• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2018

15:49 >> 15:18

(VIDEO) ZVEZDA SA POLA SNAGE DO OSMINE FINALA KUPA! Joveljić i Stojiljković presudili Dinamu!

Fudbal

(VIDEO) ZVEZDA SA POLA SNAGE DO OSMINE FINALA KUPA! Joveljić i Stojiljković presudili Dinamu!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije nakon pobede u Vranju nad Dinamom rezultatom 2:0

 

Srpski šampion igrao je u kombinovanom sastavu, ali je rutinskom igrom u zaostalom meču Kupa Srbije izborio narednu fazu takmičenja. Strelci su crveno-bele bili su Nikola Stojiljković i Dejan Joveljić, a ubedljiviji trijumf gostiju sprečio je golman Dinama Uroš Đurić koji je imao nekoliko sjajnih intervencija.

Crveno-beli su tokom prvih 45 minuta imali čak sedam udaraca u okvir gola Dinama, tri puta su zatresli mrežu, ali su vodili samo 1:0. Stojiljković je matirao golmana Vranjanaca nakon odličnog centrašuta Hajdina u 15. minutu utakmice. Prethodno je Srniću poništen pogodak zbog ofsajda, a domaćin je dobro prošao samo zahvaljujući golmanu Đuriću koji je imao nekoliko dobrih intervencija. Zvezda je u prvom minutu sudijske nadoknade postigla i treći gol, koji je ovog puta zbog ofsajda poništen Joveljiću.

Ebisilio je na startu drugog dela prokockao da donose Zvezdi 2:0, tačnije golman Đurić je opet odlično intervenisao. Ipak, crveno-beli su na isteku 60 minuta igre stigli dva gola prednosti zahvaljujući mladom Dejanu Joveljiću, koji je ispostavilo se postavio konačan rezultat. 

DINAMO - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1)

 

Strelci: Stojiljković u 15, Joveljić u 61. minutu

Stadion: Jumko. Sudija: Novak Simović.

DINAMO: Đurić, Stanković, Gašić, N. Stevanović, Jovanović, Jokić (od 57. Veškovac), M. Stevanović (od 46. Karapandžić), Propadalo, Suraka, Ratković (od 34. Radivojević), Stanojević.

CRVENA ZVEZDA: Popović, Gobeljić, Sumaila, Babić, Hajdin, Jovičić, Čaušić, Srnić, Joveljić (od 67. Jevtović), Ebisilio (od 75. Meleg), Stojiljković (od 46. Simić).

 

Tok meča

Drugo poluvreme:

Kraj meča.

85'. Nikola Stevanović je faulom zaustavio Hajdina na 20 metara od gola i dobio je drugi žuti karton, pa će Dinamo meč završiti sa 10 igrača.

80'. Slobodan udarac za Dinamo na oko 25 metara. Suraka je šutirao ali visoko iznad prečke.

75'. Ebisilio je završio ovu utakmicu, umesto njega u igru je ušao Meleg.

73'.  Zvezda ima dva gola prednosti i rutinski privodi utakmicu kraju, pošto Dinamo nije kadar ozbiljnije da zapreti gostima.

67'. Izmena u ekipi Zvezde. Izlazi iz igre strelac drugog pogotka Joveljić, dok je na terenu Jevtović.

61'. GOL! Zvezda vodi 2:0 pogotkom Dejana Joveljića!  Ebisilio je proigrao Simića koji od gol-aut linije  vraća loptu u peterac za Joveljića, a mladi špic crveno-belih rutinski duplira prednost. 

52'. Joveljić je bio u prilici da duplira prednost Zvezde, ali je njegov udarac izblokiran. Nema promene rezultata.

47'. Sjajna šansa za Zvezdu, ali nema promene rezultata.  Ebisilio je šutirao sa leve ivice peterca, a raspoloženi Đurić je odbranio. 

46'. Počelo je drugo poluvreme, a u igri umesto Stojiljkovića je Veljko Simić.

Prvo poluvreme:

46'. Zvezda opet postiže gol koji je poništen zbog ofsajda.  Mrežu je ovog puta zatresao Joveljić.

44'. Centaršut Gobeljića, ali je lopta prozujala kroz peterac, Joveljić nije uspeo da stigne i da je ubaci u mrežu.

41'. Zvezda bolja, diktira tempo, ali bez pravih iskušenja za golmana Dinama u završnici prvog poluvremena utakmice.

34'. Prvi žuti karton na utakmici dobio je Nikola Stevanović pošto je srušio Stojiljkovića. Utakmicu ne može da nastavi Ratković, na terenu je Radivojević.

29'. Odličan pokušaj Rašida Sumaile, snažno je šutirao izvan kaznenog prostora, ali preko gola.

23'. Još jedna odlična intervencija golmana Dinama, nakon pokušaja Ebisilija, ovog puta glavom.

 

19'. Snažan šut Jovičića sa oko 20 metara od gola, ali pravo u golmana Vranja.

15'. GOL! Zvezda vodi 1:0! Srnić je odložio loptu za Hajdina na levoj strani, koji je na vreme video Stojiljkovića u petercu Dinama, a napadač Zvezde rutinski je smestio loptu u gol za 1:0.

12'. Najbolja šansa za Zvezdu! Šut Ebisilija sa ivice kaznenog prostora posle prekida i sjajna reakcija golmana Dinama Đurić koji je spasao svoj gol. 

11'. Stanković je na vreme klizećim startom zaustavio Stojiljkovića koji je krenuo ka golu Dinama.

9'. Opet je Srnić bio u odličnoj prilici nakon što ga je uposlio Ebisilio, ali je udarac bio vrlo loš, pa lako do lopte dolazi golman Vranja.

6'. Ebisilio istrčava pred golmana Vranja Đurića, a pomoćni sudija opet pokazuje da je bio ofsajd.

3'. Srnić je uspeo da zatrese mrežu Dinama, ali je sudija poništio pogodak zbog ofsajda.

1'. Počela je utakmica u Vranju.

Sjajna atmosfera u Vranju, veliki broj navijača je na tribinama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59