• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2018

14:35 >> 16:57

(VIDEO) SRBIJA PROMAŠILA POBEDU! Ni penal nije pomogao "orlovima" da uzmu bodove u Rumuniji

Fudbal

(VIDEO) SRBIJA PROMAŠILA POBEDU! Ni penal nije pomogao "orlovima" da uzmu bodove u Rumuniji

Podeli vest

Ni penal, ni igrač više duže od poluvremena nisu bili dovoljni reprezentaciji Srbije da osvoji tri boda protiv Rumunije u Bukureštu - 0:0

Dušan Tadić je preuzeo odgovornost kod penala u 45. minutu, iako je Aleksandar Mitrović bio precizan protiv Crne Gore. Kreator igre "orlova" je šutirao očajno, lopta je otišla visoko preko gola, pa je tako propala najveća šansa Srbije da dođe do trijumfa, kojim bi, gotovo sigurno, obezbedila prvo mesto u grupi do kraja Lige nacija.

Mnogo šansi imala je Srbija i pre i posle penala, a pogotovo se u drugom poluvremenu igralo samo na polovini Rumunije.

Nisu bili precizni igrači naše reprezentacije, ali je i golman Tatarušanu sjajno branio.

Sa ovim bodom, Srbija ostaje lider grupe, sa ukupno osam bodova, Rumunija ima šest, Crna Gora četiri, a tek je čeka duel sa Litvanijom u gostima.

"Orlove" do kraja Lige nacija čekaju mečevi sa Crnom Gorom i Litvanijom u Beogradu, tako da naš tim ima praktično otvorenu situaciju da osvoji prvo mesto u grupi.

RUMUNIJA - SRBIJA 0:0

Stadion: Nacionalni stadion u Bukureštu. Sudija: Kevin Blom.

RUMUNIJA: Tatarušanu, Toska, Sapunaru, Tamaš, Manea, Marin, Baluta, Draguš ( od 48' Nedelkearu), Stanču, Maksim (od 71. Rotariju), Tukudean (od 80. Kešeru).

SRBIJA: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (od 77. Miletić), Maksimović, Lukić, Gaćinović (od 63. Milinković-Savić), Radonjić, Tadić, Mitrović.

TOK MEČA:

Kraj!

90'. Serija prekršaja srpskih fudbalera, nervoza je uhvatila naše igrače...

85'. Gol Mitrovića poništen je zbog ofsajda.

81'. Šansa se ukazala i za Miletića, koji je glavom šutirao posle kornera, ali pored gola.

77'. Debitantski nastup Nemanje Miletića za Srbiju, u igru je ušao umesto Rodića.

74'. ŠANSAAA! Ponovo je Mitrović bio u velikoj prilici, tukao je glavom pod prečku, ali je Tatarušanu ponovo bio sjajan.

68'. MITROVIĆ! Sjajno je sve uradio srpski napadač, izdriblao je rivala, izašao sam ispred golmana i nažalost, šutirao pravo u njega!

64'. Udarac Tadića, ali ga je izblokirao Sapunaru.

63'. Evo Milinković-Savića na terenu, umesto Gaćinovića.

60'. Novi napad "orlova", Rukavina je po zemlji poslao loptu ka Mitroviću, a golman Rumunije Tatarušanu se bacio u noge srpskom napadaču i odneo loptu.

57'. Dve velike greške sudije Bloma: najpre nije dosudio čist faul nad Rajkovićem, a onda ni igranje rukom našeg golmana van šesnaesterca, kao rezultat tog prekršaja.

55'. VELIKA šansa za Srbiju! Tadić je ubacio sa strane do Mitrovića, koji je odložio loptu do Gaćinovića, a njegov šut, a onda i Radonjićev, bili su vrlo loši i Rumuni su se odbranili.

51'. Potpuna ofanziva Srbije, igra se na polovini Rumunije od početka drugog dela.

Foto: reuters

Kraj prvog poluvremna

48' Kontra prinuđen da menja. Izlazi krilni fudbaler Draguš, a ulazi Nedelkearu.

46' Tadić je promašio penal, poslao je previsoko loptu iznad gola Tatarušana.

44' PENAL ZA SRBIJI! Isključen je Tamaš nakon starta nad Gaćinovićem.

41' Tadić je završio na travi nakon duela sa Toškom, koji ga je zakačio u prolazu. Za to vreme su Rumuni bili u potencijalno nezgodnoj akciji.

38' KAKVA ŠANSA ZA SRBIJU! Radonjić je odlično uposlio Gaćinovića, ali je fudbaler Ajntrahta promašio najizgledniju šansu za nas.

38' Korener za Srbiju, koji završava u rukama Tatarušanua nakon centaršuta Tadića.

35' Rumuni opet prete. Novi korner za domaće posle solo akcije koja je završena udarcem ka golu Rajkovića.

33' Nova dobra šansa za "orlove". Radonjić je munjevito prošao po levoj strani, ali je pogrešio kod završnog pasa. Mogao je i morao mnogo bolje.

30' Još jedna odlična šansa za Mitrovića posle centaršuta Rodića. Centarfor je šutirao, golman odbranio, ali se ispostavilo da je ipak bio faul nad rumunskom defanzivcem.

28' Odličan šut Marina pod sam ugao iz slobodnog udarca, Rajković je intervenisao i izbacio u korner.

27' Domaći prave velike probleme našem Milenkoviću koji je prinuđen da ih faulira. Slobodan udarac za Rumuniju.

25' Rumuni ponovo uzvraćaju preko Stančija, ali ovo je bio tek malo bolji udarac od pređašnjeg u režiji istog igrača.

22' Srbija vodi ritam meča za sada. Ovo je period igre koji pripada "orlovima" i pitanje je da li će Rumuni izdržati našu najezdu.

19' Prva izgledna šansa za Srbiju! Mitrović je izašao sam pred rumunskog golmana, ali je šutirao pored gola.

 

 

17' Srbija je imala slobodan udarac posle koga je Mitrović uhvaćen u ofsajd zamci nakon brze akcije "orlova".

11' Prvi šut na meču uputio je Stančiju, ali je to bio lak pren za golmana Rajkovića. Šutu je prethodila odlična intervencija pa greška defanzivca Milenkovića.

10' Igra se na polovini Rumunije. Još uvek fali odličan pas u poslednjoj trećini terena domaćih. Rumuni od starta prilično zatvoreni i dekoncentrisani.

7' Meč je konačno krenuo normalnim tokom. Srbija je razmenila nekoliko lopti, za sada se igra uglavnom na sredini terena.

1' Meč je upravo počeo, prvi napad i prvi korner za Srbiju. Izvođenje kornera je sprečeno odmah nakon prekida izazvanog bakljadom domaćih navijača.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mimac

pre 5 godina

Šanse plod pojedinačnih akcija, igra na nivou početnika. No nisu krivi igrači koji igraju kvalitetno u svojim klubovima. Postoji čovek koji treba da ih ukomponuje a to je selektor. Na našu žalost mi ga nemamo. Šteta za naš fudbal.

Pik

pre 5 godina

Ja ovog krstajica ne razumem, prvo zasto nije drugo poluvreme igrao sa dva napadaca drugo zasto je drzao radonjica decko je pruzio jako losu utakmicu

sale

pre 5 godina

Nasi poznati inace kao super penaldzije, to je tradicija.

ZAGOR

pre 5 godina

Mene interesuje zašto ne igra Prijović a on nas je odveo na svjetsko prvenstvo i zašto sve minute igra Mitrović ?

Mladen

pre 5 godina

Namestli Utakmicu!!! Balkanci su sve Kriminalci, nije nu cudno sto nemamo uspeh u fudbal

sumnjicavi PSGovac

pre 5 godina

A sta ako je i ovo namestaljka? Mozda je Tadic namerno promasio penal, da ostane 0:0?

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija