• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2018

07:05

SUDIJE ŠTRAJKUJU ZBOG PRETNJI SMRĆU ĐOKIĆU! Arbitrima dosadilo da izigravaju glinene golubove!

Fudbal

SUDIJE ŠTRAJKUJU ZBOG PRETNJI SMRĆU ĐOKIĆU! Arbitrima dosadilo da izigravaju glinene golubove!

Podeli vest

Srpske fudbalske sudije planiraju da organizuju štrajk zbog pretnji smrću Nenadu Đokiću, saznaje Informer!

 

Arbitar iz Užica prethodnih dana dobio je gomilu pretećih i uvredljivih poruka jer je u 158. večitom derbiju priznao gol Zvezdinog napadača Ričmonda Boaćija za konačnih 1:1 protiv Partizana.

Đokiću su gnusne poruke slali najverovatnije navijači Partizana, a poručili su mu, između ostalog, da će "završiti na dnu Dunava".

Uopšte se ne plaši

Ako naude meni i mojoj porodici, država neka radi svoj posao, a mene će imati ko da osveti
Nenad Đokić

Mnogi se i plaše

Većina arbitara koji sude u Superligi ima nameru da u znak solidarnosti sa Đokićem štrajkuje i da mečevi sledećeg kola počnu s pet minuta zakašnjenja. Sudije smatraju da nisu dovoljno zaštićene i najavljuju da je ovo samo početak njihove borbe protiv sve učestalijih napada čelnika klubova.

Prema rečima našeg izvora bliskog sudijskoj organizaciji, arbitrima je muka da nakon svakog kola budu označeni kao krivci.

- Sudije imaju nameru da počnu štrajk. Oni su odavno svesni kakvu reputaciju imaju među svim klubovima Superlige i da se to prenosi na publiku, na obične ljude s kojima se sreću na ulici. Kap koja je prelila čašu su pretnje koje je dobio Nenad Đokić. Sudije zato planiraju da podignu glas, a jedna od ideja je da mečevi sledećeg kola počnu s pet minuta zakašnjenja. Većina arbitara je prihvatila takav predlog, ali pojedinci smatraju da to nije pravo rešenje. Postoji struja koja smatra da bi probleme sudija trebalo rešavati unutar institucija FSS, a ne da se klubovima i navijačima štrajkom dodatno gura prst u oko. Videćemo šta će biti - kaže izvor Informera.

Petrović: Bolesnici prete


Predsednik Sudijske komisije FSS Zoran Petrović oštro je osudio pretnje upućene Nenadu Đokiću. On smatra da Užičanin ne bi trebalo ni da se osvrće na njih.
- To samo pokazuje našu sportsku nekulturu, svakakvu nekulturu. Doneo je odluku i ako se nekome ne sviđa, zar treba zbog toga da mu prete? Ako mu se nešto desi, znamo da će biti odgovorni ti što su mu pretili. Tih pretnji ima decenijama, svuda ima bolesnika. Đokić ne treba na to da se osvrće. S njim nisam pričao posle derbija - kaže Petrović.

 

Nenad Đokić je u derbiju bio pomoćni sudija iza gola i samo je on mogao da vidi da li je posle Boaćijevog šuta lopta čitavim prečnikom zaista prešla gol-liniju. Užičanin je signalizirao da je pogodak čist, a to je bio znak da ga iste sekunde okruže igrači Partizana. Golman Vladimir Stojković kleo se da pogotka nije bilo, a Danilo Pantić je u jednom momentu pitao Đokića: "Imaš li obraza?"

Komunalni policajac

Đokić je otkrio da je već iste noći posle derbija počeo da dobija preteće poruke, ali je odbio da pretnje prijavi policiji, iako radi kao komunalni policajac.

- Ni sam ne mogu da izbrojim koliko sam dobio uvredljivih i pretećih poruka. Ne plašim se nikoga i samo iz tog razloga se nisam obraćao policiji. Ako naude meni i mojoj porodici, država neka radi svoj posao, a mene će imati ko da osveti - rekao je Đokić za "Sportski žurnal".

Đokiću su navodno slali poruke sadržine "Vadićemo te iz Dunava, ovde kod Krčedina", "Jebaće te grobari" i "Čuvaj se, Đokiću". Pošto je većina pretnji stigla sa skrivenih brojeva, Đokić je odlučio da promeni broj telefona.

 

VADIĆEMO TE IZ DUNAVA! Sudiji Đokiću PRETE SMRĆU posle derbija, a on poručio: AKO MI SE NEŠTO DESI, IMAĆE KO DA ME OSVETI!

(FOTO) EVO JOŠ JEDNOG DOKAZA DA NIJE BIO GOL! Arhitekta se javio Partizanu sa svojom analizom pogotka!

(VIDEO) DA LI SU BILI GOL I PENAL ZA ZVEZDU? Evo šta kažu u Sudijskoj komisiji FSS!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nenad

pre 5 godina

Hoce bagra da strajkuje, kojim se vi to poslom bavite , ne postoji kolo u kome bar polovina utakmica nije zavrsena sudijskim lopovlukom, sudijska organizacija je glavni problem srpskog fudbala.

baron

pre 5 godina

Voleo bih da mi neko odgovori. Odakle Političkim strankama, Trgovačkim lancima moji brojevi telefona.Ko im je dao i ko ima pravo da ih da.Dali ja imam pravo na privatnost.Broj fiksnog telefona koji je u PTT zaštićen i broj mobilnog telefona dao sam samo osobama od poverenja.

Sale

pre 5 godina

I oni traze vece premije?!!! Ima sudija koliko god hoces. U Rumuniji, Bugarskoj ....... Nisu oni Bogom dati. Posteno, osim Mazica i jos par sudija ostali nisu ni za pomocne radnike u gradjevinarstvu! Izvinjavam se ako sam uvredio postene gradjevinske radnike, koji rade za sitnu lovu, dok OVI ......

Mole

pre 5 godina

U maniru njihovog kluba i njihovih osnivaca cista krvatsko siptarska kultura.

AS

pre 5 godina

SUDIJE SU U PRAVU. AKO IM ŠTA ZNAČI IMAJU I MOJU PODRŠKU. PET SUDIJA I NE VERUJU U NJIHOVE ODLUKE. TI ISTI BI PLJUVALI I NA GOL TEHNOLOGIJU. NEKOME PRETITI SMRĆU ZATO ŠTO KAŽE ŠTA JE VIDEO? NEZNAM KAKVI SU TO "LJUDI".

AlCapo

pre 5 godina

Neka zatraze poboljsanje uslova, kao VAR, gol-kamere na stativama i dr. Nek prestanu da sude navijacki i uticu na rezultat. Nek predloze resenje, najlakse je kukati i strajkovati.

aca

pre 5 godina

hahahaaa sudije su na derbiju opet svesno ukrale bodove domacinu pa jos i prete strajkom.

alexa

pre 5 godina

Podrzavam strajk sudija. I voleo bi da strajkuju koliko su strajkovali advokati! ali zamolio bi FSS da odmah reaguje i dovede iz okolnih zemalja fubalske sudije .Da i mi odgledamo jednu sezonu realnog fudbala. sto duze strajkujte fudbalske sudije i ne popustajte!

Dragan

pre 5 godina

Što sve bolesno rukovodstvo Partizana mogu napraviti u srpskom fudbalu da bi sakrilo svoju pogubnu politiku vođenja kluba. Svi kolektivno moraju se skloniti iz fudbala.

pera kojot super genij

pre 5 godina

Trt Mileva, imaju oko sokolovo a štrajkuju jer im budale prete a novine pumpaju

Miodrag Jovanović

pre 5 godina

Goool, je, sudija je poslednja, nabavite VAR ili Line tehnologiju bar za derbije

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija