• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

03.08.2018

10:42

KRSTAJIĆ DOBIJA UČITELJA! Srbija ne menja selektora, Kosanović ili Kunovac će imati ulogu mentora!

Fudbal

KRSTAJIĆ DOBIJA UČITELJA! Srbija ne menja selektora, Kosanović ili Kunovac će imati ulogu mentora!

Podeli vest

Mladen Krstajić (44) ostaće selektor fudbalske reprezentacije Srbije, ali će dobiti mentora

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije odlučili su da nastave saradnju s Krstajićem, a problem njegovog neiskustva u trenerskom poslu rešiće tako što će mu za pomoćnika postaviti nekog iskusnog stručnjaka.

Prema našim informacijama, glavni kandidati za mesto Krstajićevog učitelja su trener kruševačkog napretka Milorad Kosanović (67) i bivši pomoćnik Radomira Antića Rešad Kunovac (63)! Reč je o dvojici stručnjaka koji imaju bogato iskustvo.

Potvrda
Stručni štab će biti pojačan još jednim članom, očekujemo da doprinese iskustvomNenad Bjeković, potpredsednik FSS

Debitovao na SP

U aktuelnom Krstajićevom stručnom štabu nalaze se Milan Rastavac (44), Milan Obradović (40) i Ljubiša Ranković (44). Prema rečima našeg izvora, od novog pomoćnika selektora se očekuje da savetima pomogne Krstajiću, koji je na Svetskom prvenstvu u Rusiji debitovao kao trener u zvaničnim utakmicama.

- O Kosanoviću se maltene sve zna, ozbiljan je trener, umeo je sa znatno slabijim timovima da pobedi i Zvezdu i Partizan. U takvim mečevima vidi se pečat trenera i verujemo da bi imao mnogo toga da ponudi. Kad je reč o Kunovcu, on je godinama bio pomoćnik Radomiru Antiću, najpre dok je Antić bio selektor Srbije, a zatim i kasnije u klubovima u Kini. Uskoro će se znati ko od njih će početi da radi u Savezu - istakao je naš izvor.

Kosanović i Kunovac će naredne nedelje razgovarati sa Krstajićem, sportskim direktorom FSS Darkom Kovačevićem i potpredsednikom Nenadom Bjekovićem. Posle toga će biti poznato ko će od njih dvojice ući u stručni štab "orlova".

Bjeković je potvrdio saznanje Informera, ali je naglasio da možda postoji još neki kandidat pored Kosanovića i Kunovca.

Kosanović: Videću šta očekuju

starsport

Trener kruševačkog Napretka Milorad Kosanović rekao je da pre sledeće nedelje ne može detaljnije da priča o pozivu Saveza da se pridruži stručnom štabu.
- Polako, još je to daleko, moram najpre da obavim razgovore, da vidim šta će da mi kažu, kakva su im očekivanja, pa tek onda možemo da se dogovaramo. Zasad ne znam ništa detaljnije - rekao je Kosanović.

- Videćemo naredne nedelje, možda tu bude još neko, a ne samo ta dva kandidata. U suštini, stručni štab već postoji i neće tu biti epohalnih promena, ali će biti pojačani još jednim članom. Bilo ko to da bude, od njega će se očekivati da iskustvom doprinese radu - istakao je Bjeković.

U danima nakon Svetskog prvenstva vodila se polemika hoće li Krstajić ostati selektor ili će ipak biti zamenjen. Međutim, sad je i definitivno da će mladi stručnjak na toj poziciji biti do leta 2020. godine. Glavni cilj u tom periodu biće mu plasman na Evropsko prvenstvo.

Zaslužan za uspeh

Biće to prve kvalifikacije koje će voditi kao selektor, dok je one za Mundijal izneo kao pomoćnik Slavoljuba Muslina. Međutim, Bjeković smatra da je Krstajićev doprinos i tada bio ogroman.

- Svi koji su upućeni u rad znaju koliko je Krstajić zaslužan za plasman na Mundijal. Apsolutno sam uveren da je sposoban da iznese kvalifikacije za EP. Od povratka sa Svetskog prvenstva pričao sam da on mora da ostane selektor - zaključio je Bjeković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
G 60

pre 5 godina

Ne navijam za hrvate, ne kritikujem vlast i nisam pristalica zutih ali sa jednom stvari mora da se slozim sa Milojkom Pnaticem, kao i veci deo normalne Srbije ovo je KOKEZANIJA i veze sa mozgom nema. Da trener jedne seniorske reprezentacije dobije mentora jer nije sposoban da vodi tim. Sramota me je da kazem da sam srbin kada se o fudbalu radi. Kakvi lopovi i prevaranti!!!!

vlah alija

pre 5 godina

ma ovog krstajica je licno velecasni postavio tako da nema smene

Petronije

pre 5 godina

U pravu si brate i mene je sramota,o Srbijo gde i sa kim ideš

Rade

pre 5 godina

Sta su Kosanovic i Kunovac postigli kao treneri? NISTA!! Kosanovic kao i M.Zivadinovic samo lepo pricaju i kritikuju a gde god su radili popili su otkaze i oterani, Kunovac se bar nije eksponirao nigde, ucio ja zanat od Antica ali je covek svestan svojih mogucnosti, zadovoljava se sa mestom pomocnika i to je to.

padja

pre 5 godina

Samo nemojte kosanovića. Čovjek nema pojma.....

amadeus

pre 5 godina

Ko drži ovog diletanta? Zar da se uči na reprezentaciji, da s...e i ovo malo reputacije što imamo. Smeniti čelnike FSS i ako je moguće dovesti normalne i poštene ljude.

AS

pre 5 godina

HA, HA, HA DOBIĆE MENTORA. SVAKA ČAST. TO NJEMU I TREBA. KAO MLADI NEZRELI PRESTOLONASLEDNIK. DOK DEČKO NE OJAČA I POČNE DA SE BRIJE. MA KOGA VI MAŽETE? NEĆE NIKO PAMETAN DA SE PRIHVATI MESTA ZBOG MAFIJE IZ FSS.

mile

pre 5 godina

Uci se na reprezentaciji? O Boze. Dajte mu kadetski tim nekog srpskog kluba pa neka se vezba koliko treba.

Avram

pre 5 godina

Osoba na funkciji koja ne ispuni ocekivanja sama treba da ode sa mesta,ne razumem ostanak na mestu selektora,to je bezmoralni cin,sta sad treba da dodje neko da.ga uci kako se to radi,smesno.

Miroslav

pre 5 godina

"Svi koji su upućeni u rad znaju koliko je Krstajić zaslužan za plasman na Mundijal". Hahaha. Zbog njegovog neiskustva placamo jos jednog "pomocnika". Iskustvo(citaj znanje) se stice u radu sa mladjim ekipama od petlica pa sve do seniora a ne u reprezentaciji.

Lucky

pre 5 godina

Jakih li stručnjaka :):);). Kontao sam da su angažovali Radomira Antića ili nekog drugog vrhunskog svjetskog stručnjaka a oni ove likove angažovaše.

Gogi

pre 5 godina

Koja je ovo smijurija?Doci ce neko,da misli njegovom glavomi donosi odluke,a on ce biti marioneta,selektor na papiru.To vam je kao da ste vozac u auto skoli,a pored vas sedi instruktor i upravlja komandama!Bruka????????????

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija