• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.07.2018

15:06

(VIDEO) FRANCUSKA PRVA DO POLUFINALA! Urugvaj se samoubio, "trikolori" među četiri najbolja na svetu

Fudbal

(VIDEO) FRANCUSKA PRVA DO POLUFINALA! Urugvaj se samoubio, "trikolori" među četiri najbolja na svetu

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Francuske prvi je polufinalista Svetskog prvenstva! "Trikolori" su u Nižnjem Novgorodu pobedili Urugvaj sa 2:0 i plasirali se među četiri najbolje selekcije na Mundijalu

Francuzi su odigrali dobru utakmicu, ali im je Urugvaj maltene poklonio prolaz dalje. Prvi gol na meču postigao je Varan glavom posle slobodnog udarca, kada je gotovo potpuno sam u šesnaestercu skočio i poslao loptu u mrežu.

Urugvaj je pokušao da se vrati, samo koji minut posle primljenog gola promašio je najbolju šansu na utakmici. Golman Francuske Ljoris je maestralno odbranio udarac Kaseresa, a Godin je natrčao na loptu na dva metra od gola i poslao je preko prečke.

Meč je rešen u 61. minutu, kada je golman Urugvaja Muslera napravio kardinalnu grešku i posle šuta Grizmana sa 16 metara, sam poslao loptu u svoju mrežu! Napravio je gotovo istu grešku kao golman Liverpula Karijus u finalu Lige šampiona protiv Reala.

Francuska će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Brazil - Belgija.

URUGVAJ - FRANCUSKA 0:2 (0:1)

Strelac: Varan u 40. i Grizman u 61. minutu.

Stadion: Nižnji Novgorod. Sudija: Nestor Pitana.

URUGVAJ: Muslera, Kaseres, Himenez, Godin, Laksal, Nandez (od 73. Uretaviskaja), Toreira, Vesino, Betankur (od 59. Rodrigez), Stuani (od 59. Gomez), Suarez.

FRANCUSKA: Ljoris, Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez, Kante, Toliso (od 79. Nzonzi), Pogba, Mbape, Grizman (od 93. Fekir), Žiru.

TOK MEČA:

Kraj! Francuska ide u polufinale!

89'. Udarac Grizmana iz slobodnjaka sa 20 metara, lopta je otišla preko prečke.

84'. Utakmica je potpuno zamrla, mirno se igra i čeka kraj, Francuzi drže loptu i kontrolišu sve na terenu.

73'. ŠANSA! Mogao je Toliso da reši sve dileme oko polufinaliste, bio je potpuno sam na ivici šesnaesterca, ciljao je dalji ugao, ali je prebacio gol.

64'. Opasan udarac Kristijana Rodrigeza sa ivice šesnaesterca, lopta je prošla desetak centimetara od gola Francuske.

61'. GOL! Kardinalna greška Muslere! Golman Urugvaja je poklonio gol Francuzima, poput golmana Liverpula što je poklonio gol Real Madridu u finalu Lige šampiona! "Trikolori" vode 2:0 i blizu su polufinala!

58'. Kaseres oštro po zemlji na peterac, izbacuje loptu odbrana Francuske.

55'. Poigravao se Umtiti ispred svog gola, izgubio je loptu, koja je došla do Betankura, a njegov udarac sa ivice šesnaesterca završio je daleko od mreže.

Urugvaj i dalje bez Edinsona Kavanija na terenu, verovatno će čekati poslednjih pola sata, ako rezultat ne bude povoljniji za njegov tim.

(FOTO) BLJAAAAAK!!! Golmanu Francuske VILIN KONJIC ULETEO U USTA!

Kraj prvog poluvremena

44'. LJORIIISS!!! Kakva odbrana golmana Francuske! Udarac Kaseresa glavom posle kornera, u sam ugao, a Ljoris je maestralno odbranio! I onda se GODIN obrukao, jer je natrčao na loptu i sa dva metra je poslao preko gola!

42'. Pokušao je Nandez sa 20-ak metara da iznenadi Ljorisa, ali golman Francuske je bio na pravom mestu.

40'. GOL! Rafael Varan je glavom posle slobodnjaka pogodio mrežu Urugvaja - 1:0!

36'. Sada akcija na drugoj strani, Vesino je šutirao, ipak pravo u Ljorisa.

35'. Najzad malo uzbuđenja posle dužeg vremena, Mbape je pobegao po desnoj strani, zavrnuo je loptu, koja je pobegla Musleri, ali nikog nije bilo tu blizu od Francuza da je pošalje u gol.

- A, evo šta kaže statistika međusobnih susreta! Ovo su rezultati sa pet poslednjih duela Urugvaja i Francuske!

15'. ŠANSA! Najbolja prilika na utakmici do sada! Žiru je našao Mbapea, koji je prerano skočio na loptu, tako da iako je bio potpuno sam na šest-sedam metara od gola, njegov šut je završio visoko preko gola.

14'. Napad Urugvaja, centaršut Betankura u peterac, izleteo je Ljoris i boksovao loptu.

11'. Grizman centrira na drugu stativu iz slobodnjaka, skočio je Varan, lopta je otišla daleko od gola.

7'. Poušaj Ernandeza da ubaci loptu u šesnaesterac, ona je išla na Žirua, ipak špic Francuske je nije dobro primio.

4'. Prva opasnost pred golom Francuske, u akciji koju je pokrenuo Suarez, ali Nandez na kraju nije uspeo da zahvati fudbal na osam-devet metara od gola.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17