• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Prva tv

12.07.2018

09:15

HRVATI IMAJU SINDROM MALIH! Čović opleo po "kockastima": Misle da su stvoreni da mrze Srbe!

Fudbal

HRVATI IMAJU SINDROM MALIH! Čović opleo po "kockastima": Misle da su stvoreni da mrze Srbe!

Podeli vest

Novi predsednik Sportskog društva Crvena zvezda i predsednik Košarkaško kluba Nebojša Čović prokomentarisao je plasman Hrvatske u finale Svetskog prvenstva

"Kockasti" su se plasirali u finale Mundijala pobedivši Englesku posle produžetaka sa 2:1.

- Moram da im čestitam. Mislim da je Novak to dobro definisao. Onaj deo u kojem je objasnio šta je sport - rekao je Čović u jutarnjem programu televizije Prva i dodao:

- Maksimalno su posvećeni, maksimalno dobri. Imaju dobar ambijent i dobro su vođeni. Kod nas sam to video, ali i nisam video. Skoro svi igrači su prošli Mamićevu školu, znamo šta je on, ali nisam video da su za menadžera imali Faljija Ramadanija, kao što je to slučaj u Srbiji. Ne znamo šta se desilo sa našom omladinskom selekcijom koja je bila svetski šampion - istakao je prvi čovek Crvene zvezde.

On se potom osvrnuo i na činjenicu da su pojedini hrvatski reprezentativci mešali politiku u sport i neprimereno proslavljali pobede. 

- Moram reći da i dalje imaju sindrom malih u smislu kompletnog marketinga i priprema kako sve to slave. Oni slave inateći se prema Srbiji. To su ulični svirači, pevači po ulicama... Treba da se odmaknu od mantre koja ih prati da su stvoreni da mrze Srbe - poručio je Čović. 

On je istakao da je imao favorita na Mundijalu, ali da nije navijao ni za koga osim Srbije. 

- Nisam navijao za Hrvatsku, nisam navijao ni za koga, osim što su moje simpatije bile prema Brazilu. Oni su ispali u četvrtfinalu. Za Britance nisam mogao da navijam jer je njihova spoljna politika uvek bila okrutna prema nama. Ako bih uveo politizaciju za Hrvate, ne bih ih ni spomenuo. Ali to je sport - rekao je predsednik SD Crvena zvezda.. 

Za kraj je naglasio da se na taj način stvara još napetija situacija između dve zemlje. 

- Time što sam rekao da sam rekao da su Hrvati dobri u fudbalu, nisam manje ili više Srbin. Želim samo da budem normalan čovek, a vidim da je to teško u ovim vremenima - zaključio je Čović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gago

pre 5 godina

Trenutno su dobri u fudbalu i sampioni u mrznji prema svemu srpskom.I za prvo i za drugo me bas zabole... .

Beduin

pre 5 godina

Prica o meni....a i ne zna me. Puno je o sebi kazao. I vise nego je to htio.

Veljko Vukadinović

pre 5 godina

Ja sam Čovićev student (Zavod za MA) iz 80-tih i moj veliki naklon što je spasio KK CZ od gašenja. Samo da dodam: Hrvati sve ovo što rade je iz dubokog kompleksa prema svemu što je srpsko: brojno su manji za više od 3 puta; pola njih su pokatoličeni Srbi; teritorijalno su deprimirani; silni su samo kada imaju leđa (NATO i Nemačka) jer bez njih i ne upadaju u sukobe (zna se kakav bi ishod bio); uvek su igrali na pogrešnoj strani; "Sačuvaj me Bože kuge i Hrvata...". Pozdrav i svako dobro mom nekadašnjem asistentu sa MF.

Vatreni

pre 5 godina

Igramo u finalu i dobri smo u nogometu isključivo za inat vama. Vidite, mi ne možemo prestati misliti kako da vam naudimo. Sliči mi ja vic koji kaže da smo pobijedili Engleze zato da izbjegnemo Belgiju. I u Hrvatskoj ima takvih "mudrijaša" koji nikako da se riješe zadrtih mitomanije o tome tko je šta i tko je bio prvi i tko više vrijedi.

suzana

pre 5 godina

Neka pati koga smeta Hrvatska je prvak sveta, neka samo zvona zvone mi imamo sampione :):):):):)

niksa

pre 5 godina

Veljko..(veljko) pa ti koji si zavrsia MF tu pises komentare i to kakve??? dali se cujes rdjo I nevoljo...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija