• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.07.2018

09:19

PROŠLOST NAS NEĆE SLOMITI! Englezi u delirijumu, veruju da mogu do titule!

Fudbal

PROŠLOST NAS NEĆE SLOMITI! Englezi u delirijumu, veruju da mogu do titule!

Podeli vest

Selektor engleske reprezentacije Geret Sautgejt istakao je posle pobede protiv Kolumbije u osmini finala Svetskog prvenstva da je ovo bila posebna noć za svakog Engleza

Engleska je 1990, 1998. i 2006. godine ispadala na penale, a protiv Kolumbijaca su konačno razbili taj maler. Odlučujući penal postigao je Erik Dajer i na taj način je poslao "Albion" u četvrtfinale gde je protivnik Švedska.

- Ovo je posebna noć za svakog Engleza. Navijači na stadionu su bili u manjini ali sam veoma srećan zbog njih kao i zbog navijača kod kuće - rekao je Geret Sautgejt i dodao:

- Pokušavamo da pišemo našu istoriju i pričao sam sa igračima o tome. Oni sada pišu svoje priče. Nećemo podleći pod pritiskom prošlosti. Ovo je bio poseban meč i želim da nastavimo i ne želim da idemo kući još - istakao je engleski selektor.

On se osvrnuo i na utakmicu protiv Kolumbije, koja je izjednačila u nadoknadi vremena.

- Zaslužili smo pobedu jer smo igrali dobro 90 minuta. Pokazali smo da smo prilagodljivi kada smo se vratili posle velikog razočarenja i primeljenog gola u nadoknadi. Bili smo mirni i svi igrači i cela ekipa trenera zaslužuje priznanje. Penali su teški, dugo smo pričali o tome, a igrači su bili mirni i zato je ovo specijalan trenutak za nas - poručio je Sautgejt.

Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv Švedske, koja je eliminisala Švajcarsku.

- Sada već mislim na Švedsku. Oni su još jedan tim protiv kog imamo loše rezultate. Potcenjivali smo ih godinama - zaključio je Sautgejt.

Kapiten "albiona" Hari Kejn postigao je dva gola s bele tačke protiv Kolumbije, najpre u toku utakmice, a onda i u penal seriji.

- Veoma sam ponosan! Nismo imali sreće da primimo gol u sudijskoj nadoknadi vremena, ali smo uspeli da demonstriramo zajedništvo i karakter, a u ovakvim momentima se to zaista ispoljava. Znali smo da engleska istorija nije sjajna, kada se radi o izvođenju penala. Sjajan je osećaj skinuti taj pritsak sa leđa - naglasio je Kejn.

On veruje da Engleska može daleko da dogura na ovom Mundijalu.

- Verujemo u sebe. Za sada smo uradili sve što se od nas očekivalo. I dalje nas čeka dug put. I mi i navijači smo spremni za velika dela - zaključio je najbolji strelac šampionata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17