• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

23.07.2018

16:24

TURSKI POLITIČARI ODUŠEVLJENI: Bravo, brate Mesute!

Fudbal

TURSKI POLITIČARI ODUŠEVLJENI: Bravo, brate Mesute!

Podeli vest

Nekoliko turskih ministara pozdravilo je odluku nemačkog fudbalera turskog porekla Mesuta Ozila da napusti reprezentaciju Nemačke, što je jedan od njih ocenio kao Ozilov "gol protiv virusa fašizma"

- Čestitam Mesutu Ozilu koji je, napuštajući nemačku reprezentaciju, postigao najlepši gol protiv virusa fašizma - napisao je na Tviteru ministar pravosudja Turske Abdulhamit Gul.

Turski ministar sporta Mehmet Kasapoglu naveo je da u potpunosti podržava "brata Mesuta Ozila". 

Ozil je u nedelju saopštio da se povlači iz reprezentacije Nemačke zbog rasizma i diskriminacije ljudi poreklom iz Turske. Kritikovao je i Fudbalski savez Nemačke, njegovog predsednika, navijače i medije.
Portparol predsednika Turske, Ibrahim Kalin, izrazio je žaljenje što Ozil "mora da se brani na taj način". 

- Kakva šteta za one koji kažu da su tolerantni i multikulturalni - rekao je Kalin.

Ozila su kritikovali u Nemačkoj, jer se u maju, usred predizborne turske kampanje, slikao s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Taj 29-godišnji fudbaler je za reprezentaciju Nemačke na 92 utakmice postigao 23 gola, a imao je i 40 asistencija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija