• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Balkan info

29.07.2018

23:01

IMAMO 7 MILIONA SELEKTORA, VREĐAMO NOVAKA... Mitrović bez "dlake na jeziku" o Krstajiću, menadžerima, penalu, Brihu....

Fudbal

IMAMO 7 MILIONA SELEKTORA, VREĐAMO NOVAKA... Mitrović bez "dlake na jeziku" o Krstajiću, menadžerima, penalu, Brihu....

Podeli vest

Srpski napadač Aleksandar Mitrović nada se da će Mladen Kristajić ostati selektor Srbije, a u opširnoj intervjuu za Balkan info pričao je i o navijačima, Hrvatima, menadžerima, Sergeju Milinković-Saviću...

- Krstajić ima punu podršku nas igrača, ali to je pitanje za Savez. Bio je pomoćnik, sad je prvi trener, ima našu punu podršku -  rekao je odlučno Mitrović.

Nije mali brojnih koji misle da menadžeri sastavljaju tim reprezentacije.

- To nije pitanje za mene, da ne ulazim u to - nije moj posao. Mislim da toga nema i nadam se da nema. Ubeđen sam da igraju oni za koje selektor misli da su najbolji i koji mogu da najviše pruže u tom trenutku.Nelogično bi bilo da selektor stavlja igrače u koje ne veruje i onda sam sebi šteti. Ako misli da taj igrač ne treba da igra - ide protiv sebe. Nadam se da toga nema.

Priznaje da se smirio otkako je postao roditelj, da ga u ovom trenutku trenerski posao ne zanima, ali i obradovao navijače Partizana rekavši da će se sigurno vratiti u svoj omiljeni klub da završi karijeru...Ne krije da ga u Srbiji nervira što ima sedam miliona selektora...

- Znate kako - u Srbiji svi znaju fudbal. Mala smo zemlja i talentovana za sve sportove. Kad dođete na stadion i sednete blizu navijača na tribinama kažu vam 'trebao si ovako, trebao si onako...' U praksi je mnogo teže, lako je to reći. Mi smo dozvolili sebi da vređemo Đokovića, najboljeg sportistu ikada, imao je mali post u trofejima i imali smo situaciju da ga vređaju. Evo vratio se i sad je odmah najbolji. To je naš mentalitet... - kazao je Mitrović.

Tema je bio i sporni nedosuđeni penal u duelu protiv Švajcarske, kada su ga Fabijan Šer i Stefan Lihštajner oborili, a Feliks Brih dosudio faul u napadu.

Jokanović me vratio u život

Mitrović će karijeru nastaviti u Fulamu koji ga je kupio od Njukasla.
Da mi je neko rekao da će ovako ispasti - ne bih mu verovao. Sve je super ispalo. Jokanović je jedan veliki gospodin! Jako dobar čovek... Pomogao mi je kad sam došao, vratio me je u život, verovao je u mene i dao mi šansu.

– Jeste bilo očigledno. Sve ste videli. I u džudou bi to bio neki faul. Fizički je bilo nemoguće da ja napravim faul u napadu protiv dvojice igrača. Koliko sam čuo dobio je signalizaciju u slušalici da pogleda VAR, ali sada je kasno… Ne bih da to bude neki izgovor, imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili, ali da smo tu dobili penal, završili bi drugačije. Sudio nam je i protih Hrvata kod kuće uz dosta čudnih odluka, ali dobro. 

Poređenja sa Hrvatskom, koja je igrala finale Svetskog prvenstva, su neminovna. Ima onih koji smatraju da "orlovima" nedostaje borbenost koju komšije imaju, ali srpski napadač se ne slaže. 

- Mislim da ne. Imaju sistem i igrače koji dugo igraju u njemu. U reprezentativnom fudbalu nemate vremena da uigrate ekipu, imate po nekoliko dana da odradite sve taktički sa ekipom da bi igrači znali šta da rade. Igrali smo s Muslinom u jedno, s Krstajićem u drugo, i trebalo nam je možda još malo vremena da se uigramo kod Krstajića. Hrvati su dugo zajedno, uigrani su, igraju u velikim klubovima i osvajaju trofeje - nisu me iznenadili što su stigli tako daleko. Mi imamo potencijal, ali ima tih još sitnica koje mogu da se poprave -  poručio je Mitrović.

Sergej  Milinković Savić nije bio na spisku dok je Slavoljub Muslin bio selektor, zaigrao je kod Mladena Krstajića, ali ne kako se očekivalo.

- Nije odigrao kao u Laciju, ali je skoro najviše pretrčao u našem timu, odigrao je tek dve utakmice pred SP, igrao je zadnjeg veznog pa desetku i dosta toga utiče na njega. Pokazao je protiv Kostarike koja je njegova pozicija na kojoj treba da igra, gde je najjači, to je iza napadača, ali do selektora je gde će da ga stavi. Ima dosta stvari koji utiču na psihu igrača, ali mislim da je odigrao korektno, sigurno je budućnost svetskog fudbala.

Nije Mitrović za strane fudbalere u reprezentaciji.

Kad bi kod nas došao stranac to ne bi bilo dobro. Za našu reprezentaciju treba da igraju samo Srbi i niko ne može kao mi da oseća ponos, himnu i da oseti težinu igranja za zemlju. Stranac je tu da igra fudbal, a ne iz nekih drugih razloga. Ja ne bih mogao da igram za drugu reprezentaciju.

Mitrović se prisetio i kako je ekipa dobrim rezultatima "pridobila" publiku.

- Mislim da smo u kvalifikacije s Irskom krenuli s 10.000 ljudi, a završili sa 40. Lepo je što smo vratili publiku na stadion. Posle kvalifikacija smo vratili veru u naš fudbal, pokazali da možemo da igramo na velikom takmičenju. Pričali smo međusobno, važno je da se plasiramo na Evropsko, pa na Svetsko, da imamo taj kontinuitet i da kao Hrvati imamo tu rutinu. Svake kvalifikacije krećemo od nule, potrebno je da imamo kontinuitet i da uz malo sreće i dobar žreb možemo dosta. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BorisDe

pre 5 godina

Penzije samo za medalje a ne za "učešče izabranih". Hvala. I sergej pojma o pojmu nema, ja mu ne bi dao ni 10 eur za igranje u 10. seoskoj ligi.

Neso

pre 5 godina

To Mitre, legendo. Posten komentar, zelim ti puno dobrih utakmica u nastavku takmicenja.

Nikola

pre 5 godina

Djokovic je bar donosio rezultate,..a kada ste VI FUDBALERI REPREZENTACIJE IKADA U ISTORIJI POSTIGLI BILO KAKAV REZULTAT? NIKADA Vi se ne mozete stavljati u isti kos sa kosarkasima, vaterpolistima, teniserima, odbojkasima, itd itd..i NEMATE O PRAVO jer ste svaki put bili nista drugo nego RAZOCARENJE ..i ne pravi se naivan,,...samo ste cekali da odete na odmore Pricate o tom penalu,..a ko pi.ke ste se povukli u misiju rupu cim ste svajcarcima dali go. Igrali ste ko uplasene BABE a ne ko sportisti-muskarci

Boske100

pre 5 godina

A ko si ti? Nemoj samo ti da spominjes Novaka. Vama ja ne bih dao pravo na glas. Ja da sam neki ministar, dao bih predlog da se FSS zatvori!!

Baki

pre 5 godina

Moderan fudbal je postao izuzetno grub, igra se na ivici faula i sudije se ne snalaze u toj najezdi prekršaja koji vrve na sve strane, recimo i taj nedosuđeni penal nad Mitrovićem, treba gledati da su ona dvojica visila na njemu još dok lopta nije bila ni upućena i postavlja se pitanje šta su tražili na njemu, uostalom videlo se posle gola koji je postigao u prvom poluvremenu da su u drugom izašli sa naredbom da ga spreče na svaki način uz prećutnu saglasnost sudije, dvojica su stalno visila na njemu. Kao što i reče Mitrović u toj emisiji, lakše je bilo igrati protiv Brazila nego protiv Švajcarske koja igrav prljav fudbal. Kad se izvodi korner Brazilci pokrivaju teren dok Švajcarci doslovce drže naše igrače za ruke i dresove. U situaciji dok se sprema izvođenje kornera ili slobodnog udarca, sudija da posmatra šta se zbiva u kaznenom prostoru mogao bi podeliti tuce kartona, što žutih što crvenih. Šta znače ruke podignute u nivou ramena kojima se blokira kretanje nekog fudbalera, odmah karton pokazati.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija