• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.08.2018

18:40

NEMAČKI POLITIČARI NAS ZOVU KOZO*EBIMA! Ne stišava se bura, Gundogan se žali na rasizam!

Fudbal

NEMAČKI POLITIČARI NAS ZOVU KOZO*EBIMA! Ne stišava se bura, Gundogan se žali na rasizam!

Podeli vest

Ne stišava se bura oko Mesuta Ozil i njegovog odlaska iz reprezentacije Nemačke zbog, kako je rekao, rasizma

U odbranu doskorašnjeg saigrača iz nacionalnog tima stao je i Ilkaj Gundogan, fudbaler Mančester sitija i reprezentativac Nemačke. Sve je počelo kada su se Mesut Ozil i Ilkaj Gundogan fotografisali sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Nemačka javnost digla se na noge, opleli su po reprezentativcima turskih korena. Sve se dogodilo pre Mundijala, tokom Svetskog prvenstva kritike su utihnule, da bi se rasplamsale nakon šokantnog ispadanja već u grupnoj fazi takmičenja. 

Posebno je na udaru bio Ozil, koji se nakon prvenstva oprostio od reprezentacije. Napao je Nemački fudbalski savez koji ga, kako je naveo, nije zaštitio od rasističkih uvreda i da zbog toga ne želi da igra za "pancere". 

Gundogan je stao uz Ozila i bio izuzetno oštar u kritikama.

- Da li je bilo rasizma prema nama? Recite vi meni. Da li je  rasizam kada nemački političar napiše na Fejsbuku: "Nemačka fudbalska reprezentacija: 25 Nemaca i dvojica kozo*eba"? To morate da nazovete rasizmom. Ipak, ne znači da su svi Nemci rasisti, naprotiv. Odrastao sam u Nemačkoj i nisam se susretao s tim. Sada su mnogi rasistički reagovali na fotografiju. Na Mundijalu pre četiri godine svi su govorili da smo porodica, 23 najbolja prijatelja, a sada je drugačije. Mesutov odlazak je gorkog okusa. Uradio je mnogo za nemački fudbal i ekipa je mnogo izgubila. On je bio jedan od razloga što sam izabrao da igram za Nemačku - poručio je Gundogan.

OZIL ZBOG RASIZMA VIŠE NE IGRA ZA NEMAČKU! Nema kraja potresima u redovima "pancera"!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija