Reuters

23:29 Fudbal

informer.rs | 18. 10. 2018.

I PSŽ BESAN NA "LEKIP"! Naser Al Kelaifi podneo tužbu jer "svece" upliću u skandal o navodnom nameštanju meča!

"Lekip" je podigao veliku prašina naklon što je objavio da je Crvena zvezda namestila meč sa Pari Sen Žermenom (6:1) pa je nakon crveno-belih i prvi čovek Parižana Naser Al Kelaifi, kako prenose francuski mediji, podneo tužbu


Crvena zvezda je angažovala francuske advokate da je zastupaju povodom optužbi od strane Lekipa i navodne afere oko nameštanja utakmice protiv PSŽ-a (6:1), te da je neko od čelnika crveno-belih pokušao da uplati pet miliona evra na poraz Zvezde od najmanje pet golova razlike. 

Katarski magnat je do tog koraka došao zbog jedine tačke u kojoj se u potencijalni skandal upliće PSŽ. Lekip nije direktno optužio PSŽ za nameštanje meča ali čuveni doušnik je kako je navedeno u tekstu istakao da je predsednik francuskog šampiona trebalo da se veče uoči utakmice sastane sa funkcionerom Zvezde, koji je navodno planirao da uplati ogromnu svotu novca na poraz svog tima.

Posle savetovanja sa advokatima, Al Kelaifi je rešio da povuče radikalan potez jer sastanka nije bilo, niti je bilo ikakvih dokaza policije koja je sve pratila zbog dojave. Policija je na kraju i konstatovala da sastanka nije bilo.

Sve je u rukama Nacionalnog finansijskog tužilaštva, koje je pokrenulo istragu povodom dojave o eventualnom nameštanju. Istragu, kojom bi trebalo da se utvrdi osnovanost za pokretanje sudskog postupka, pokrenuo je državni tužilac finansijskog tužilaštva.

Zvanično saopštenje izdala je i kancelarija čuvenog pariskog advokata Erika Dipona Moretija u kome je navedeno da nema dokaza koji bi potkrepili optužbe i da će srpski i evropski šampion iz 1991. braniti svoju čast i ugled.