• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.09.2018

07:15

SUPERLIGAŠI ŽELE VAR, ALI NEKI NEMAJU NOVCA! Izgleda da je svima prekipelo zbog sudijskih nedoumica

Fudbal

SUPERLIGAŠI ŽELE VAR, ALI NEKI NEMAJU NOVCA! Izgleda da je svima prekipelo zbog sudijskih nedoumica

Podeli vest

Većina klubova u Superligi, čak 13 od 16, podržava uvođenje VAR sistema u naš fudbal što pre, protiv su samo Radnik iz Surdulice i Zemun, dok je niški Radnički uzdržan, ali finansije su glavni problem

Superligaši su za uvođenje VAR tehnologije u srpski fudbal! Čak 13 od 16 klubova elitnog ranga podržava ideju da na domaće terene što pre bude uveden VAR sistem, mada većina njih traži da im Fudbalski savez Srbije u tom cilju pomogne finansijski. Nabavka i uvođenje napredne tehnologije koštalo bi svaki klub oko 500.000 evra.

Protiv VAR-a, koji bi olakšao posao sudijama i sprečio kontroverze u domaćem fudbalu, glasali su Radnik iz Surdulice i Zemun, dok su rukovodioci niškog Radničkog uzdržani.

Pre manje od godinu dana Partizan je zvanično pokrenuo pitanje uvođenja VAR-a u Srbiji, ali je većina klubova bila protiv!

CRVENA ZVEZDA - ZA

Zvezdan Terzić, generalni direktor
- Svi u Crvenoj zvezdi smo za uvođenje VAR, treba da pratimo evropske trendove. To je spinovanje javnosti koje plasira Partizan, da oni jesu za, a mi nismo. Ne pitamo se ni oni ni mi, to treba da bude odluka FSS. Mislim da srpske sudije uopšte nisu problem, imamo dobre sudije.

PARTIZAN - ZA

Miloš Vazura, generalni direktor
- Fudbalski klub Partizan je još početkom prošle sezone tražio uvođenje VAR tehnologije, ali nisu svi klubovi prihvatili. Tražili smo to i ove sezone... Ukoliko je to skupo, onda možemo da uvedemo bar gol-tehnologiju, koja je jeftinija. Odluka je na FSS i drugim klubovima da prihvate.

VOJVODINA - ZA

Darko Jevtić, generalni direktor
- Vojvodina je apsolutno za uvođenje VAR tehnologije. Prošle godine smo u Zajednici Superlige imali debatu u vezi s tim, naravno nije bilo pojedinačnog izjašnjavanja, ali smo svi doneli zaključak da uvođenje VAR zahteva zaista velika sredstva.

RADNIČKI NIŠ - UZDRŽAN

Ivica Tončev, predsednik
- Nismo razmišljali o VAR tehnologiji. Postoje organi u Srbiji koji određuju pravila. Ima mnogo ljudi koji su plaćeni da donose takve odluke, oni bi trebalo da se pitaju. Ne igra se fudbal u Srbiji zbog Zvezde i Partizana. Baš mene briga da li je na derbiju bio gol ili nije.

 

SPARTAK SUBOTICA - ZA

Dragan Simović, predsednik
- Apsolutno sam za VAR tehnologiju. Zašto ne bismo rešili očigledne stvari? Prvenstvo je tek počelo, a već se spominju sudijske greške. Šta da je kraj sezone, da se odlučuje o tituli? Tačno je da nije jeftino uvođenje video-tehnologije, ali sve u životu košta. Kvalitet košta, a VAR je kvalitetna stvar.

ČUKARIČKI - ZA

Nenad Mirosavljević, potpredsednik
- Jesam za uvođenje VAR zbog regularnosti. Ne kažem da sudije namerno greše, ali na taj način će biti manje grešaka. Mislim da je kod nas VAR najpotrebniji zbog penala, ofsajda, isključenja... FSS bi trebalo da pomogne klubovima, jer je to veoma skupa investicija.

MLADOST LUČANI - ZA

Neško Milovanović, trener
- Generalno jesam za uvođenje VAR tehnologije, ali tu se javlja novi problem, pošto je to skupo. Koliko sam video, košta oko pola miliona evra, a većina klubova jedva sastavlja kraj s krajem. Pokazalo se na SP da ima velikog efekta.

NAPREDAK - ZA

Bojan Filipović, sportski direktor
- Glasamo za VAR, naravno. U svakom smislu to ima prednosti. Moći ćemo tačno i precizno da sagledamo svaku situaciju. To bi bilo u interesu klubova, igrača, navijača. Košta pola miliona evra, ali ako određene organizacije pomognu, smatram pravim potezom uvođenje VAR.

VOŽDOVAC - ZA

Goran Grkinić, generalni direktor
- Iskreno, nismo razmišljali o tome. Ali kada se već priča o tome, Voždovac je za uvođenje VAR tehnologije. Međutim, pitanje je koliko je to moguće u Superligi. Mnogi stadioni su u katastrofalnom stanju, ima drugih stvari u koje treba uložiti novac, ali mi smo za ako će to doneti boljitak.

DINAMO VRANJE - ZA

Dragan Antić, trener
- Normalno da sam za uvođenje VAR. Ja volim da se igra čisto i pošteno, pa ko je bolji, nek pobeđuje. Mislim da je to najbolje rešenje za fudbal. Stadion koji treba da izgradimo koštao bi deset miliona, pa ne vidim da bi dodatnih 500.000 evra za VAR predstavljalo problem.

RADNIK SURDULICA - PROTIV

Stanislav Tončev, predsednik
- Mislim da je suđenje u ovoj sezoni na visokom nivou i da nema potrebe da se potencira VAR tehnologija. Sad nije momenat, ne znam koliko to klubovi finansijski mogu da isprate. Teško je bilo ugraditi reflektore, loši su nam stadioni, imamo mnogo stvari koje pre moramo da rešimo.

RAD - ZA

Uroš Tošić, predsednik
- Rad je za uvođenje VAR tehnologije, ali ako je cena pola miliona evra, onda je to teško izvodljivo. Ima mnogo prečih stvari, ulažemo u omladinsku školu, u stadion, teren... Ako bi FSS to finansirao, ali ne od para koje dobije od UEFA za ulaganje u fudbal, već od nekih sponzora, onda može.

MAČVA - ZA

Ivica Kralj, predsednik
- Naravno da sam za VAR tehnologiju. Ali pitanje je da li je to izvodljivo kod nas. Čisto sumnjam da klubovi, osim najvećih, mogu da izdvoje novac za VAR sistem. Ako bi pomogle neke druge organizacije, vrlo rado smo za VAR.

ZEMUN - PROTIV

Milan Bogdanović, sportski direktor
- Više sam protiv nego što sam za uvođenje VAR tehnologije. Imam puno poverenje u srpske sudije i ne mislim da je VAR neophodan u Superligi. Greške se dešavaju i kada se koristi tehnologija, a najbolji dokaz za to je Svetsko prvenstvo u Rusiji.

BAČKA - ZA

Lazar Vještica, direktor
- Nema dileme da sam za VAR, zbog svega što se dešava u srpskom fudbalu. Sada svi pričaju o derbiju, da li je bio gol ili nije. VAR bi dao odgovor. Moramo da težimo Evropi i modernoj tehnologiji, ali su finansije veliki problem.

PROLETER NOVI SAD - ZA

Goran Antić, direktor
- VAR sistem bi mnogo pomogao srpskom fudbalu. Problem je samo cena, skupo je. Ne znam tačno koliko, ali svakako bi pomoglo i bilo bi dobro da to obezbedimo. Ipak, finansije su u pitanju. Sigurno bi smanjilo greške i olakšalo sudijama.

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 5 godina

GOL TEHNOLIGIJA BI TREBALO DA BUDE OBAVEZNA ZA SVE, A VAR NEKA UVEDE KO MOŽE ALI ZVEZDA I PARTIZAN OBAVEZNO. NE MOGU VIŠE DA SLUŠAM GROBARE KAKO KMEČE.

gago

pre 5 godina

Zašto bi iz CZ kmecali kad im priznaju golove iz auta kao i nepostojece?!

Marko

pre 5 godina

Gol tehnologija , po stadionu, koshta 260.000 dolara.

Kocka

pre 5 godina

Ma to se postave po dve kamere sa obe strane gola, tačno na liniju i kod situacija kao na derbiju pogleda se snimak i nema frke, to je najjeftinije i najjednostavnije rešenje. Za takvu stvar je ulaganje 2-3 hiljade evra, a mnogo bi pomoglo

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija