• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.09.2018

16:58

(VIDEO) "ORLIĆI" LETE NA EVROPSKO PRVENSTVO! Rusi igrali, Srbi pobedili

Fudbal

(VIDEO) "ORLIĆI" LETE NA EVROPSKO PRVENSTVO! Rusi igrali, Srbi pobedili

Podeli vest

Mlada reprezentacija Srbije savladala je Rusije 2:1 i plasirala se na Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine

Golove za Srbiju postigli su Luka Jović u 74' minutu sa penala i Aleksandar Lutovac minut pre kraja regularnog dela posle sjajnog prodora vihornog levog krila Luke Adžića, koji je na ovom meču ušao sa klupe.

Rusi su bili znatno bolji rival tokom celom meča, a osim neposrednih aktera golova, ogromne zasluge za veliki uspeh idu i našeg golmanu Borisu Radunoviću koji je u nekoliko navrata vrhunski intervenisao. 

Srbije je ipak uspela da uprkos inferiornosti većim delom meča ostvari cilj i dva kola pre kraja reši pitanje plasmana na Evropsko prvenstvo.

RUSIJA - SRBIJA 1:2 (0:0)

Strelci: Černov 62 - Jović 74, Lutovac 89. minut

Stadion: Nižnji Novgorod, Sudija: Masimilijano Irati (Italija)

SRBIJA: Radunović - Gajić, Mašović, V. Jovanović, Bogosavac - Pantić, Lutovac (od 94. Stevanović), Marković, Ranđelović (od 69. Adžić), L. Ilić (od 46. Račić) - Jović

RUSIJA: Melikov - Černov, Fomin, Raskazov, Lisov - Oblijakov, Zuev (od 75. Bakaev), Melkadze (od 85. Soboloev), Konovalov, Gulijev - Žigulev

TOK MEČA

Drugo poluvreme

93' Radunović opet sjajno interveniše prilikom ubačene lopte u kazneni prostor Srbije. Nešto više od minut do kraja meča.

89' GOOL! Sjajna solo akcija Luke Adžića po levoj strani i pogodaj Lutovca uz pomoć stative nakon asistencije bivšeg Zvezdinog krila.

87'. Račič neoprezan posle našeg kornera i samo može da zahvali Bogosavcu koji je pozrtvovanom intervencijom na sredini terena sprečio ozbiljnu kontru domaćih i potencijalnu 

85'. Rusi posle zatišlja, opet šalju buru pred srpski gol. Radunović opet heroj koji kroti sve pokušaje domaćih.

81'. Lutovac je opet bio na ivici, ovoga puta ofsajda, ali ipak je bio najbliži igrač protivničkom golmanu i mahač je podigao zastavu u ozbiljnoj šansi za Srbiju.

74'. GOL! 1:1 Luka Jović u maniru iskusnog napadača pogađa sa "bele tačke" i donosi Srbiji izjednačenje.

73'. Penal za Srbiju, srušen je Luka Jović koji je stigao do lopte pre ruskog golmana.

69'. Đorović šalje na teren Luku Adžića ne bi li nadomestio manjak rešenja kod Ranđelovića.

68'. Boris Radunović je izvadio nemoguće! Sjajan udarac glavom posle kornera završio je na ruci srpskog "pantera". 

62'. GOL! Rusija dolazi u vođstvo od 1:0 preko Černova koji se najbolje snašao posle centaršuta iz slobodnog udarca.

60'. Najbolja šansa za naš tim! Lutovac je zamalo bio kratak da nas dovede do vođstva.

53'. Najbolja prilika za Srbiju u ovom meču. Pantić je gađao, međutim ruski golman bio je oprezan.

52'. Još bolja šansa za Ruse. Gulijev je gađao, ali Radunović kraljnim naporom izbacuje u korner, posle koga je opet nastala konfuzija u petercu našeg tima.

51'. Opet kao da ne postoji odbrana naše mlade reprezentacije. Zuev je pokušao desnom nogom da ugorzi Radunovića, ali je bio neprecizan.

46'. Reakcija Đorovića! Na poluvremenu je u svlačionici ostavio Luku Ilića, a na teren poslao još jednog bišveg igrača Crvene zvezde Uroša Račića.

Prvo poluvreme

45'. Pantić je namučio golmana domaćih oštrim centaršutom, koji je ovaj krajnjim naporom neutralisao, dok je na drugoj strani mladi Svetozar Marković ušao u verbalni duel posle napada Rusije.

43'. Dobar napad za Ruse! Bogosavac je izblokirao udarac ruskog napadača na drugoj stativi, a kasnije golman Radunović uhvatio loptu posle centaršuta.

40' Danilo Pantić je prepoznatljivim ulaskom u sredinu pokušao da nađe put do mreže Rusa, ali sve što je učinio jeste da uputi udarac koji je blokirao jedan protivnički igrač.

38'+'Posle nesigurne intervencije Vukašina Jovanovića, Erhan Mašović je dobio žuti karton, prvi za Srbiju na ovom meču.

32' Rusi ozbiljniji u prvih pola sata meča, "orlići" osim šuta novog fudbalera Olimpijakosa bez šanse da ugroze gol motivisanijeg domaćina

22'. Rusi opet prete, ali lopta je posle udarca glavom završila na spoljnjem delu mreže.

18'. Napadač Lazar Ranđelović je pokušao sa nekih 25 metara da ugrozi gol Rusa, što je i prva prilika za naš tim, ali lopta je završila pored gola.

17'. Rusi posle uvodnih 15-ak minuta imaju veći terenski posed.

10'. Melkadze je pokušao  glavom da šutira posle centaršuta  ali je Radunović bio na mestu.

1'. Utakmica je počela!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija