• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

10.08.2018

13:24

POČINJE PRVENSTVO OD 7,8 MILIJARDI EVRA! Junajted i Lester otvaraju novu sezonu Premijer lige!

Fudbal

POČINJE PRVENSTVO OD 7,8 MILIJARDI EVRA! Junajted i Lester otvaraju novu sezonu Premijer lige!

Podeli vest

Najbolje klupsko fudbalsko prvenstvo na svetu počinje u petak! Utakmicom Mančester junajted - Lester (21.00) startovaće engleska Premijer liga, u kojoj će se ove sezone za titulu boriti 573 fudbalera vredna ukupno 7,8 milijardi evra!

Najbolje klupsko fudbalsko prvenstvo na svetu počinje večeras! Utakmicom Mančester junajted - Lester (21.00) startovaće engleska Premijer liga, u kojoj će se ove sezone za titulu boriti 573 fudbalera vredna ukupno 7,8 milijardi evra!

Prvi put u istoriji i Srbija će imati trenera u Premijer ligi, s obzirom na to da će Slaviša Jokanović predvoditi Fulam. Trofej brani Mančester siti, a ako je verovati kladionicama, "građani" su najveći kandidati da opet podignu trofej (kvota 1,67). Pretiće im Liverpul, "crveni đavoli" i Čelsi, dok recimo Arsenal nije ni među prvih pet favorita.

Junajted u problemu

NAJSKUPLJI TIMOVI
Man. siti 1,05 milijardi
Čelsi 941 milion
Liverpul 907,5
Man. junajted 846
Totenhem 834,5
* Sve sume su u evrima

TOP-TRANSFERI
Kepa Arizabalaga Čelsi 80
Rijad Marez Man. siti 67,8
Nabi Keita Liverpul 60
Alison Beker Liverpul 62,5
Fred Man. junajted 59

Ekipa koju vodi Pep Gvardiola ujedno je najskuplja na Ostrvu sa 1,05 milijardi evra. "Građani" su dosad potrošili "samo" 70,3 miliona evra. Najzvučnije pojačanje je bivši krilni napadač Lestera Rijad Marez (27), koji je plaćen 67,8 miliona.
Siti je već osvojio Komjuniti šild pobedom nad Čelsijem, ali Mančesterov menadžer ne želi da obećava titulu.

- Ono što smo radili prošle sezone ne znači da ćemo uspeti i ove. Naravno da želimo da pobeđujemo i borimo se za trofeje. Ali u Engleskoj je teško odbraniti tron. Uspevao sam to sa Barselonom i Bajernom. Možda je razlika što ovde ima više kandidata, svi rivali su jako dobri. Videćemo koliko ćemo moći - naglasio je Gvardiola.

Drugi favorit za pehar je Liverpul. Aktuelni viceprvak Evrope dao je 182,2 miliona evra za četvoricu novajlija. U pitanju su golman Alison Beker (Roma), defanzivac Fabinjo (Monako), vezista Nabi Keita (Lajpcig) i napadač Đerdan Šaćiri (Stouk).
Najviše problema u prelaznom roku imao je Mančester junajted. Menadžeru Žozeu Murinju nisu ispunjene želje, dovedeni su samo vezista Fred iz Šahtjora za 59 miliona evra i mladi desni bek Diogo Dalot iz Porta. Očajnički su "đavoli" tražili štopera, ali ponude su odbili Džeri Mina, Žerom Boateng, Dijego Godin...

KVOTE ZA ŠAMPIONA
Man. siti 1,67
Liverpul 5,00
Man. junajted 8,00
Čelsi 15,00
Totenhem 15,00

SRBI U PREMIJER LIGITrener Slaviša Jokanović Fulam
Nemanja Matić M. junajted
Aleksandar Mitrović Fulam
Luka Milivojević Kristal palas
Marko Grujić Liverpul
Lazar Marković Liverpul


- Neću moći da računam na Romera, Valensiju, Roha, Ereru, Matića... Svi su povređeni. Hoćemo korak više u odnosu na prošlu sezonu, ali naši rivali su zaista jaki i imaju fantastične ekipe. Mnogi su se pojačali i potrošili mnogo novca, poput Liverpula. Biće ovo teška sezona za nas - iskren je Murinjo.

Totenhem nije trošio

Šansu iz prikrajka vrebaće Čelsi sa Mauricijom Sarijem na klupi. "Plavci" su prodali golmana Tiba Kurtou u Real Madrid, ali su zato oborili rekord i platili 80 miliona mladog čuvara mreže Kepa Arizabalagu. Stigao je i Žoržinjo iz Napolija, kao i Mateo Kovačić na pozajmicu iz Reala. Zanimljivo, jedini koji nije ni kupovao ni prodavao igrače je Totenhem.

Kada je reč o Fulamu, veliki posao je odrađen u prelaznom roku. Menadžeru Slaviši Jokanoviću ispunjena je želja, od Njukasla je za 20,2 miliona evra kupljen srpski napadač Aleksandar Mitrović. Dres "kolibrija" u novoj sezoni nosiće i Seri, Moson, Le Maršan, Širle, Čembers, Fabri...



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija