• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

02.07.2018

22:47

CELA HRVATSKA SLAVI SRBINA SUBAŠIĆA! "Kockasti" ne bi stigli do četvrtfinala bez našeg čoveka!

Fudbal

CELA HRVATSKA SLAVI SRBINA SUBAŠIĆA! "Kockasti" ne bi stigli do četvrtfinala bez našeg čoveka!

Podeli vest

Hrvatska slavi Srbina Danijela Subašića (33)! Golman koji je Dancima u osmini finala Mundijala u ponedeljak odbranio tri penala i odveo "šahovničare" u četvrtfinale otvoreno se izjašnjavao kao Srbin, zbog čega je imao velikih problema

Subašić je u penal seriji odbranio udarce Kristijana Eriksena, Lasea Šenea i Nikolaja Jorgensena i bio je najzaslužniji što je Hrvatska posle 1:1 nakon 120 minuta, slavila 3:2 posle jedanaesteraca. 

Ipak, pre nego što je doživeo slavu u Hrvatskoj, on je prošao pravu golgotu, zbog koje je bio ugrožen i njegov brak i život njegove žene Antonije.

Promenio ploču

Njegov tast Ante Boca 2007. godine pretukao je svoju ćerku Antoniju, slomio joj nos i pretio da će je zaklati ako se uda za Srbina. Uz to, pretio je i Danijelu. Subašić, međutim, nije odustao od svoje devojke.

- Antonija je kod mene i tu će ostati. Iako sam Srbin, a ona Hrvatica, mnogo se volimo i to je najvažnije. Meni niko nije pretio, a Antonija je ljubav prema meni pokazala time što je došla da živi kod mene u Zadar - govorio je Subašić, kojem je otac Jovo pravoslavni Srbin, a majka Boja Hrvatica.

Danijel je u tim trenucima bio prilično nepoznat golman, ali čim je 2008. godine prešao u Hajduk iz Splita i stekao kakvu-takvu popularnost, odmah je promenio ploču i počeo da se izjašnjava kao da je Hrvat.

- Tačno je da se moj otac zove Jovo, ali tvrdim da on sa srpstvom nema nikakve veze. On se izjašnjava kao Hrvat, ali pravoslavne vere. Tačno je i da je moja majka Hrvatica i katolkinja iz Brkljača i Raštevića - okrenuo je priču Subašić.

Ministar RSK navijao za Hrvate!?
printscreen youtube

Drago Kovačević, gradonačelnik Knina u vreme zločinačke operacije "Oluja" u kojoj je ubijeno 2.000, a proterano više od 250.000 Srba, iz sveg srca navija za Hrvatsku na Svetskom prvenstvu u fudbalu!?
Kovačević, koji je bio i ministar informisanja u vladi RSK, na Tviteru je slavio trijumf Hrvatske protiv Danske, iako su i njega proterali ti isti Hrvati!
- To, Mandžo. Kakva utakmica. Za 4 minuta, dva gola. Dobar Rebić. Jak i brz. Otkriće, što se mene tiče. Uf.. Stradaše živci, ali Hrvati zasluženo - napisao je Kovačević, koji za Informer priznaje da je navijao za Hrvatsku:

- U Dalmaciji sam se bavio sportom i igrao sam fudbal. Zato sam podržao hrvatsku reprezentaciju, jer fudbaleri nisu proterali Srbe iz Krajine, već Franjo Tuđman i politika.

Na drugoj strani, lider "Zavetnika" Stefan Stamenkovski ističe da je Kovačević bruka za srpski narod.

- Kovačevića ne tišti savest da navija za šahovnicu pod kojom je ubijeno i proterano više stotina hiljada Srba. Izgleda da je poprimio glavnu karakteristiku ustaša da se ničeg ne stide - podvlači Stamenkovski. D. K.

Subašić je zbog ovih izjava dugo morao da se dokazuje i pravda u Hrvatskoj. Kada je postalo jasno da će naslediti na golu dugogodišnjeg golmana Stipea Pletikosu, nije mu palo na pamet da pomene da je Srbin. Umesto toga, veličao je Hrvatsku na svakom koraku.

- Ne znam koliko puta moram da kažem da sam Hrvat. Hrvatska je moja država, Zadar je moj grad. Uostalom, svojim radom i delima ću potvrditi ko sam - govorio je Subašić.

Ušao u istoriju

Njegov otac Jovo u izjavi za 24sata.hr nije krio da je presrećan zbog uspeha Hrvatske.

- Neopisivo je bilo gledati utakmicu protiv Danske. Malo smo strepeli kad su bili penali, ali sve je dobro završilo. Sad ćemo dobiti Ruse i idemo u finale s Brazilom - rekao je Jovo Subašić.

Subašić je u ponedeljak ušao u istoriju Mundijala, pošto je izjednačio rekord portugalskog golmana Rikarda iz 2006. godine, koji je takođe odbranio tri penala. Hrvati su na ovom Svetskom prvenstvu čak tri puta igrali u crnim dresovima, što su bili dresovi nalik na one za vreme NDH.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sava

pre 5 godina

Ostavite se tih komentara, čovek se lepo izjasnio da je hrvat-katolik..

Nena

pre 5 godina

Kukavica od čoveka! Sad mu je otac Hrvat pravoslavne vere. Svašta! Nadam se da će mu Rusi zabiti gol i da će pobediti reprezentaciju Hrvatske.

Jole

pre 5 godina

Pa koji je vama Srbima? Znam čovika osobno, i ćaću mu, i mater. Čvik nikada nije rekao da je Srbin. Pravoslavac je, ali i Hrvat. Dajte, čovik vam triba dostaviti rodni list. Po toj logici jeli svaki musliman u BiH arap? Ili agnostik neki englez? Svašta

Kresimir

pre 5 godina

Bravo novinaru bitno da si ti spomenuo ndh crne dresove.u tome je i poanta tog članka ?

Nena

pre 5 godina

Nije on naš, jer nas se odrekao. Nije on Srbin nego Hrvat. Sam je promenio stranu.

Kresimir

pre 5 godina

E informeru u naslovu to i piše da si nezavisan pa što onda nisi pustio moj komentar ako si nezavisan i demokratski opredjeljen.šta će bit ako Hrvatska bude prvak umrijet ćete od muke .

Ljubo

pre 5 godina

Mi Srbi pravoslavci bas nikako da shvatimo i da se otreznimo ,kada spominjemo Hrvata samo mozemo jedno da mislimo ,....ustasu nikada drugacije nazvati.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija