• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.07.2018

11:19

(FOTO) RUSKINJE NAJ*BALE ZBOG SEKSA! Javnost osuđuje devojke koje su se "spanđale" sa strancima!

Fudbal

(FOTO) RUSKINJE NAJ*BALE ZBOG SEKSA! Javnost osuđuje devojke koje su se "spanđale" sa strancima!

Podeli vest

Muškarci širom sveta su pohrlili u Rusiju, što zbog Svetskog prvenstva, što zbog Ruskinja

Stotine hiljada muškaraca s raznih strana sveta pohrlilo je u Rusiju radi Svetskog prvenstva u fudbalu, što je pokrenulo žustru debatu među Rusima o ulogama i pravima žena jer su se Ruskinje koje su započele ljubavne priče sa navijačima našle na udaru kritika u toj zemlji.

Mnogi Rusi, naime, osuđuju takve svoje sunarodnice smatrajući da tim postupcima one podrivaju moral svoje zemlje, navodi AP uz ocenu da ove "rasprostranjene i jetke kritike pokazuju dominantnost patrijarhalnih i seksističkih pogleda u Rusiji gde je koncept rodne jednakosti za čitavu generaciju iza zapadnog".

Reuters

Reakcije na romanse Ruskinja sa strancima tokom Svetskog prvenstva u toj zemlji toliko su snažne da su neke feministkinje u Rusiji mišljenja da bi to zapravo moglo da ide na ruku njihovim interesima jer šokira čak i konzervativne žene koje se ne bi poistovetile sa feministkinjama.

- Čak i te žene kažu - što je dosta, dosta je, otišle ste predaleko - kaže feministička spisateljica Snežana Gribatskaja.

Kozmetičarka Marijam (27) jedna je od Ruskinja koje su se zaljubile u strane posetioce, a nju je, kaže, očarao meksički navijač Omar, koji ju je pitao kako da stigne do Crvenog trga.

- Bio je toliko ljubazan i pun poštovanja prema meni. Zato sam se zaljubila u njega - objašnjava ona.

Reuters

Međutim, za mnoge Ruse je njeno ponašanje sramotno, a jedan od takvih je Platon Besedin, kolumnista lista "Moskovski Komsomolec", koji kaže da "Ruskinje sramote sebe i svoju zemlju".

Popularni forum na društvenoj mreži "VKontakte" objavio je stotine video-snimaka na kojima Ruskinje plešu sa stranim fudbalskim navijačima i ljube se sa njima, što je izazvalo žestoke osude nekih Rusa.

U prvoj nedelji Svetskog prvenstva, ruska poslanica Tamara Pletnjova upozorila je Ruskinje da ne ulaze u romanse sa strancima ukoliko ne žele da posle same podižu decu. 

Reuters

Mnoge Ruskinje, s druge strane, stranci privlače jer, kako one kažu, imaju potpuno drugačiji stav prema ženama, imaju lepe manire...

O pitanju seksizma oglasila se i FIFA, priznavši da to jeste problem tokom Svetskog prvenstva, a nedavno je predložila "lek protiv toga" - to jest da se manje atraktivne žene na stadionima prikazuju na snimcima utakmica na TV ekranima.

Reuters





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sima

pre 5 godina

Ko kaže da se one zaljubljuju u strance taj je ili glup ili ne zna ništa!

Dum dum

pre 5 godina

Ko god je bio nekada u Rusiji zna kakve su Ruskinje...ne sve naravno...velika,ogromna većina

MALI PERICA

pre 5 godina

Ja sam bio u Rusiji. I ? Sta hoces da kazes. . ? jesi ti decko bio nekad u nekom Beograckom studenskom domu. . E ja sam tu nekad h.arao. . Tako da ne treba ti rusija. .

Marcco

pre 5 godina

Svaki muškarac ima lepe manire kad želi nešto na brzinu da povali a da ga ne košta.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija