• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.09.2018

13:19

POTVRĐENO! UEFA OSNIVA TREĆE TAKMIČENJE OD 2021, Liga Evrope sa 32 kluba!

Fudbal

POTVRĐENO! UEFA OSNIVA TREĆE TAKMIČENJE OD 2021, Liga Evrope sa 32 kluba!

Podeli vest

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) uvešće novo klupsko takmičenje od 2021. godine, uz Ligu šampiona i Ligu Evrope

Za sada nije poznato u kom bi se formatu igralo, ali bi se proširio broj timova u Evropi na ukupno 96, računajući novo takmičenje. Treće takmičenje  pod radnim nazivom Kup Evrope imaće 32 ulesnika, a plan je da se Liga Evropa sa 48 klubova suzi na 32.

- Zeleno svetlo je dato, čeka se odobrenje. Sadašnji model treba modernizovati - rekao je funkcioner UEFA i predsednik Juventusa Andrea Anjeli.

Anjeli je na Skupštini Evropske klupske asocijacije (ECA) u Hrvatskoj istakao da prvo treba da se utvrdi kalendar takmičenja.

- Potrebna je detaljna procena postojećeg kalendara međunarodnih utakmica, pre predstavljanja novog modela nakon 2024. godine - zaključio je Anjeli.

UEFA je do 2008. godine imala tri takmičenja kada je ukinut Intertoto kup, a devet godina ranije i Kup pobednika kupova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLAKRAJINALONDON

pre 5 godina

Ovo sadasnje takmicenje u Ligi sampiona je potpuno nepravedno jer gotovo isti uvjek igraju medjusobno. I zasto se zove Liga sampiona kada mnogi sampioni -oni koji su osvojili prvenstva u svojim drzavama ne igraju dokiz nekih drugih drzava igraju cetveroplasirani. Nekada su ne tako davno su postojala tri takmicenj (ovo je sada samo prepisivanje iprave se pametni) Kup sampiona, Kup kupova i Kup uefa. Tako bi trebalo biti i danas. I ne razumijem zasto ljudi placaju sportske kladionice , kupuju dresove od drugih ekipa kada njihovi timovi ne mogu ucestvovati u Ligi sampiona. Zasto svoj novac daju drurgim umjesto svojim timovima.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17