• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.09.2018

12:41

DEMANTUJE VAZURINE TVRDNJE! Terzić: Niko nam iz Partizana i FSS-a nije čestitao Ligu šampiona

Fudbal

DEMANTUJE VAZURINE TVRDNJE! Terzić: Niko nam iz Partizana i FSS-a nije čestitao Ligu šampiona

Podeli vest

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić demantovao je reči visokog funkcionera Partizana Miloša Vazure da su iz Humske čestitali plasman u LŠ

Terzić je dodao da ni ne očekuje da će čestitke stići iz redova naljućeg rivala niti krovne fudbalske organizacije u Srbiji.

- Niko iz Partizana i FSS-a nam nije čestitao Ligu šampiona niti očekujem da će to učiniti - rekao je Terzić.

Čovek koji je prethodne četiri godine gradio temelj Zvezdinog uspeha izneo je prve impresije nekoliko dana posle plasmana u Ligu šampionu.

Ovo je velika radost, pre svega za Srbiju, narod, Zvezdine navijače, jer su oni na to čekali od Barija. Ovo zadovoljstvo koje su osetili ne može ni sa čim da se meri, jer smo to čekali 27 godina. Najznačajniji aspekt je taj što je Crvena zvezda vraćena na mapu Evrope i velikana. Verovatno mnogi misle da je to san. Da Crvena zvezda igra Ligu šampiona i da nam dolaze Napoli, PSŽ i Liverpul - rekao je Terzić i podelio kakav je osećaj imao posle poslednjeg sudijskog zvižduka u Salcburgu:

 - Sreća koju je izazvao poslednji zvižduk sudije Čakira ne može da se meri ni sa čim. Ta sreća, ta energija kada je eksplodirao stadion. Sada mirne glave možemo da realizujemo nešto što smo počeli mnogo ranije, a ni finansijski aspekt nije zanemarljiv. Samo od UEFA prihodovaćemo 18 miliona evra, što će biti dobra baza da se realizuju mnogi naši planovi. Sa njima stajemo na noge i definitivno postajemo veliki klub - naveo je Terzić.

Generalni direktor crveno-belih se vratio četiri godine u nazad i trenutak kada je u gotovo bezizlaznoj situaciji preuzeo posrnulog velikana.

- Ko nema osećaj za zakone tržišta, nema šta da traži u Zvezdi. Mi smo za ove četiri godine napravili čudo, a pre samo četiri godine smo krenuli ni iz čega. Dug je bio 54 miliona evra, a račun u blokadi od 2.5 miliona evra. Zvezdi je bila oduzeta licenca zbog nagomilanih dugova, a vodeći igrači su napustili klub. Tada sam rekao da moramo napraviti dva koraka unazad kako bismo uradili pet koraka unapred - rekao je Terzić i prisetio se nepopularnog rešenja: 

- Gurnuli smo pet klinaca u prvi tim i na njima prihodovali 16 miliona evra. To je bio ozbiljan finansijski impuls za dalji razvoj klub. Žrtvovali smo prvu sezonu, ali i ostaverili početni zamajac, posle toga smo zarađivali na svakom igraču - izjavio je Terzić.

On je otkrio i šta mu je prošlo kroz glavu kod su se u Monaku okretale kuglice sa imenima velikana koji će osetiti travu "Marakane".

Velika je čast i zadovoljstvo što je Zvezda bila tamo, što se klub vratio na evropsku mapu, gde mu je i mesto. To je moja velika satisfakcija posle četiri godine rada. Setio sam se tada gubitka struje, duga od 54 miliona evra, nezadovoljstva navijača u jednom trenutku, gubitka titule na Voždovcu, konstantnog saplitanja od FSS! To ne znači da smo mi sada na lovorikama, jer ovaj klub ne dozvoljava da budeš srećan i da se raduješ - rekao je Terzić i trezveno nastavio:

"Dok svi ostali pevaju i vesele se, ja razmišljam šta me sutra čeka. Razmišljao sam da posle ulaska u Ligu šampiona isključim telefon i odem negde na 15 dana da me niko ne nađe, ali posle toliko posla imamo, subota i nedelja su nam radne, a Napoli stiže već 18. septembra - rekao je Terzić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
GAJA

pre 5 godina

....A IMA LI ŠTO IZ TUŽILAŠTVA....SAHRANIO SI OFK...

genijje

pre 5 godina

A sta je uradio OFK Beogradu to se krije ko zmija noge.

džegodin siti

pre 5 godina

I ti nisi čestitao prošle godine duplu krunu,pa nikom ništa.Šta sad hoćeš?Nemoj da si copina.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija