• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.07.2018

17:38

ORDENJE ZA ŠAMPIONE! Francuski fudbaleri dobijaju najviše državno priznanje!

Fudbal

ORDENJE ZA ŠAMPIONE! Francuski fudbaleri dobijaju najviše državno priznanje!

Podeli vest

Članovi francuske fudbalske reprezentacije koja je osvojila titulu šampiona na Svetskom fudbalskom prvenstvu biće odlikovani Legijom časti, najvišim francuskim odlikovanjem, saopštilo je francusko predsedništvo

Odlikovanja će im biti uručena za nekoliko meseci.

Oni će biti odlikovani prema odluci francuskog predsednika Emanuela Makrona, kao što su  odlikovani i svetski šampioni u fudbalu iz 1998. godine. Među njima je tada bio Didije Dešan, kao kapiten francuskog tima, a sada je selektor pobedničke ekipe u Rusiji.
Makron će sa suprugom Bržit u ponedeljak popodne primiti igrače pobedničkog tima u Jelisejskoj palati pošto budu prošli pariskom avenijom Šanzelize po povratku iz Moskve.

Oko 3.000 ljudi pozvano je da proslavi njihov dolazak u vrtovima Jelisejske palate, među kojima brojni mladi iz fudbalskih klubova koji formiraju svetske šampione, kao što je klub "Bondi" iz pariske oblasti gde je počeo mladi Kilian Mbape.
Pozvani su i sportisti koji su osvojili medalje na poslednjim Olimpijskim igrama, kao i igrači ragbija mlađi od 20 godina koji su nedavno postali svetski šampioni. 

Posle dobrodošlice u počasnoj bašti Jelisejske palate francuski reprezentativci će imati privatan susret s Emanuelom Makronom i njegovom suprugom a zatim će im u bašti biti priredjen prijem. Prijem će animirati DJ Shejk, navijač francuskog tima koji će nastupati besplatno.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija