• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.07.2018

19:09

(VIDEO) BELGIJA IZBACILA BRAZIL! Titula prvaka sveta ostaje u Evropi, Mažić sudio za DESETKU!

Fudbal

(VIDEO) BELGIJA IZBACILA BRAZIL! Titula prvaka sveta ostaje u Evropi, Mažić sudio za DESETKU!

Podeli vest

Titula prvaka sveta ostaje u Evropi! Belgija je izbacila Brazila u drugom četvrtfinalu Mundijala u fenomenalnoj utakmici u Kazanju - 2:1

Belgija će se u polufinalu sastati sa Francuskom, koja je u prvom četvrtfinalu savladala Urugvaj sa 2:0.

Pre svega, moramo da istaknemo da je srpski sudija Milorad Mažić, sa svojim pomoćnicima, na maestralan način vodio utakmicu! Imao je tri VAR asistencije, sve tri kada su Brazilci tražili penale i svaki put se pokazalo da je bio u pravu što nije pokazao na belu tačku.

Kada se pogleda ceo meč, pogotovo broj šansi, stiče se utisak da je Brazil bio bolji tim, ali je Belgija ponovo, uz znanje, imala i mnogo sreće.

Prvi gol je bio autogol Fernandinja posle kornera, a posle 2:0, fantastičnim golom De Brojnea, "crvene đavole" je u vođstvu držao neverovatni golman Tibo Kurtoa.

Brazil je u poslednjih 15 minuta, kod 1:2, imao tri kolosalne šanse za izjednačenje, neke su igrači poslali van okvira gola, neke je "poskidao" Kurtoa.

Na kraju, Brazil i ove godine ostaje bez krune, koja će biti i naredne četiri godine u Evropi, pošto su u igri za titulu ostale samo reprezentacije sa Starog kontinenta.

BRAZIL - BELGIJA 1:2 (0:2)

Strelac: Avgusto u 76. minutu za Brazil, a Fernandinjo autogol u 13. i De Brojne u 32. za Belgiju.

Stadion: Kazanj arena. Sudija: Milorad Mažić (Srbija).

BRAZIL: Alison, Fagner, Tijago Silva, Miranda, Marselo, Paulinjo (od 72. Renato Avgusto), Fernandinjo, Kutinjo, Vilijan (od 46. Firmino), Nejmar, Žezus (od 58. Daglas).

BELGIJA: Kurtoa, Aldervirld, Kompani, Fertongen, Menije, Vitsel, De Brojne, Felaini, Šadli (od 82. Vermalen), Lukaku (od 86. Tilemans), Azar.

UŽIVO:

94'. FENOMENALNA odbrana Kurtoe! Udarac Nejmara sa ivice šesnaesterca pod samu prečku, a golman Belgije se izvio koliko je dug i skrenuo loptu u korner!

90'. PONOVO Nejmar traži penal, ali prekršaja nema!

84'. TEŽAK PROMAŠAJ Kutinja! Nejmar ga je maestralno proigrao, ostavio mu loptu na penaltik, Kutinjo je natrčao na loptu i šutirao preko gola!

80'. KAKVA ŠANSA! Renato Avgusto je bio potpuno sam na ivici šesnaesterca, ispred njega samo golman Kurtoa! Brazilac je ciljao dalji ugao i promašio za koji centimetar!

78'. ŠANSA! Mogao je Brazil ekspresno do 2:2! Nejmar i Firmino su kombinovali, napadač Liverpula se na petercu okrenuo i šutirao - preko gola.

76'. GOL! BRAZIL SE VRAĆA U IGRU! Renato Avgusto četiri minuta pošto je ušao u igru pogodio je glavom na centaršut Kutinja - 2:1.

75'. I ponovo Daglas Kosta! Iz jako teške pozicije je šutirao, Kurtoa ponovo bolji.

71'. Dva udarca Daglasa Koste u dva minuta. Prvi je izblokiran, drugi je završio u rukama golmana Belgije.

62'. ŠANSA na drugoj strani! Daglas Kosta u napadu, udarac, Kurtoa ponovo sjajan!

62'. ŠANSA! Vihorna kontra Belgije u režiji De Brojnea i Azara, završena je udarcem Azara sa ivice šesnaesterca - pored stative.

57'. NEMA penala! Pao je Žezus u duelu sa Kompanijem, kontakta je bilo, Mažić je tražio VAR asistenciju i dobio preporuku - nema penala!

55'. ŠANSA! Paulinjo je izbio sam ispred Kurtoe, ali je gubio ravnotežu, jedva je uspeo da šutne i to pravo u golmana.

53'. KAKVA SCENA! Nejmar je pao u šesnaestercu Brazila, ustao i pokazao da - nije penal!

49'. Opasna kontra Belgije nekon što je Žezus izgubio loptu, Lukaku je ušao u 16 metara Brazila, ali ga je Miranda izgurao.

Reuters

Kraj prvog poluvremena.

45'. Nejmar je pokušao da odglumi penal, Mažić sjajno vodi meč i pokazuje da se igra nastavi!

42'. KAKAV lukav pokušaj Kompanija! Petom posle kornera! Lopta je išla u gol, ali je srećom po Brazilce Alison bio na toj stativi.

41'. Opasan udarac De Brojnea iz slobodnjaka, Alison je prebacio loptu preko prečke.

37'. Marselo je centrirao po zemlji, pogodio Menija, od kojeg se lopta umalo odbila u gol! Kurtoa je maestralno skrenuo u korner.

32'. GOL! Belgija vodi 2:0! Fantastična kontra, vukao je Lukaku, odigrao na stranu za De Brojnea, koji je topovski tukao sa ivice šesnaesterca i pogodio za 2:0!

26'. Topovski udarac Marsela sa roglja šesnaesterca, Kurtoa je odbio loptu u polje.

21'. Sjajan napad Brazila, loptu je dobio Menije na ulasku u šesnaesterac, ali je desni bek loše poslao loptu na peterac, Marselo je presekao taj pas.

19'. Snažan udarac Kutinja sa 20 metara, Kurtoa je dobro postavljen i hvata loptu.

14'. Žezus preti! Sjajna utakmica u uvodu...

13'. GOL! I TO AUTOGOL! Fernandinjo je iz kornera nehotično matirao svog golmana! Belgija vodi 1:0!

10'. ŠANSA! Lopta je došla do Paulinja posle kornera, bio je u visini penala, lopta mu je pala na nogu, ali on je gotovo celu promašio u odličnoj prilici za gol!

10'. Velika gužva u šesnaestercu Belgije, Paulinjo i Žezus su probali da šutnu ka golu, lopta im je izmicala, na kraju samo korner.

8'. STATIVA! Kakva šansa za Brazil posle kornera! Slična akcija kao protiv Srbije, Tijago Silva je skočio na dva metra od gola Belgije, lopta ga je malo iznenadila i pala mu na butinu, a od nje se odbila u - stativu!

2'. Prvi šut na gol, oprobao se Kevin de Brojne, ali pored gola.

- Brazil je na ovoj utakmici jači za Marsela, koji se oporavio od povrede leđa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLAKRAJINALONDON

pre 5 godina

Mazicu, vidimo se sledelce nedelje u finalu

Mitko

pre 5 godina

Gde je žuti Nejmaru za foliranje? Gde je penal za Brazil? Nije ni pogledao snimak nego veruje sudijama u VAR-u

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija