• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.07.2018

19:18

(VIDEO) HRVATI POSLE PENALA U POLUFINALU SP! Fernandes od heroja do tragičara!

Fudbal

(VIDEO) HRVATI POSLE PENALA U POLUFINALU SP! Fernandes od heroja do tragičara!

Podeli vest

Reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva opšto je posle penala bila bolja od selekcije Rusije

Penal lutrija je ponovo bila uz Hrvate! Baš kao i u osmini finala protiv Danske, i sada je Ivan Rakitić u petoj seriji pogodio i doneo "kockastima" plasman u polufinale Mundijala.

Prethodno su za Ruse penale promašili Smolov u prvoj seriji i Fernandes u trećoj, dok kod Hrvata samo Kovačić nije uspeo da savlada Akinfejeva.

Posle 90 minuta igre bilo je 1:1. "Zbornaja komanda" je povela golom Denisa Čeriševa u 32. minutu, ali su Hrvati izjednačili sedam minuta kasnije preko Kramarića.

U drugom poluvremenu su mreže mirovale pa se otišlo u produžetke. "Kockasti" su prvi zadali udarac i poveli golom Domagja Vide u 100. minutu, ali je Fernandes izjednačio u 115.

Ipak, ovaj igrač je na kraju od heroja postao tragičar, pošto je u penal seriji promašio ceo gol.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv reprezentacije Engleske, a u drugom polufinalnom meču se sastaju Francuska i Belgija.

RUSIJA - HRVATSKA 2:2 (1:1, 1:1)

Strelac: Čerišev u 32. i Fernandes u 115. - Kramarić u 39. i Vida u 100. minutu.

Stadion: "Olimpijski" (Soči). Sudija: Sandro Riči (Brazil).

RUSIJA: Akinfejev, Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Kudrijašov, Zobnin, Kuzjaev, Semedov (od 54. Erokin), Golovin (od 102. Džagoev), Čerišev (od 67. Smolov), Dzjuba (od 79. Gazinski). 

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko (od 97. Ćorluka), Lovren, Vida, Strinić (od 74. Pivarić), Rakitić, Modrić, Rebić, Kramarić (od 88. Kovačić), Perišić (od 64. Brozović), Mandžukić. 

TOK MEČA

5. serija:

Veliki pritisak je bio na Kuzjajevu, ali je on pogodio (3:3)! Rakitić je pogodio (3:4)

4. serija:

Ignaševič je bio hladan kao špricer (2:2)! Vida je pogodio (2:3)!

3. serija:

Fernandes je promašio ceo gol. Šutirao je jako, ali pored stative! Modrić je šutirao, Akinfejev zakačio loptu, koja se odbila od stative i završila u golu - (1:2)!

2. serija:

Džagoev je namestio loptu i bio siguran - (1:1)! Kovačić šutira - Akinfejev brani! Ostaje 1:1!

1. serija:

Prvi šutiraju Rusi, Smolov je namestio, očajno šutirao i Subašić je odbranio! Brozović je pogodio (0:1).

Drugi produžetak:

Penali odlučuju ko će u polufinale!

119'. Udarac Zobnina sa oko 20 metara, ali je Subašić odbranio.

115'. GOL! Rusija je izjednačila, strelac je Fernandes! Džagoev je sjajno centrirao iz slobodnjaka, Fernandes bio najvišiu skoku i zatresao mrežu Hrvatske!

113'. Odličan prodor Smolova, koji je centrirao, ali je Subašić skinuo loptu sa glave Erokina.

109'. Pokušavaju Rusi, ali odbrana Hrvatske za sada odbija sve napade "baćuški".

Prvi produžetak:

105+2'. Gužva pred golom Hrvatske posle kornera Rusije, ali je na kraju sudija pokazao da je fauliran Subašić.

102'. Poslednja promena u timu Rusije, Džagoev umesto Golovina.

100'. Gol! Hrvatska vodi golom Vide - 2:1. Modrić je ozveo korner, Vida je bio najviši u skoku i zatresao je mrežu Rusije.


99'. Pogrešio je Lovren, Smolovm je krenuo u kontru, ali mu je pobegla lopta, a Lovren je to iskoristio i ispravio svoju grešku.

97'. Na terenu je Vedran Ćorluka, a novi problem za Hrvate je i povreda Marija Mandžukića.

94'. Povredio se Šime Vrsaljko i ne može da nastavi utakmicu.

Subašić ostaje na terenu iako se zagrevao rezervni golman Lovre Kalinić.

Drugo poluvreme:

Igraće se produžeci!

90+4'. Pokušali su Rusi da iskoriste to što je Subašić povređen, Smolov je tukao iskosa sa leve strane, ali je je golman Hrvatske odbranio. 

89'. Izgleda da se povredio golman Hrvatske! Danijel Subašić je u želji da sprečio korner istegao mišić i po njegovoj gestikulaciji bi se reklo da neće moći da nastavi utakmicu. Dalić je iskoristio sve tri izmene i do produžetaka, ako ih bude, više nema pravo da menja.

85'. Golovin je centrirao iz slobodnog udarca, lopta je išla u peterac, ali je intervenisala odbrana "kockastih".

76'. Kontra Hrvatske, odbrana Rusa nije bila najbolje postavljena, ali je najpre izblokiran Modrić, a onda i Vrsaljko.

72'. Prva prilika za Ruse u drugom poluvremenu. Fernandes je centrirao, Erokin je sa pet metara šutirao glavom, ali nije zahvatio loptu na najbolji način.

70'. Hrvati od početka drugog poluvremena imaju više od igre. Rusi su se u potpunosti povukli i prepustili rivalu loptu.

67': Druga izmena u timu Rusije, umesto strelca Denisa Čeriševa, na terenu je Fjodor Smolov.

60'. Stativa! Perišić je pogodio stativu! Konfuzija u odbrani Rusije, niko nije izbacio loptu koja je došla do Perišića, ovaj je šutirao, lopta je pogodila stativu, išla po gol liniji i zavriša u gol autu.

54'. Prva promena na meču, umesto Semedova, na terenu je Erokin.

52'. Opet je Kramarić zapretio, sada je pokušao "makazicama", ali je Akinfejev odbranio. 

50'. Kramarić je bio u prilici, ali se spetljao i na kraju nije šutirao.

Prvo poluvreme:

39'. GOL! Hrvatska je izjednačila, Kramarić je strelac. Kontra "kockastih", Perišić je dodao do Mandžukića, ovaj zavrnuo u peterac, a tamo je bio Kramarić i glavom je zakucao loptu u mrežu.

35'. Žuti karton za Lovrena, koji je faulirao Dzjubu.

32'. GOOOOOL! Rusija vodi, Čerišev je strelac! Bomba veziste "zbornaje komande", koji je odigrao dupli pas sa Dzjubom, a onda poslao projektil sa 25 metara. Subašić je samo pogledom ispratio loptu!

30'. Čerišev je izveo slobodan udarac, pokušao da iznenadi Subašića i šutirao direktno u gol, ali golman "kockastih" je bio na mestu.

28'. Vrsaljko je centrirao sa desne strane, Perišić je zahvatio loptu glavom, ali lopta odlazi pored gola.

17'. Nije uspeo Semedov da iskontroliše loptu, pa je Subašić to iskoristio i ugrabio je.

16'. Slobodan udarac izveo je Rakitić sa 20-ak metara, ali daleko preko gola koji brani Akinfejev.

12'. Preuzeli su Hrvati kontrolu u utakmici posle uvodnih napada Rusa, ali za nema izglednijih prilika.

6'. Rebić je probio po desnoj strani, centrirao, ali je Akinfejev izbacio loptu u korner.

4'. Prva prilika na utakmici, Dzjuba je uhvatio volej, ali ga je izblokirao Lovren.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baki

pre 5 godina

Svašta sam video al da neka sportska ekipa igra u crnim uniformama nigde ne vidoh, samo im fale kape od didova, koji su tako isto obučeni u sastavu Crne legije jurišali na Moskvu.

Jure

pre 5 godina

Ispravak: jurišali smo na staljingrad i lenjingrad a konačno pokorili rusiju i nakon ča su nas švabe opet ostavile na cidilu ;)

PovjestHistorija

pre 5 godina

Svašta sam čuo al ovakve glupoti treba zapista u bilježnicu i izdat knjigu kuku lele školstvo moje. " Crne legije jurišali na Moskvu" XD XD

dale

pre 5 godina

Da svisnes od muke,Kramaric sam izmedju pet Rusa i lopta mu pada na glavu.

Ja

pre 5 godina

Ja nisam navijao ni za jedne, ni za druge - glupo je biti "jugonostalgican', a sramotno je biti "mali rus". Koliko vidim, izmedju gluposti i sramote, vecina bira glupost.

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija