• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.09.2018

15:54

(VIDEO) TRI STATIVE, PREČKA, DVA PENALA I POBEDA SRBIJE! "Orlovi" sa "kreča" do minimalca protiv Litvanije!

Fudbal

(VIDEO) TRI STATIVE, PREČKA, DVA PENALA I POBEDA SRBIJE! "Orlovi" sa "kreča" do minimalca protiv Litvanije!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije savladali su Litvaniju na startu Lige nacija sa 1:0 u prvom meču četvrte grupe C Lige

Jedva je Srbija iščupala pobedu protiv prosečne ekipe Litvanije. Ali, dobar je i minimalac, jer smo zahvaljujući neuigranoj i nesigurnoj odbrani mogli da ostanemo bez bodova. Imali su Litvanci nekoliko sjajnih šansi za pogodak, sreća naša što s druge strane nije bio kvalitetniji rival.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Dušan Tadić u 38. minutu utakmice iz penala. Prethodno je Tadić petom uposlio Mitrovića koga su Litvanci oborili s leđa, pa je sudija pokazao na belu tačku. 

Mogla je Srbija i ranije da povede, ali su Mitrović i Rodić zatresli stative.Imali su i Litvanci nekoliko udaraca ka golu Srbije, najopasniji u drugom minutu kada je Dmitrović sačuvao naš gol.

U nastavku su "orlovi" imali nekoliko dobrih šansi da bar dupliraju prednost i overe trijumf. Živković je opet pogodio stativu, potom Mitrović prečku, pa je u 82. Mitrović opet srušen u petercu Litvanije i sudija je pokazao novi jedanaesterac. Međutim, ovog puta je Šetkus odbrano šut Tadiću. U finišu je bilo gusto pred našim golom, ali je prvo odlično intervenisao Dmitrović, a potom je minimalac Srbiji sačuvao Lukić.

Drugi meč Srbija igra u ponedeljak sa Rumunijom na stadionu Partizana.

LITVANIJA - SRBIJA 0:1 (0:1)

Strelac: Tadić u 38. minutu iz penala

Stadion: LFF, Viljnus. Sudija:Robert Maden (Škotska).

LITVANIJA: Šetkus, Baravikas, Žulpa, Jankauskas, Klimavičius, Vaitkunas, Slivka, Varbickas (od 73. Šernas), Kuklis  (od 46. Vorobjovas), Novikovas,  Černič.

SRBIJA: Dmitrović, Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (od 77. Kolarov), Matić (od 83. Lukić), Maksimović, Živković, Tadić, Kostić (od 90. Radonjić), Mitrović.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

starsport

Kraj!

90'. Koliko smo sada sreće imali, Milenković se okliznuo, poklonio loptu Litvancima ali je Dmitrović uspeo da se odbrani. Odbila se lopta Slivki koga blokira Lukić. Sudija sviraj kraj!

90'. Radonjić dobija priliku u finišu umesto Kostića.

83'. Ostaje 1:0 za Srbiju, Šetkus je odbranio šut Tadiću sa bele tačke. Pročitao je golman Litvanije gde će šutirati i sprečio ga da duplira prednost.

82'. Penal za Srbiju - drugi. Oboren je Veljković pred golom Litvanije.

79. Posle tri stative, pogađaju "orlovi" i prečku. Aleksandar Mitrović nije imao sreće ovog puta, nema promene rezultata.

77'. Izmena u Srbiji, Kolarov je u igri umesto Rodića.

74'. Imali su sada orlovi sreće. Kontra Litvanaca i veliki promašaj Černiča koji je šutnuo tik pored stative.

70'.  Andrija Živković u šansi, pripretio je sa desnog krila, ali je opet  Šetkus dobro intervenisao i spasao svoj gol.

67'. Pokušaj Mitrovića glavom, ali je golman Litvanije Šetkus dobro odbranio.

65'. Mitrović je opet pao u petercu Litvanije nakon što ga je protivnički fudbaler povukao za ruku, ali Maden ovog puta ne želi da svira penal.

Lopta Lige nacijastarsport

Lopta Lige nacija

64'. Stativa, opet! Živković je šutirao sa ivice šesnasesterca, golman Litvanije je već bio savladan, ali i on je nakon Mitrovića i Rodića pogodio stativu. 

60'. Skočio je Slivka u kaznenom prostoru, ali je ispred njega bio Rukavina pa je preko njegovih leđa završio na  zemlji.

57'. Centaršut posle kornera dolazi do Veljkovića na drugoj stativi, koji je odigrao za Maksimovića, ali je on poslao loptu preko gola. 

50'. Dobra prilika za Veljkovića koji skače posle kornera, zahvatio  je loptu glavom, ali je bio u duelu sa  igračem Litvanije koji mu je dovoljno zasmetao da od ove prilike ne bude ništa.

starsport

Prvo poluvreme

42'. Nesigurnost u našoj poslednjoj liniji, preletala ih je lopta, a Novikovas je mogao da donese poravnanje Litvaniji. Bio je u dobroj poziciji, šutirao iz sve snage, ipak poslao je loptu preko prečke. 

40'. Milan Rodić je sprečio kontru Litvanaca, obario je igrača domaćih i dobio žuti karton. 

38'. GOL! Srbija vodi 1:0. Tadić je šutirao u jednu, a golman Litvanije otišao je u drugu stranu. 

37'. Penal za Srbiju! Kostić je ukrao loptu, pa proigrao Tadića, ovaj maestralno petom poslužio  Mitrovića pred golom, a Klimavičijus oborio našeg napadača s leđa. Sudija iz Škotske svirao penal

35'. Opet je bilo opasno pred našim golom. Černih je šutirao, ali blokirao ga je Milenković.

33'. Slivka je prošao na krilu i probao da iznenadi Dmitrovića i nije uspeo, slabo je šutirao posred gola.

29'. Ostao je sam Baravikas, tukao, Dmitrović nije morao da reaguje, pogodio je spoljni deo mreže. Imali su "orlovi" sada sreće.

20'. Opet stativa! Matić je izveo slobodan udarac, a na drugoj strani lopta je posle gužve u kaznenom prostoru pala pred noge Rodiću, ali je pogodio stativu. 

16', Još jednom Mitrović, želeo je da iznenadi Šetkusa, ali  imao je vremena da interveniše čuvar mreže Litvanije.

12'. Stativa! Šteta, Mitrović je tukao u padu posle dodavanja Tadića, ali pogodio samo stativu! Umalo "orlovi" da dođu do prednosti. 

11'. Još jedan pokušaj Živkovića, međutim samo korner posle koga se nije dogodilo ništa konkretno.

7'.  Živković je posle odbitka nakon kornera  probao da pripreti domaćinu, ali je lopta otišla preko gola.

2'.  Mitrović je uzvratio, probao glavom, ali je to bio slab udarac, pravo u golmana Šetkusa.

1'. Prva šansa u meči i to pred našim golom! Loša intervencija Rukavine, umalo Litvanci da povedu, ali golman Dmitrović je bio na mestu, na vreme istrčao i otklonio opasnost.

Evo sastava

Informer

Dobra ideja Litvanaca! Dečaci i devojčice se zabavljaju na terenu pre početka utakmice domaćina i Srbije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija