• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

18.07.2018

22:47

(FOTO) MPABE KRENUO IZ KRAGUJEVCA! Jedan od najboljih igrača sveta nedavno igrao u Srbiji

Fudbal

(FOTO) MPABE KRENUO IZ KRAGUJEVCA! Jedan od najboljih igrača sveta nedavno igrao u Srbiji

Podeli vest

Jedan od najboljih svetskih fudbalera Kilijan Mbape (19) svoj meteorski uspon započeo je, verovali ili ne, u Kragujevcu protiv Srbije

Odlični francuski fudbaler, koji je na minulom Svetskom prvenstvu u Rusiji postigao četiri gola i očarao celu planetu, u martu 2016. godine igrao je na "Čika Dači" u Kragujevcu i doneo trijumf selekciji Francuske do 19 godina protiv vršnjaka iz Srbije.

Bilo je 1:0 za "galske petlove", a jedini pogodak dao je upravo napadač PSŽ u 41. minutu meča. On je time sprečio naše momke da se plasiraju na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. 

Za Srbiju su tad igrali Nikola Milenković, Luka Jović, Ivan Šaponjić, Lijanko Vojnović, Vanja Milinković-Savić, kapiten je bio bivši đak Crvene zvezde Miloš Stojanović, a selektor Branislav Nikolić.

starsport

Najbolji
Mbape je ozbiljan igrač, već tad je to pokazao. Videlo se da odskače i od ostalih u svojoj ekipi
Aleksandar Lutovac, bivši omladinski reprezentativac Srbije

Nakon toga Mbape je u dresu Monaka postao najtraženiji mladi fudbaler na svetu, a prošle godine kupio ga je PSŽ za neverovatnih 180 miliona evra!

Kvalitet najvažniji

Jedan od igrača koji je imao priliku da igra protiv jednog od najboljih svetskih fudbalera je i vezista Rada Aleksandar Lutovac. On u izjavi za Informer opisuje kako je izgledao susret s Mbapeom pre dve i po godine u Kragujevcu.

- Kako se neću sećati da je igrao Mbape! Tad nisam bio svestan i nisam znao da će on kasnije postati ovo što je sada u svetu. Pokazao je na ovom Mundijalu da godine nisu bitne i da, ako se dobro radi, može svašta da se postigne. On je protiv najvećih ekipa najbolje i odigrao. Još jedan pokazatelj da je kvalitet najvažniji i da godine ne igraju ulogu - poručio je Lutovac za Informer.

starsport

Francuzi su kasnije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj osvojili zlatnu medalju, a zanimljivo da Mbape nije bio najbolji igrač tog turnira, već njegov zemljak Žan-Kevin Ogastin.

- Pored Mbapea tu je bio i Ogastin, koji sad igra u Lajpcigu, stvarno su imali odličnu ekipu. Sećam se da je bio plan da igramo na kontre, a u stvari su oni nama iz kontre dali gol. Mbape je ozbiljan igrač, već tad je to pokazao. Videlo se da odskače i od ostalih u svojoj ekipi, a i generalno na toj utakmici. U pripremi utakmice pomenuli su nam Mbapea i Ogastina. Nama nije bio toliko poznat tada, ali stvarno je bio kvalitetan - opisao je Lutovac.

Može i bolje

Kilijan Mbape je na Mundijalu u Rusiji oborio niz rekorda (pogledajte tabelicu), pošto je postao jedini tinejdžer koji je dao gol i u nokaut fazi i u finalu najvećeg svetskog takmičenja. Njemu je priznanje odao i jedan od najvećih fudbalera ikada Pele, a Mbape skromno poručuje da je tajna u napornom radu.

- Put do titule svetskog prvaka je bio dug, ali je vredelo. Učinili smo našu zemlju ponosnom, to je bila naša dužnost. Želim da budem još bolji - rekao je Mbape.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17