• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.07.2018

09:28

(VIDEO/FOTO) BRAZILCI OSULI PALJBU PO MAŽIĆU, BELGIJANCI MU SE KLANJAJU: Bio je najgori, ali sad je vrhunski sudija!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) BRAZILCI OSULI PALJBU PO MAŽIĆU, BELGIJANCI MU SE KLANJAJU: Bio je najgori, ali sad je vrhunski sudija!

Podeli vest

Srpski sudija Milorad Mažić sa pomoćnicima Daliborom Đurdevićem i Milovanom Risticćem deliće pravdu na meču četvrtfinala Svetskog prvenstva u Rusiji izmedu Belgije i Brazila (petak, 20.00)

Belgijanci su podsetili da Mažić nije briljirao na prethodnom Mundijalu, ali ne poriču da je u međuvremenu postao jedan od najboljih svetskih sudija, dok su Brazilci osuli drvlje i kamenje po našem arbitru. 

Mediji u Belgiji podsetili su da je srpski sudija proglašen za najgoreg na prethodnom SP u Brazilu, doduše od strane navijača, na sajtu "redcardtheref.com", ne zvanično.

Na teret su mu stavili kiks na utakmici Nemačka - Portugal (4:0) kada je isključio Pepea zbog udaranja Milera glavom, a prethodno je Nemcima dosudio penal. Mažić nije omiljena ličnost ni iranskom selektoru, Portugalcu Karlosu Keirošu, koji je posle poraza od Argentine (1:0), kako smatra njegovom timu nije dosuden penal, pa je za poraz otpužio Srbina. 

Reuters

Međutim, Belgijanci istuču da je u međuvremenu postao jedan od najboljih sudija na svetu. Podsećaju da je delio pravdu na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, finale Kupa Konfederacija, kao i minulo finale Lige šampiona.

Takođe, zadovoljni su kako je delio pravdu na dve prethodne utakmice na Svetskom prvenstvu Senegal - Kolumbija (1:0) i Meksiko - Južna Koreja (2:1), a i dobili su obe utakmice na kojima im je Srbin sudio.

S druge strane, Brazilci su ljuti jer će im suditi Milorad Mažić. Ozbiljno su mu zamerili što nije pokazao ni žuti karton Serhiju Ramosu posle faula nad Mohamedom Salahom u meču Lige šampiona. 

Nisu oduševljeni ni odlukom da poništi kazneni udarac za Senegal u meču sa Kolumbijom posle upotrebe VAR-a.

Reuters

Kao i Belgijanci prisetili su se Mundijala u Rusiji i kritika posle utakmica  Nemačka – Portugalija (4:0) i Argentina – Iran (1:0). Ipak, navode da je Mažić iskusan sudija, da je član FIFA od 2009. godine, te da mu Svetska fudbalska federacija izuzetno veruje jer ga uglavnom bira za teške utakmice. 

Što se navijača "selesa" tiče ogorčeni su što im sudi Srbin, jer je Brazil eliminisao "orlove" sa Mundijal, pa se plaše zavere. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rolex

pre 5 godina

karioke,selecao,kako god hocete u petak lete kuci.I to bez Mazica, koji ce suditi finale,a oni ce to gledati negde sa plaze.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija