• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

29.08.2018

17:12

OZIL ISKULIRAO LEVA:  Pokušao sam da pričam s njim, ali se nije javio!

Fudbal

OZIL ISKULIRAO LEVA: Pokušao sam da pričam s njim, ali se nije javio!

Podeli vest

Selektor reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je da fudbaler Mesut Ozil nije razgovarao sa njim pre nego što se povukao iz državnog tima

Ozil se u julu povukao iz reprezentacije Nemačke zbog rasizma i diskriminacije, rekavši da ga svi smatraju Nemcem kada reprezentacija pobedjuje, ali da ga nazivaju imigrantom čim ekipa izgubi.

Lev je odbacio navode o rasizmu u reprezentaciji.

- Njegov menadžer me je pozvao i obavestio da će Mesut da objavi povlačenje iz reprezentacije. Fudbaler me nije pozvao. Ozil je izabrao drugačiji put, a do ovog trenutka me nije pozvao. Pokušao sam da ga pozovem telefonom i poslao sam mu poruku, ali nisam uspeo da ga dobijem. To moram da prihvatim, verovatno sam potcenio celu situaciju - rekao je Lev, preneli su britanski mediji.

On je dodao da je ta tema uzela mnogo energije svima, kao i da je Ozil možda i brzopleto dao neke izjave.

Ozil se suočio sa oštrim kritikama pošto se uoči Svetskog prvenstva, a u sred kampanje, u maju slikao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Tim menadžer reprezentacije Nemačke Oliver Birhof je nedavno rekao da Ozil nije trebalo da bude u timu, pošto nije jasno objasnio sastanak sa Erdoganom, ali je sada rekao da žali zbog načina kojim se Ozil povukao iz državnog tima. 

- Proveo sam devet sjajnih godina sa Mesutom u reprezentaciji. On je odličan fudbaler i imamo na čemu da mu budemo zahvalni. Za žaljenje je način kojim je napustio tim. Nismo dobro procenili situaciju emocija i političkih reakcija. Nikada nisam video toliko različitih mišljenja. Ali jedna stvar je jasna, reprezentativac ne sme postati meta rasizma - rekao je Birhof.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija