• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nedeljnik

27.09.2018

10:27

DULE SAVIĆ PROGURAO ZIDANA: Rekao sam treneru da ga ubaci u igru!

Fudbal

DULE SAVIĆ PROGURAO ZIDANA: Rekao sam treneru da ga ubaci u igru!

Podeli vest

Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dušan Savić pomogao je mladom Zinedinu Zidanu na početku karijere i "progurao" ga na teren kada su igrali zajedno u Kanu

 

Bilo je to 1989. godine kada je Savić bio na zalasku karijere, a mladi Francuz tek nadolazio.

On je bio klinac, tek je počeo, a ja sam bio na zalasku kariejre. Igrao je tri ili četiri utakmice po 15, 20 minuta. Trenirao je s nama poslednjih šest meseci moje karijere. Moram da priznam da je nas starije malo i nervirao, voleo je da mrcvari loptu - rekao je Savić za Nedeljnik.

On kaže da se Zidanu već na prvi pogled videlo da će biti odličan igrač.

Videlo se da su njegova kontrola lopte i pregled igre vanserijski. Bio je zatvoren u sebe i povučen. Ali ni sada ne deluje da je mnogo pričljiv.

Savić je objasnio kako je "progurao" mladog Francuza na teren.

Boro Primorac i ja smo trenera, koji je bio malo stariji od nas, i koji nas je poštovao i voleo, ubeđivalid a pusti malog da odigra. Rekli smo mu: ''Šta te košta da igra 15 minuta, njemu će to mnogo značiti, a mi nemamo šta da izgubimo.'' I baš tako je bilo. Žao mi je što nisam ostao još jednu sezonu da malo odigramo zajedno - istakao je Dule Savić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Batistuta

pre 5 godina

Jugo 65a crni kabrio, ja mu licno dovezao iz Kragujevca.

nikanor

pre 5 godina

On nije Francuz nego Alžirac. U francuskoj reprezentaciji nema francuza.

White Power

pre 5 godina

Marš pičko raspala impotentna! Ti Zidanu ni tada ni kurac nisi mogao da popušiš. Smrade smrdljivi pandurski.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija