• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

11.07.2018

22:26

BIĆEMO PRVACI SVETA! Francuzi apsolutni favoriti za osvajanje Mundijala u Rusiji!

Fudbal

BIĆEMO PRVACI SVETA! Francuzi apsolutni favoriti za osvajanje Mundijala u Rusiji!

Podeli vest

Bićemo prvaci sveta posle 20 godina čekanja, poručio je Didije Dešan (49), selektor Francuske!

Pobeda nad Belgijom (1:0) u polufinalu Mundijala golom Samjuela Umtitija donela je "trikolorima" priliku da se treći put u istoriji bore za "zlatnu boginju", koju su osvojili samo 1998. kada su bili domaćini turnira!

Hoće u istorijuNisam ni bio rođen te 1998, zato sada želim da osvojim trofej i vidim kako ljudi u našoj zemlji slaveKilijan Mbape, napadač Francuske

Prethodno finale SP koje su "galski petlovi" igrali bilo je 2006. u Nemačkoj i tada su poraženi od Italije posle penala (1:1, 3:5). Sad u okršaj koji je zakazan za 15. jul na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi ulaze kao apsolutni favoriti. To potvrđuju i kladionice, koju su izbacile kvotu 1,63 da će Francuska biti novi šampion, dok su pred start SP bili tek peti sa kvotom 7,70.

Dišu svi kao jedan

Selektor "trikolora" Didije Dešan bio je kapiten generacije koja je pre dve decenije donela najvažniji trofej svojoj zemlji, a dobio je priliku da to ponovi kao trener. Ako uspe, postaće tek treći u istoriji koji je kao igrač i kao selektor osvajao Mundijal, a dosad su to uspeli samo Nemac Franc Bekenbauer i Brazilac Mario Zagalo.

'TRIKOLORI' U FINALU SP

Mundijal 1998.Francuska - Brazil 3:0
Zidan '27, '45
Peti '93

Mundijal 2006.
Francuska - Italija 1:1, 3:5 pen.
Zidan '7p Materaci '19
Penal serija
Viltor Pirlo
Trezege promašaj Materaci
Abidal De Rosi
Sanjol Del Pjero
Groso

- Ovi momci moraju da žive u svom vremenu i da ne pominju istoriju. Znaju oni sve o uspehu iz 1998, iako neki od njih nisu bili ni rođeni tad. Ne mogu da poredim to, ne mogu da pričam sa njima o nečemu što je bilo pre 20 godina. Ovde sam da zajedno ispišemo nove stranice. Izgubili smo finale Evropskog prvenstva 2016. i to dobro pamtimo. Sada će biti drugačije. Mirno čekamo finale, spremni da uzmemo trofej - poručio je Dešan, pa dodao:

- Napravili smo neverovatan uspeh u Rusiji. Presrećan sam zbog igrača, jer su mladi, ali su pokazali snažan karakter. Ponosan sam na ovu grupu, zajedno smo već 49 dana i svi dišemo kao jedan.

Fantastičnim partijama, golovima i driblinzima u Rusiji ceo svet je poludeo za Kilijanom Mbapeom (19). Supertalentovani tinejdžer tvrdi da ga ne zanimaju pohvale i individualna priznanja, samo titula.

- Briga me za nagrade, uopšte ne razmišljam o tome. Samo želim da osvojim Svetsko prvenstvo, a Zlatna lopta me trenutno ne interesuje. Nisam ni bio rođen te 1998, kada smo bili prvaci sveta i nisam video ljude u našoj zemlji kako slave. Sad ćemo poginuti na terenu i dati sve u finalu da podignemo trofej i ponovimo taj uspeh - jasan je Mbape.

Srce i duša za 'boginju'

Ferdinand: Protiv Mbapea bih tražio pomoć Boga

Proslavljeni engleski defanzivac Rio Ferdinand oduševljen je igrama Francuske, pogotovo supertalentovanog napadača Kilijana Mbapea (19)
- Kada moraš da čuvaš fantastičnog igrača kao što je Mbape, može samo da te uhvati panika. Kako da zaustaviš nekoga sa 19 godina, a toliko je brz? Ja bih samo pogledao u nebo i molio se Bogu da mi pomogne. Pored Kilijana, sviđa mi se kako igra štoper Rafael Varan. On je kao Ferari kada krene napred. Stavio je u džep jednog od najboljih napadača sveta - objasnio je Ferdinand.

Junak "trikolora" u polufinalu protiv Belgije bio je defanzivac Samjuel Umtiti, koji je glavom posle kornera u 51. minutu postigao jedini gol.

- To što sam ja bio strelac je plod dobre igre celog tima. Mislim da još nismo ni svesni šta smo uradili. Uz ovakav stav, ovakvo ponašanje, možemo da osvojimo Mundijal. Sve zavisi od nas samih - smatra Umtiti.

Iskusnom napadaču Olivijeu Žiruu ne da se da zatrese mrežu na SP i pored nekoliko pokušaja. Ipak, on naglašava da je uspeh Francuske ispred ličnog učinka bilo kog pojedinca.

- Trenutno lebdimo na malom oblaku i nadam se ćemo tu ostati i posle finala. Ovo je vrhunac moje karijere, a titula bi bila ostvarenje dečačkog sna. Francuska može da računa na nas, nećemo je izneveriti. Daćemo srce i dušu da završimo našu misiju na SP na pravi način - zaključio je Žiru..


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
caslav

pre 5 godina

Francuzi, nemojte samo da se posle utakmice i vi pravite Englezi,...

Milenko Čosić

pre 5 godina

Nešto su se mnogo uskukurikali ti Galski petlovi?! Da ne bi posle utakmice bilo ....kme, kme,.....kmeeeee!

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija