• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Z.

31.07.2018

14:47

MATIĆ PREŽIVEO DRAMU! Lekari mislili da mu je pukla stomačna aorta!

Fudbal

MATIĆ PREŽIVEO DRAMU! Lekari mislili da mu je pukla stomačna aorta!

Podeli vest

Srpski fudbaler Nemanja Matić (30) preživeo je pravu dramu u noći između subote i nedelje, kada je hitno operisan u Filadelfiji

Kako saznaje Informer, lekari su u prvi mah posumnjali da je igraču Mančester junajteda pukla trbušna aorta i odmah su ga poslali na operacioni sto. Srećom, ispostavilo se da je u pitanju proširenje aorte trbušnog zida i da ipak nije toliko ozbiljna situacija kao što se činilo.

- Bilo je dramatično. Sumnjalo se na najgore. Da je Nemanji stvarno pukla aorta u stomaku, onda bi to moglo da ima i fatalne posledice. Na sreću, ispostavilo se da je u pitanju proširenje u trbušnom zidu. To nije u tolikoj meri ozbiljno, problem je saniran operacijom i Nemanja se sada oseća mnogo bolje - rekao je za naš list izvor blizak porodici Matić.

Neće dugo pauzirati
Nemanja se oseća dobro, pušten je sa klinike da nastavi rehabilitaciju u Mančesteru i ne bi trebalo dugo da bude van terena
Izvor Informera

Naš reprezentativac napustio je pripreme "crvenih đavola" u Americi i vratio se u Mančester, gde je nastavio sa rehabilitacijom. Nije još precizirano koliko će se dugo oporavljati, ali prema nezvaničnim informacijama, Matić bi za mesec dana mogao da bude u trenažnom procesu.

Nema veze sa povredom

Visoki vezista se engleskom klubu priključio 22. jula, dva dana kasnije je odradio prvi trening sa ekipom, ali nije stigao da odigra nijedan od dva prijateljska susreta protiv Milana i Liverpula.

Propustiće Matić i početak sezone u Premijer ligi (10. avgust), ali ne bi trebalo dugo da odsustvuje sa terena.

- Nemanja je izašao sa klinike i već je počeo sa oporavkom. Uskoro bi trebalo da krene sa laganim treninzima, a potom da se priključi ekipi. On jeste imao veoma napornu prošlu sezonu sa klubom, potom pripreme sa reprezentacijom Srbije i učešće na Mundijalu u Rusiji, ali ovo nema veze sa tim. To je nešto što može da se desi svakome, bez obzira da li je vrhunski sportista ili ne. Najbitnije je da je Matić rešio problem i da neće dugo pauzirati - jasan je izvor Informera.

U klubu i dalje ćute

S druge strane, na Ostrvu nema preciznih informacija o stanju srpskog asa, osim da je imao intervenciju u predelu abdomena i da se ne zna koliko će biti van terena. Britanski mediji nisu uspeli da saznaju detalje, a ni menadžer tima sa "Old Traforda" Žoze Murinjo navodno ne zna koliko dugo neće moći da računa na iskusnog vezistu.

- Matić je otišao na specijalistički pregled u Filadelfiju, kod najboljeg svetskog lekara iz te oblasti, ali nije izašao s klinike. Doktor je odlučio da je operacija urgentna. Nemanja je došao povređen sa Mundijala, a tokom odmora nije uspeo da sanira problem. Propustiće početak sezone, ali nisam siguran koliko će morati da pauzira - naglasio je Murinjo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Znacovek

pre 5 godina

Fora, sumnjali da mu pukla trbusna aorta pa ga hitno operisali. Strucnjaci. Gledali samo da mu uzmu silnu lovu.

AS

pre 5 godina

AAA. ANEURIZMA ABDOMINALNE AORTE ILITI KAKO VI KAŽETE TRBUŠNA. JA SAM JE PRE TRI GODINE OPERISAO. IMAO SAM ANEURIZMU TJ. PROŠIRENJE. TO JE NAJVEĆA I NAJSLOŽENIJA OPERACIJA NA VASKULARNOJ HIRURGIJI. DOKTOR MI JE DOSLOVCE REKAO DA JE STRAŠNO AKO ONA PUKNE PA I NA OPERACIONOM STOLU ON NE MOŽE DA MI POMOGNE JER ISKRVARIŠ U ROKU OD 4 SEKUNDE. UGLAVNOM OD TOGA OBOLJEVAJU MUŠKARCI OD PRETERANOG NAPREZANJA I NAPORA. AKO JE TO OPERISAO OPORAVAK NIJE TAKO BRZ KAO ŠTO KAŽU. TREBA MALO VIŠE VREMENA. U SVAKOM SLUČAJU NEK MU JE SA SREĆOM OPORAVAK.

Boske100

pre 5 godina

Oni se prepali, a on samo neće da igra za Srbiju!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija