cemu zato sto ih ne cekaju vesala ako izgube naprotiv dobiju utesne nagrade__zato a vi vise od 100 god.tragate za razlogom.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija