• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.R.

22.07.2018

07:05

MODRIĆ SE ODREKAO MAJČINE FAMILIJE IZ SRBIJE! Kapitenu "kockastih" otac zabranio kontakt sa Srbima!

Fudbal

MODRIĆ SE ODREKAO MAJČINE FAMILIJE IZ SRBIJE! Kapitenu "kockastih" otac zabranio kontakt sa Srbima!

Podeli vest

Najbolji hrvatski fudbaler svih vremena Luka Modrić odrekao se majčine familije samo zato što su Srbi, saznaje Informer

Po završetku rata nikad nije poželeo da sa njima razgovara, a kamoli da se sretne, iako mu rođeni ujak živi u Srbiji, priča za naš list čovek iz Zadra koji odlično poznaje porodicu Modrić!

Lukina majka je Radojka, rođena Dopuđ, iz sela Kruševa kod Obrovca. Ona je Srpkinja po rođenju, kao i svi Dopuđi, koji su za vreme rata uglavnom prebegli u Srbiju.

- Rođeni ujak Luke Modrića, Radojkin rođeni brat, danas živi u Srbiji. Luka, međutim, nikad nije bio kod njega, niti su se ikad videli posle rata. I Radojku i njenog muža Stipa, kao i Stipovog brata Željka, poznavao sam odmalena. To su sve bili fini ljudi, njih dvojica veoma korektni momci, nikad nije bilo kavgi, nikad problema, nikad nisu pokazivali da su nacionalisti. Sve se, međutim, promenilo posle rata - kaže naš sagovornik, koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman.

Pogrešili
Nije trebalo da i decu zadoje tolikom mržnjom prema Srbima, posebno zbog RadePrijatelj Modrićevih

Ugledan čovek

On dodaje da se Stipe Modrić potpuno promenio posle rata. Od mirnog i korektnog čoveka postao je veliki šovinista koji danas mrzi Srbe. Očigledno je on presudno uticao na Lukino vaspitanje.

- Imali smo zajedničke prijatelje, između ostalih i Srbe. I jednom prilikom, posle rata, ovde kod mene u Zadar dođe jedan čovek, ne bih otkrivao njegovo ime da mu ne pravim probleme, s kojim se i Stipe družio pre rata. Pozovem Stipa telefonom i kažem mu ko je kod mene u kući i pozovem ga da dođe da popijemo piće. Nije došao, nit mi se više javljao. Oni sad, jednostavno, mrze Srbe i sve što je srpsko. Neće ni da čuju ni za koga. Tako je i sa Radinom familijom iz Srbije - priča naš sagovornik.

Savetnik premijera smenjen zbog Tompsona

Krešimir Macan, hrvatski stručnjak za odnose s medijima i političke komunikacije, zbog zgražavanja nad ustaškim orgijanjem na dočeku fudbalera Hrvatske u Zagrebu izgubio je mesto savetnika premijera Hrvatske Andreja Plenkovića! Macan je dospeo u centar pažnje kad je je reagovao na objavu novinara Tončija Percana, koji je na Tviteru napisao da odsustvo državnog vrha, a učešće ustaškog pevača Tompsona na dočeku, "miriše na meki ustaški državni udar". Macan je taj tvit prokomentarisao rečima: "Koji nije uspeo..." Inače, upravo je Modrić tražio da se Tompson pridruži igračima.

Sumnja se da su Modrići, Stipe i njegov brat Željko, počeli iz dna duše da mrze Srbe jer su navodno pripadnici JNA ubili njihovog oca Luku.

- Luča, tako smo ga zvali u selu, bio je cestar, putar. To je bio maltene državni posao u ono vreme, dobro plaćen, a Luča je bio čovek od ugleda. Ne znam ko ga je ubio. Nikad se nije saznalo, istraga je trajala godinama, pa je obustavljena zbog nedostatka bilo kakvih dokaza. Pretpostavlja se da je reč o vojnicima JNA. Pretpostavljam da je to, ipak, bila trauma koja je promenila Stipa i Željka. Međutim, nije trebalo da i decu zadoje tolikom mržnjom prema Srbima. Posebno zbog te rodbine sa Radine strane. Pa šta je ona žena kriva, sve je to bilo ratno ludilo - objašnjava naš sagovornik.

Cenzura u Hrvatskoj

Inače, i Radojkini preci surovo su stradali od ustaša još za vreme Drugog svetskog rata. Tada je u ozloglašenim ustaškim logorima Jasenovcu i Staroj Gradiški ubijeno više članova porodice Dopuđ, direktnih Radojkinih rođaka. Od Luke se, međutim, uporno krila istina.

U međuvremenu, hrvatski mediji nastavili su da potpuno ignorišu činjenice da je njihov najbolji fudbaler poreklom Srbin.

Kakva cenzura vlada u susednoj zemlji, pokazuje i činjenica da su prećutali čak i činjenicu da je Jovo Dopuđ, rođak Lukine majke, bio major Vojske Republike Srpske Krajine i da je u Hagu svedočio protiv zločinca Ante Gotovine. 

ŠOKANTNO: LUKI MODRIĆU USTAŠE POBILE POLA FAMILIJE! Otkrivamo najčuvaniju tajnu hrvatskog sporta!

OD LUKE KRILI DA SU MU USTAŠE POBILE FAMILIJU! Savo Štrbac potvrdio otkriće Informera o Modrićevoj porodici 

MODRIĆEV UJAK SVEDOČIO PROTIV GOTOVINE! Otkrivamo zašto kapiten Hrvatske krije da je SRBIN po majci!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jeremija

pre 5 godina

Koga briga za to da li je Modrić Srbin, Subašić ili već koji hrvatski sportista. Oni su ono što misle i osećaju da jesu. Taman da je cela reprezenracija Hrvatske bila sačinjena od Srba, prvaci sveta bili bi Hrvati, a ne Srbi. Uzgred, Ante Starčević je, takođe bio Srbin.

ZELKO

pre 5 godina

SVAKA CAST ZA SVE OVE TACNE INFORMACIJE I SAMO IH TREBA FILOVATI ISTINOM BEZ PRESTANKA,NEKA IM ISTINA IZADJE NA NOS

raska

pre 5 godina

Pa dobro, trenutno je svetski trend mrzeti Srbe. U Nemackoj se 95% Srba iz Krajine izjasnjava Nemcima kao Hrvati i uopste kad nema neki Srbin u blizini, stide se jer ustvari nista ne znaju o svom poreklu. To je trenutno moderno, sta se cudite onda za Modrica. Kafa ponovo Srbi budu u modi nosit ce ovi Krajiski Srbi ponovo Kokarde na lancicu o d pola kilograma, kao onda za vreme rata.

branko1

pre 5 godina

Nije mi jasno zašto sve to oko njega toliko forsirate.Boli nas,bre,ona stvar I za Modrića I njegovu familiju I šta rade I šta pričaju I šta osećaju.Igra fudbal odlično,izgleda kao ... I dosta vise

Mile

pre 5 godina

Свако има право да бира шта хоће да буде. Нико није савршен.

jovan

pre 5 godina

ostavite dete na miru, doći će njemu iz d.... u glavu.

hu đing tao

pre 5 godina

veliki hrvat mora biti i veliki ustaša !!!!!!!!! tužno.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija