• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.07.2018

18:44

(VIDEO) VELIKI PREOKRET U 94. MINUTU! Japan vodio 2:0 i ispao od Belgije!

Fudbal

(VIDEO) VELIKI PREOKRET U 94. MINUTU! Japan vodio 2:0 i ispao od Belgije!

Podeli vest

Reprezentacija Belgije napravila je neverovatan preokret i od 0:2 protiv Japana došla je do pobede golom u 94. minutu

Do 70. minuta rezultat je bio 2:0 za Japan, koji je poveo na početku drugog poluvremena i igrom je razbijao Belgijance, pogotovo napadima po desnoj strani.

A, onda za pet minuta izjednačenje! Srećan gol Fertongena je vratio "crvene đavole" u život, a Felaini je potom doneo 2:2.

Igralo se potpuno otvoreno sa obe strane, Japanci nisu očajavali, stvarali su šanse, a jednu su imali i u 93. minutu. Iz nje su dobili kornera, a iz kornera su - primili gol!

Golman Kurtoa je odneo loptu, bacio je odmah u kontru, a ona je odrađena brzinom vetra i preciznošću sajdžije.

Naser Šadli je na petercu ostao potpuno sam, gotovo pred praznim golom i pogodio za 3:2, za četvrtfinale.

Belgija će u narednom krugu igrati sa Brazilom, koji je u prvom meču dana savladao Meksiko sa 2:0.

BELGIJA - JAPAN 3:2 (0:0)

Strelac: Fertongen u 70, Felaini u 74. i Šadli u 94. minutu za Belgiju, a Haraguči u 48. i Inui u 52. za Japan.

Stadion: Rostov arena. Sudija: Malang Đeđu (Senegal).

BELGIJA: Kurtoa, Aldervirld, Kompani, Fertongen, Munije, Vitsel, De Bruin, Karasko (od 65. Šadli), Lukaku, Azar, Mertens (od 65. Felaini).

JAPAN: Kavašima, Šođi, Nagatomo, H. Sakai, Jošida, Šibasaki (od 81. Jamaguči), Haraguči (od 81. Honda), Kagava, Inui, Hasebe, Osako.

TOK MEČA:

Kraj, Belgija ide u četvrtfinale.

94'. GOL! Veliki preokret Belgije! Strahovita kontra i Naser Šadli sa pet metara zakucava loptu u gol - 3:2! Za četvrtfinale!


93'. HONDA! Slobodnjak sa skoro 40 metara, a Kurtoa jedva skreće loptu u korner.

91'. Umalo autogol Vitsela! U želji da spreči centaršut, Belgijanac je zamalo zatresao svoju mrežu.

86'. KAVAŠIMA! Dve sjajne odbrane golmana Japana u pet sekundi!

84'. ŠANSAAA! Kagava i Honda su kreirali sjajnu akciju, Honda je izleteo ispred Kurtoe, ali previše iskosa i nije uspeo da ga savlada, dobio je samo korner.

81'. Dvostruka izmena u Japanu, na terenu je i veteran Keisuke Honda.

74'. GOL! I vraćamo se na početak! Felaini glavom posle kornera donosi izjednačenje - 2:2!

70'. GOL! Belgija se vraća u život! Potpuno bizaran gol Fertongena za 2:1.

64'. ŠANSA! Nova velika prilika za Japan! Ponovo akcija po desnoj strani, centaršut, Osako je promašio loptu, a Kagava je izblokiran!

62'. ZICEEERR! Šta je sada promašio Lukaku! Glavom s peterca - koji centimetar pored stative!

59'. Ponovo preti Japan! Još jednom brisan prostor na desnoj strani, lopta za Haragučija, centaršut, a Vitsel izbacuje u korner.

52'. GOL! Drugi gol za Japan! Kakva bomba Inuija! Potpuno samog su ga ostavili Belgijanci da šutne sa 17 metara, a on je to uradio majstorski!

49'. STATIVA! Umalo ekspresan odgovor Belgije! Azar je naleteo na loptu na 14-15 metara od gola, snažno tukao i pogodio stativu!

48'. GOL! Vodi Japan! Strelac je Haraguči! Lepa akcija Japana, Haraguči je bio potpuno sam po desnom boku, dobio je loptu, namestio se na 12-13 metara od gola, tukao i pogodio - 1:0.

Kraj prvog poluvremena

44'.  KAKVA ŠANSA za Japan! Osako je na petercu dobio loptu, bio je potpuno sam, ali kao da ga je lopta iznenadila, odbila se od njega kao Kurtoi! Međutim, zbunio se i golman Belgije, lopta mu je prošla kroz ruke i noge i jedva ju je stigao pre gol-linije.

36'. Dva nova pokušaja "crvenih đavola" u 15 sekundi. Najpre je Azar izblokiran, a onda je Vitselov šut otišao preko gola.

31'. ŠANSA! Uzvraća Japan! Odlična akcija preko Kagave, na kraju centaršut i skok Inuija, koji je šutirao pravo u Kurtou.

26'. ŠANSA! Velika prilika za Belgiju, centaršut sa strane za Lukakuka, koji je primio loptu na petercu, ali ga je u poslednjem trenutku gurnuo Jošida, dovoljno da ga izbaci iz ravnoteže, a da ne bude penal.

24'. Pritisak Belgije, bez velike šanse za gol...

17'. Nova opasnost pred golom Japana. Loptu je primio Lukaku, ali nije uspeo da se okrene licem prema golu, nekako je uspeo da šutne iz okreta, dobio je samo korner.

16'. Pokušaj i Belgijanaca, šut je oprobao Vitsel i iznudio je korner.

10'. Šođi je šutirao sa skoro 40 metara i promašio gol za nekih 20... 

7'. Nemaju Japanci nameru da se brane grčevito, još jednu lepu akciju su napravili, ali je Aldervirld presekao centaršut.

1'. Odmah pretnja Japana! Kagava je tukao sa 17 metara - pored gola.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta
Politika

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta

Saradnja sa Kinom je dobra za Srbiju i razvoj naše infrastrukture, ali je korisna i za kineske kompanije jer im se na taj način otvara evropsko tržište, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da sa kineskim kompanijama sarađujemo na osam projekata u oblasti drumske infrastrukture, kao i da postoje dva nova potencijalna projekta koja će se raditi.

07.05.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija