• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

06.07.2018

22:10

VEČITI POTROŠILI 3,3 MILIONA EVRA NA POJAČANJA! Zvezda platila tri puta više od Partizana!

Fudbal

VEČITI POTROŠILI 3,3 MILIONA EVRA NA POJAČANJA! Zvezda platila tri puta više od Partizana!

Podeli vest

Crvena zvezda napada Ligu šampiona s pojačanjima od 2,44 miliona evra, dok će Partizan pokušati da uđe u Ligu Evrope s novim igračima plaćenim 850.000 evra

Dva najjača srpska kluba u ovom prelaznom roku izdvojila su ukupno 3,3 miliona evra za 14 fudbalera, a klub s "Marakane" zasad je potrošio skoro trostruko više novca od crno-belih!

Zvezda je i pre nego što je otvorena letnja pijaca otkupila Srđana Babića od Real Sosijedada za 800.000 evra, a potom su dolazili Dejan Meleg za 300.000, Lorenco Ebesilijo (800.000), Dušan Jovančić, Milan Jevtović (obojica bez obeštećenja) i Zoran Popović (80.000). Na pozajmice su došli Rašid Sumaila (260.000) i Nikola Stojiljković (200.000), da bi poslednji u nizu stigao Miloš Degenek za 200.000 evra.

Spremni da reaguju

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela kaže da je za prvaka države prelazni rok završen. Tim je oformljen u rekordnom roku, pre nego što su počele kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje.

- Za nas je prelazni rok završen. Naravno, u slučaju da ode neko od standardnih igrača, brzo ćemo reagovati. Imamo već spisak potencijalnih zamena. Primera radi, ostali smo bez štopera Le Taleka i Frimponga. Bilo je neophodno da dovedemo adekvatna pojačanja na toj poziciji. Verujemo da je Degenek pravi izbor. Znam da je veliki zvezdaš i da dolazi iz zvezdaške porodice - poručuje Mrkela.

Zvezda u plusu 860.000

Crvena zvezda je dovela devet igrača, ali prodajom samo trojice uspela je da dođe do pozitivnog salda na računu i da zaradi 860.000 evra! Najviše para stiglo je od prodaje Uroša Račića Valensiji za 2,2 miliona evra, a 800.000 evra koštao je Luka Adžić belgijski Anderleht. Takođe, 300.000 evra Ferencvaroš platio je Abrahama Frimponga.
S druge strane, crno-beli još nikoga nisu prodali, a najbliži odlasku su Leandre Tavamba, Marko Janković, Marko Jevtović, Zoran Tošić, Ognjen Ožegović i Nemanja G. Miletić, za koje crno-beli planiraju da ukupno uzmu više od pet miliona evra.

Kada su u pitanju odlasci s "Marakane", tu se pre svega misli na eventualni transfer Aleksandra Pešića i Slavoljuba Srnića, kao i reprezentativca Nemanje Radonjića.

S druge strane, Partizan je dosta opreznije pristupio dovođenju fudbalera i za sada je dao 850.000 evra. Najviše novca je otišlo na otkup ugovora Saše Zdjelara od Olimpijakosa (500.000 evra), a 350.000 je dato na dolazak napadača Nemanje Nikolića iz subotičkog Spartaka.

Dva najveća pojačanja trebalo bi da budu besplatni igrači - špic Rikardo Gomeš, desni bek Gabrijel Enake i štoper Mark Valijente. Uskoro bi crno-belu opremu trebalo da zaduži krilni napadač sarajevskog Željezničara Goran Zakarić.

Finansijski stabilni

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je za Informer da sve ide po planu i da će klub biti uigran za sledeći četvrtak i meč protiv Rudara iz Pljevalja u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Golman Vladimir Stojković ostaje, Danilo Pantić je kod nas na pozajmici još godinu dana, a finansijsko stanje u klubu je stabilno. Do kraja prelaznog roka očekujemo još po jedan odlazak i dolazak. Zasad sve ide prema planu koji smo napravili pre mesec dana - rekao je Vazura, i dodao:

- Doveli smo sve igrače na vreme da možemo da se uigramo i u sezonu uđemo kompletni. Ostaje nam da prodamo fudbalere koji su na listi za transfere, ali s tim ne žurimo jer nećemo da prodajemo igrače ispod cene. Ciljevi su jasni, titula, Evropa i Kup i to tim redom kao prioriteti.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 5 godina

pa da nije smesno bilo bi zalosno:))) 3.3 miliona za ligu sampiona pa 50 miliona ljudi daju na igraca pa ne udju u grupnu fazu

Matija

pre 5 godina

Ako već pominje Babica,zašto ne spomene te i Boacija

Navijac

pre 5 godina

A zasto, kada pricate o Terzicevim bahanalijama uvek pomenete i Partizan ?

Izbori 2024

Vesti

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu
Društvo

Osvojili su najviše glasova: Dunav osiguranje dobitnik priznanja "Moj izbor" za 2024. godinu

Prema glasovima potrošača Srbije, u konkurenciji 1.000 domaćih proizvoda i brendova, Kompaniji „Dunav osiguranje“ dodeljeno je priznanje „Moj izbor“ u kategoriji „Osiguravajuća društva“. Priznanje „Moj izbor“, koje se dodeljuje brendovima iz Srbije kojima se najviše veruje, već 14 godina u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji“ organizuje Udruženje potrošača „Moja Srbija“, uz podršku Centra potrošača Srbije i Grada Beograda.

28.03.2024

16:02

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija