• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.07.2018

18:48

(VIDEO) FRANCUSKA JE U FINALU MUNDIJALA! Štoper Umtiti ugasio nade Belgije!

Fudbal

(VIDEO) FRANCUSKA JE U FINALU MUNDIJALA! Štoper Umtiti ugasio nade Belgije!

Podeli vest

Reprezentacija Francuske je prvi finalista Svetskog prvenstva u fudbalu! Golom štopera Samjuela Umtitija, "trikolori" su pobedili Belgiju sa 1:0 i prošli treći put u istoriji u finalni meč Mundijala

Veliki je ulog bio na talonu, pa utakmica nije bila preterano zanimljiva. Golmani su bili sjajni na obe strane, a imali su po jednu vrhunsku odbranu u prvom poluvremenu.

U nastavku se borba nije ni zahuktala, a Francuska je povela golom Umtitija, koji je glavom posle kornera skrenuo loptu u mrežu.

Poslednjih 25 minuta igralo se na polovini "trikolora". Belgija je pritiskala, stvorila poneku šansu, dok je Francuska imala tri fantastične prilike za drugi gol.

Belgija nije uspela da se prvi put u istoriji plasira u finale Mundijala, dok će Francuska imati priliku da drugi put osvoji šampionsku krunu.

FRANCUSKA - BELGIJA 1:0 (0:0)

Stadion: u Sankt Peterburgu. Sudija: Andres Kunja (Urugvaj).

FRANCUSKA: Ljoris, Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez, Kante, Pogba, Matuidi (od 86. Toliso), Grizman, Mbape, Žiru (od 85. Nzonzi).

BELGIJA: Kurtoa, Aldervirld, Kompani, Fertongen, Šadli (od 91. Batšuaji), Felaini (od 80. Karasko), Dembele (od 60. Mertens), Vitsel, De Brojne, Azar, Lukaku.

TOK MEČA:

96'. KOLOSALNA šansa za Tolisa da povisi na 2:0, ipak Kurtoa ponovo brani!

93'. ZICER! Mogao je Antoan Grizman sve dileme da reši, posle vrhunske asistencije Pogbe, ali je Kurtoa odbranio taj udarac!

88'. Gužva pred golom Francuske posle slobodnog udarca, ali ništa...

81'. Projektil Vitsela sa 25 metara, pošto je natrčao na loptu, a Ljoris je ponovo bio na pravom mestu!

79'. Francuska je imala slobodan udarac sa 18 metara, Grizman je centrirao, a Pogba poslao loptu visoko preko gola.

75'. Igra se poslednjih desetak minuta oko šesnaesterca Francuske... De Brojne je poslednji pokušao udarcem sa 17-18 metara, nedovoljno opasno po gol "trikolora".

65'. ŠANSAAA! Najbolja prilika za Belgiju do sada! Centaršut Mertensa, a Felaini je sa deset metara, u odličnoj poziciji, šutirao glavom - tik pored stative! A, mogao je da se iskupi za primljeni gol...

61'. Dobra akcija Belgije, Mertens je zavrnuo sa desne strane, prvo je Pavar skočio ispred Lukakua i izbacio loptu, a na nju je natrčao De Brojne i loše šutirao.

56'. KAKAV POTEZ MBAPEA! Kako je petom stvorio zicer Žiruu! Ipak, Kurtoa je odbranio stoodstotnu šansu napadaču Francuske.

50'. GOL! Umtiti glavom posle kornera! Vodi Francuska 1:0! Centaršut na prvu stativu, visok skok štopera "trikolora" pored Felainija i gol!

48'. Belgija prva preti u nastavku. Centrirao je Vitsel, skočio Lukaku i šutirao glavom, ipak preko gola.

Reuters

Kraj prvog poluvremena

46'. Lopta je na šest metara od gola Francuske pogodila Lukakua u bok, potpuno ga je iznenadila...

40'. KURTOA! Kakva šansa za Francusku i kakva odbrana golmana Belgije! Potpuno sam je bio desni bek "trikolora" Pavar ispred golmana Belgije, šutirao, a Kurtoa je nogom skrenuo loptu u korner.

34'. ŠANSAA! Mbape je poslao sjajnu loptu ka Žiruu u visini penala, a špic "trikolora" je očajno šutirao i to pored gola.

33'. Grizman se "pojavio" na utakmici, šutirao je sa 18-19 metara desnom nogom, visoko preko gola.

31'. Lukav udarac Žirua glavom u padu, unazad, ipak lopta je prošla pored stative.

22'. LJORIS! Strašna odbrana golmana Belgije posle udarca Aldervirlda!

19'. Azar ponovo sa levog boka ulazi u šesnaesterac, šutira, ali je Varan skrenuo loptu u korner.

18'. Odličan udarac Bleza Matuidija sa 18-19 metara, pravo u dobro postavljenog Kurtou.

15'. Najbolja šansa do sada! De Brojne je proigrao Azara, koji je sa desetak metara, iskosa sa leve strane, gađao dalji ugao, a lopta je prošla pored stative.

13'. Opasno! Pogba je sa centra poslao loptu po sredini ka Mbapeu, koji je protrčao između dvojice štopera Belgije, ali je Kurtoa izleteo s gola i u poslednjem trenutku odneo loptu.

6'. Azar je probio po levoj strani, centrirao na peterac, gde je Varan skrenuo loptu u korner.

4'. Prvi ozbiljniji napad Belgije, lopta na desnu stranu za Šadlija, centaršut izblokiran, lopta odlazi u aut...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija