• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: informer

14.09.2018

08:34

ZBOG HRVATA NISAM SUDIO FINALE SP! Mažić progovorio o Mundijalu, evo šta kaže o Brihovoj krađi!

Fudbal

ZBOG HRVATA NISAM SUDIO FINALE SP! Mažić progovorio o Mundijalu, evo šta kaže o Brihovoj krađi!

Podeli vest

Najbolji srpski sudija svih vremena Milorad Mažić otkriva da su ga Hrvati sprečili da sudi finale Svetskog prvenstva u Rusiji!

Naš sudijski tim bio je planiran da vodi najvažniju utakmicu Mundijala, ali kad su "šahovničari" eliminisali Englesku u polufinalu, sve je palo u vodu!

Svetska fudbalska federacija nije želela da poveri srpskom sudiji da deli pravdu u meču Hrvatske. Tako je propala prilika da Mažić u istoj godini sudi finale Lige šampiona i meč za titulu prvaka sveta, što je pre njega uspelo samo Englezu Hauardu Vebu.

Nezaboravne emocije

Ovako, morao je da se zadovolji činjenicom da mu je u Rusiji poslednji meč bio jedan od najatraktivnijih na turniru, Brazil - Belgija.

- Posle utakmice četvrtfinala, derbija Brazila i Belgije, otvorila su nam se skoro sva vrata, ali na kraju jedna nisu, na našu žalost. Nemojte pogrešno da me shvatite, ali neukusno bi bilo da dublje ulazim u tu temu. Istina je da svakako nismo mogli da sudimo finale, odnosno meč u kojem je akter hrvatski tim. Eto, to vam dovoljno govori... - kaže Mažić za "Nedeljnik".

Divi se Đokoviću i Vidiću

Čovek koji je čitav život posvetio fudbalu, u mladosti kao igrač i kasnije kao svetski priznati sudija, kaže da se od sportista najviše divi teniseru Novaku Đokoviću.
- Imamo, nažalost, običaj da se više divimo strancima nego našim ljudima. Za mene u poslednjoj deceniji nema veće sportske veličine ili sportske ikone od Novaka Đokovića. Ličnost priznata i poznata na svim meridijanima, simbol uspeha srpskog sporta. Tu je i Nemanja Vidić, koji je napravio jednu od najvećih fudbalskih karijera, a poseduje osobinu smernosti, što nama nije svojstveno - ističe Mažić.

 

Srpski arbitar je dosad sudio 27 utakmica u Ligi šampiona i devet u kvalifikacijama za najjače klupsko takmičenje, ali vrhunac karijere doživeo je u 26. maja ove godine kad je vodio finale Real Madrid - Liverpul.

- Teško je opisati prvobitni osećaj kad smo saznali da ćemo suditi taj meč. Hiljade misli je spakovano u to delegiranje. U neku ruku dugo očekivano, a opet nepojmljivo. Emocije sa posebnim ukusom. Nezaboravne, a opet teško objašnjive. Finale Lige šampiona je kruna karijere, rada, odricanja, jednostavno dokaz da ste uspeli i da je sve imalo smisla. Moji prvi saradnici i prijatelji, Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, i ja verovali smo da finale mora biti naše. Nevažno kada, ono nam je pripadalo i hteli smo da ga zgrabimo svom snagom. I uspeli smo! - ponosan je Mažić.

Ni reč o Brihovoj krađi

Mažić kaže da rezultat Srbije na Mundijalu u Rusiji ne može da se oceni kao neuspeh, jer je dobro što su se "orlovi" uopšte plasirali na završni turnir. Skandalozno suđenje Feliksa Briha u duelu Srbije i Švajcarske ne sme da komentariše.

- Profesionalni kodeks mi ne ostavlja ni minimum prostora da komentarišem suđenje kolega. Aktivan sam sudija, možda ću jednog dana biti u ulozi komentatora, ali u ovom trenutku takve reči se kose s mojim poslom - pojašnjava Mažić.

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija