• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

12.09.2018

00:07

NEMANJA MATIĆ OTVORIO DUŠU: Nismo zaslužili mržnju navijača

Fudbal

NEMANJA MATIĆ OTVORIO DUŠU: Nismo zaslužili mržnju navijača

Podeli vest

Mladi igrači su u strahu od lošeg poteza, od greške, plaše se reakcije sa tribina, a sve je to zbog toga što javnost ima nerealna očekivanja od nas - kaže Nemanja Matić

- Nije mi jasno zašto nas navijači ne vole, nismo zaslužili takvu okrutnost - kaže reprezentativac Srbije Nemanja Matić! Fudbaler Mančester junajteda kaže da naš nacionalni tim nikad nije ostvario zapažen rezultat u seniorskoj konkurenciji, pa mu nije jasno zašto ljudi imaju nerealna očekivanja od "orlova".

Srbija je u ponedeljak uveče opet sa domaćeg terena ispraćena mešavinom aplauza i zvižduka, jer je ispustila pobedu protiv Rumunije u Ligi nacija iako je dva puta vodila (2:2). Naša selekcija je tako zbog gol-razlike prepustila prvo mesto u Grupi 4 Crnoj Gori, protiv koje će igrati u narednom kolu 11. oktobra u Podgorici.

Na pravom smo putu

Matić smatra da će Srbija kao prva u grupi završiti takmičenje u Ligi nacija i tako osigurati rezervnu šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo 2020.
- Očekivali smo šest bodova iz mečeva s Litvanijom i Rumunijom, ali ni sa četiri ne bi trebalo da smo nezadovoljni. Na pravom smo putu i još ćemo da napredujemo. Siguran sam u to, jer sam prezadovoljan koliko smo bili posvećeni uspehu u ove dve utakmice. Sve je bilo podređeno tome. Nismo uspeli, ali ima vremena da osiguramo prvu poziciju - poručuje Matić.

Drugi ulažu više

Remi sa Rumunima podsetio je javnost na poraz od Švajcarske na Mundijalu (1:2) i tesnu pobedu nad Litvanijom prošlog petka (1:0). Ponovo se kao u tim mečevima dogodilo da se posle veoma dobrog poluvremena igra Srbije totalno raspala u nastavku. Matić smatra da je razlog strah od greške i neuspeha.

- Mladi igrači osećaju strah od lošeg poteza, od greške, od nedobijene utakmice, plaše se reakcije navijača. Sve je to posledica celokupne atmosfere koja se stvara oko reprezentacije. Javnost pred nas uvek postavlja prevelika očekivanja, a ne znam zašto. Kad je to u prošlosti naša reprezentacija napravila neki veliki uspeh da bismo mi sad bili pod tolikim pritiskom? Nikad ništa nismo osvojili, niti smo igrali finale Svetskog ili Evropskog prvenstva, pa da se od novih generacija traži da ponove taj rezultat. Svi znaju da se u svakoj drugoj zemlji Evrope mnogo više novca ulaže u fudbal nego kod nas - otvoreno priča Matić.

Zamenik kapitena "orlova" veoma je ponosan na mlađe saigrače. Smatra da je generacija igrača koja polako preuzima primat u reprezentaciji mnogo bolja nego ona koja je njega dočekala kad je počinjao da igra za "orlove".

- Verujem u saigrače, naročito one mlađe. Videćete koliko oni mogu, strašni su profesionalci. Takve nismo imali odavno, takvi nisu bili reprezentativci kad sam ja ulazio u tim. Znamo da igramo fudbal i samo moramo da se oslobodimo straha. Voleo bih da nas narod i celokupna javnost podrže sad, a da na kraju Lige nacija i kvalifikacija za EP daju ocenu onoga što budemo uradili. Siguran sam da će svi na kraju biti zadovoljni - ističe Matić.

Ubiše nas sukobi

Dobrim delom, ako ne i najvećim, za lošu atmosferu oko reprezentacije krivi su sami igrači i stručni štab. Otvoreni medijski sukob selektora Mladena Krstajića sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem ništa dobro nije doneo "orlovima".

- Sigurno ima i toga. Nikome nije prijatno zbog svega što se dešava oko reprezentacije, a nema sumnje da i to utiče na mlade igrače. Ne znam kako se u drugim zemljama nose s tim, a dešavaju im se slične situacije, ali na nas je taj sukob ostavio traga. Ponavljam, naročito na mlađe momke - naglašava Matić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bgd

pre 5 godina

Ko je stvorio tu atmosferu: navijači ili FSS? Dobar si igrač ali nemoj da menjaš teze.

TTOO

pre 5 godina

Eee Matiću,kad si ušo u igru,to je bilo kao da je ušo neki veteran-sporo,mlitavo,nikakvo.Gubiš lopte,na kraju zamalo da primimo gol zbog tebe.Bolje neko vreme nemoj da igraš reprezentaciju,biće bolje svima

Bojan

pre 5 godina

Kakva nerealna ocekivanja,pa igrate kao barbike u reprezentaciji...zar je moguce da navijaci ne mogu nista da ocekuju od reprezentacije koja je sastavljena od veoma dobrih igraca iz jos boljih evropskih klubova???Jadni ste svi skupa sa selektorom..Jedino Mitrovic I Tadic trenutno zasluzuju dres...

Todor

pre 5 godina

Navijaci vas ne mrze, ali ne podnose ljude koji vode fudbal i nacin na koji ga vode. Nekoliko njih su privatizovali i reprezentaciju i klubove, bar tako misle siroke mase jel svi komentarisu na isti nacin. U stilu drustveni klubovi a kao da su privatni, tako i sa reprezentacijom. Zar i Covic nije reko ono sto misli cela nacija da mam da nam je selektor Ramadani.

Panta

pre 5 godina

Sve, sve, ali kad se setim vašeg kukavičkog nastupa protiv osrednje ekipe Brazila u Rusiji, ne mogu više da vam verujem. Izbegavali ste duele, šetali po terenu, u čemu ste prednjačili Vi gospodine Matiću i Sergej koji je igrao kao da mu je to kazna što je u reprezentaciji. I kako ste to na pravom putu!?

Doca

pre 5 godina

Zašto? Zato što ste bezobrazno smenili selektora, kapitena, poveli na sv.prvenstvo menadžerske igrače, sada pozivate mlade penzionere....i još mnogo razloga.

drasko

pre 5 godina

Pa kako da ne ocekujemo vise od vas, vi ste svi zvezde, igrate za ogroman novac u velikim klubovima , a u reprezentaciji namestate gace i izigravate manekene dok mladi igrači ginu za svaku loptu a i trener vam je ubi boze mislim na Kokezu.

ma sta mlatnu

pre 5 godina

"..Svi znaju da se u svakoj drugoj zemlji Evrope mnogo više novca ulaže u fudbal nego kod nas.."?????? Pa vi ste svi puni para i uglavnom igrate po jakim ligama i sta sa time ima ovo sto si rekao???? Da je reprzentacija sastavljena od igraca iz nase lige to bi moglo da pije vodu.... A kazi mi koliko se novca ulaze u vaterpolo,kosarku....

jeremija

pre 5 godina

Ma kakva mržnja. Vi ste zaslužili da fudbal zabrane u Srbiji. Koliko frustracija u poslednjih desetak-petnaest godina smo proživeli s vama?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija