• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.09.2018

23:01

NAUČI JEZIK ILI PAKUJ KOFERE! Klop sprema šut kartu za igrače sa slabim engleskim

Fudbal

NAUČI JEZIK ILI PAKUJ KOFERE! Klop sprema šut kartu za igrače sa slabim engleskim

Podeli vest

Menadžer Liverpula Jirgen Klop nema previše strpljenja prema inostranim igračima koji imaju problem sa učenjem jezika

Ovu dosadašnju nepoznatu naviku nemačkog stručnjaka otkrio je bivši Liverpulov tutor za engleski jezik Alan Redmond.

Klop insistira na znanju engleskog jezika i to mu je izuzetno važno. Iz iskustva znam da su u njegovom timu najbolji igrači oni koji pokažu sklonost ka učenju jezika zemlje u čijoj ligi igraju - rekao je Redmond za engleske medije, a onda podsetio kako su prolazili oni koji su kuburili sa tim:

Neću da navodim imena, ali mogu da se setim sedam ili osam situacija u kojima su novi igrači došli u klub i nisu bili zainteresovani da uče jezik. Obično se događalo da već u prvom ili drugom narednom prelaznom roku odu iz kluba - izjavio je Redmond.

On je istakao da poznavanje pre svega glagola igra veliku ulogu.

- Kada igrač dođe i ne razume dobro engleski, a to se ponekad događa, onda on pokušava da nađe bilo koji način da shvati šta mu saigrači govore. Da bi uspeo, trudi se da uoči jednu ili dve reči u rečenici, a to su uglavnom glagoli, a potom da na osnovu njih stekne bar širu sliku o čemu mu govore - rekao je Redmond.

Kako prenose britanski mediji, trenutno najviše problema sa engleskim imaju novajlije Fabinjo i Nabi Kejta, dok se Brazilac Alison savršeno uklopio, mada ne dolazi sa tog govornog područja, priča izuzetno tečno.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija