• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/inforemr.rs

13.10.2018

11:18

EVO KAKO JE BILO MOGUĆE UPLATITI PET MILIONA EVRA NA UTAKMICU PSŽ - ZVEZDA! Francuski ekspert za onlajn klađenje SVE OBJASNIO! Tvrdi da je DOJAVA STIGLA DIREKTNO IZ KLUBA!

Fudbal

EVO KAKO JE BILO MOGUĆE UPLATITI PET MILIONA EVRA NA UTAKMICU PSŽ - ZVEZDA! Francuski ekspert za onlajn klađenje SVE OBJASNIO! Tvrdi da je DOJAVA STIGLA DIREKTNO IZ KLUBA!

Podeli vest

Bivši predsednik Regulatornog tela za onlajn klađenje Žan-Fransoa Vilote, francuskim medijima objasnio mehanizme uplate velikog novca na utakmicu koja je pod budnim okom javnosti i navijača, kakav je bio duel Zvezde i Pari Sen Žermena

On tvrdi i da ne postoji meč u bilo kom sportu na svetu koji je zaštićen od klađenja

Ugledni francuski list je u petak izašao u javnost sa šokantnim saznanjem da je "jedan visoki funkcioner beogradskog kluba" uplatio pet miliona evra da će se meč Lige šampiona francuskog i srpskog prvaka završiti sa pet golova razlike u korist Parižana.

Vest je odjeknula poput eksplozije, izazvala burne reakcije obe strane, prenesena je u gotovo svim svetskim medijima. Ugled oba kluba doveden je u pitanje...

(FOTO) "SUMNJIVO"! Lekip razvukao Zvezdu preko cele naslovne strane

Francuski mediji se, razumljivo, kao i srpski, naširoko bave ovom pričom. S obzirom na to da se navodna uplata desila na teritoriji Francuske, ali i isplata jer je utakmica "prošla", list "Le Parisien" je kontaktirao bivšeg direktora Regulatornog tela za onlajn klađenje (ARJEL) Žan-Fransou Vilotea koji je objasnio kako je moguće odjednom uplatiti toliki novac na jednu tako važnu utakmicu kao što je meč Lige šampiona.

- Ne iznenađuje me, mada me svaki put zapanji - rekao je na ovu temu Vilote, aludirajući na sve učestalije slučajeve velikih uplata.

Foto: Reuters

Viloto je od 2009. do 2014. godine obavljao funkciju direktora pomenutog Regulatornog tela za onlajn klađenje, vrlo dobro je upoznat gde, kako i koliko i u kom obimu se dešavaju uplate na sportske mečeve širom sveta.

- Jednostavno, moramo živeti sa time da ne postoji meč, bez obzira na rang takmičenja ili sporta, koji je zaštićen od manipllacije klađenjem. I dalje postoji veliki broj zemalja koje ne kontrolišu onlajn klađenje.

(FOTO) "MARKA" TVRDI: Dojava za nameštanje u Parizu stigla od kladionica!

Naveo je da, uprkos zabrani onlajn klađenja i strogoj kontroli u mnogim zemljama, uvek postoje grupe koje nesmetano vrše velike uplate na sportsko klađenje.

- U Kini, Hong Kongu klađenje je, recimo, zabranjeno, ali su takve aktivnosti zapravo u zamahu tamo. Mnoge evropske države, kao Malta na primer, uopšte nemaju regulatorno telo za kontrolu onlajn klađenja. Postoje teritorije sa velikim slobodama u tom smislu, kao Delaver u SAD. Veoma je lako naći kladionice koje nisu kontrolisane.

(FOTO) SKANDAL VEKA! "Lekip" tvrdi: Čelnik Zvezde probao da uplati PET MILIONA EVRA NA DEBAKL U PARIZU!

Na konkretno pitanje kako je moguće uplatiti sumu od pet miliona, koja se pominje u slučaju Pari Sem Žermena i Zvezde, rekao je:

- To se dešava na internetu, na sajtovima na koje se može pristupiti iz svih zemalja jer nemaju "geoblokadu". Suma se razdeli na manje iznose i uplati na nekoliko mesta kako bi se izbegla sumnja. Kriminalne mreže organizuju takve uplate - objašnjava Viloto.

Na pitanje kako komentariše to da je UEFA prva obaveštena o uplati na meč, kaže:

- To znači da je osoba koja je prijavila UEFA, neko sa fudbalskog terena ili iz okruženja kluba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 5 godina

Izgleda meni da ce neko opet morati da skokne do USA i nastavi studije. Cim je istraga otvorena, to znaci samo jedno - imaju dokaze. Francuska nije Srbija, a UEFA nije Kokezino preduzece koje zovemo FSS.

moma

pre 5 godina

Terza voli to sa "šesticama",setimo se sa OFK Beogradom 2:0,upad u svlačionicu na poluvremenu i na kraju 2:6.Krajnji rezultat OFK u trećoj ligi sa 5 miliona eura minusa.

romanov

pre 5 godina

veoma glupavo,,jer bilo ko ,,cak iz kladionice moze da javi daje namesteno ,,da nebi isplatio dobitak,,prvo,,neimaru i mbapeu,,niko nemoze da zapovedi ili kaze kako ce da igraju,,zaci na takav klub protiv slabog protivnika,,normalno je kladiti se sa 5 golova razlike,,

Grof

pre 5 godina

Pa kad normalno sto nisi ti stavio 1000€ i uzmes 4000€.Ko stavlja 5 mil.a da ne zna koliko ce razlike da bude.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija