• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.06.2018

11:26

BUNJO MOJ, BRATE MOJ, RASTAJATI SE NEĆU, SREŠĆEMO SE, SIGURNO! Srbija se u suzama oprostila od Bunjevčevića!

Fudbal

BUNJO MOJ, BRATE MOJ, RASTAJATI SE NEĆU, SREŠĆEMO SE, SIGURNO! Srbija se u suzama oprostila od Bunjevčevića!

Podeli vest

Veliki broj sadašnjih i bivših fudbalskih reprezentativaca, igrača, sportista i sportskih radnika oprostilo se od Gorana Bunjevčevića, koji je preminuo pre dva dana

U velikoj sali Skupštine grada upućeni su poslednji pozdravi proslavljenom fudbaleru Crvene zvezde i Totenhema Goranu Bunjevčeviću.

Rodbina, brojni prijatelji i kolege oprostili su se od direktora Fudbalskog saveza Srbije na prvom od dva komemorativna skupa zakazana za danas. Drugi će biti održan na u medija centru stadiona "Rajko Mitić".

Od Bunjevčevića su se oprostili njegovi klubovi, ali i mnogi protiv kojih je igrao i sa kojima je uvek vodio fer i sportske duele na terenu.

Od Bunjevčevića se oprostio bivši selektor Ilija Petković.

- Otišao je prerano. Tek je trebalo da živi. Bio je dovoljno mlad da ispuni sve fudbalske želje, dovoljno iskusan da ih sprovede. Nikad nije dizao glas. Bio je zdrav i prav, a onda ga je bog pozvao sebi da vodi fudbalske igre gore. Bunja je mnogo toga mogao da predvidi pre svih. Teško izgovaram ove reči, jer mi je pred očima njegov lik. Bunjo, nisi smeo da nas napustiš. Zbogom, prijatelju, neka ti je večna slava i hvala - izjavio je Petković.

starsport

Od Bunjevčevića se oprostila i Crvena zvezda komemoracijom na stadionu "Rajko Mitić", gde je predsednik tog kluba Svetozar Mijailović rekao da je bio uzoran sportista i izuzetan čovek.

Bunjevčević je sa Zvezdom osvojio četiri trofeja, od čega dve titule, uz 169 zvaničnih utakimca u crveno-belom dresu, u kom je bio kapiten, a gde je posle igračke karijere bio i sportski direktor.
Nekadašnji fudbaler Zvezde Dejan Stanković rekao je da je Bunjevčevićev "nežni i pošteni karakter" iz dana u dan osvajao srca igrača, trenera i navijača.

- Gorane moj, Bunjo moj, brate moj, rastajati se neću. Posebno ne na mestu na kojem smo se upoznali tog leta 1997. godine kad si ušetao u naše karijere i živote, tiho i pošteno, vaspitano i nenametljivo a onda nam pokazao da bez tebe nećemo moći, ni u životu ni na terenu. Taj tvoj nežni i pošteni karakter je iz dana u dan osvajao srca trenera, saigrača, navijača… Plakali smo zajedno one noći protiv Ekerena, po onoj kiši, baš kao što plačemo sada svi zajedno. Opet zbog promašene šanse, šanse da svi mi još uživamo u životu sa tobom i pored tebe. Naša Crvena zvezda je mesto sastanaka, ne rastanaka, sastanka najboljih, zato ti je to mesto i toliko pristajalo, zato što si najbolji. Najbolji sin, najbolji brat, najbolji otac, suprug, saigrač… Nasmejan, vredan, pun poštovanja prema svakome. Nikad povišen ton, nikad svađa, nikad nijedan neprijatelj na terenu i u životu. Čovek bez mrlje, čovek bez ružne reči…- kazao je Stanković.

starsport

O tome kakav si igrač bio i koliko si značio našoj Zvezdi svedoče navijači koji su na stadion dolazili zbog tebe. Igrati pored tebe značilo je imati leđa, potporu, podršku u svakom trenutku, boriti se u duhu fer-pleja, pošteno i srčano. Bunjo moj, znaš to dobro, nisam ja igrač za ove zadatke, ni glumac za ove uloge, ali ima situacija kad kapiten, a ti to dobro znaš, mora da preuzme odgovornost. Ipak ja se od tebe rastajati neću. Ni ja, ni bilo ko ovde, dok živim živećeš i ti. Dok dišemo svi mi, tvoji drugovi, disaćeš i ti kroz nas. Zaborava nema, nikada ga neće biti. A srešćemo se, to je sigurno.

Bunjevčević je preminuo je u Beogradu, u 45. godini života od posledica izliva krvi u mozak. On je u noći između 19. i 20. maja hitno prebačen u bolnicu gde je ustanovljeno da mu je pukla aneurizma, zbog čega je podvrgnut hitnoj hirurškoj intervenciji. Nažalost, najavžniju utakmicu u životu nije uspeo da dobije.

Goran Bunjevčević rođen je u Karlovacu u Hrvatskoj , 17. februara 1973. godine. Sahrana će biti obavljena danas u 15 sati na groblju na Bežaniji. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17