• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2018

19:59

(VIDEO) SERIJA A: Napoli ubedljiv, "hladan tuš" u Torinu, Đenova uzela bod Juventusu!

Fudbal

(VIDEO) SERIJA A: Napoli ubedljiv, "hladan tuš" u Torinu, Đenova uzela bod Juventusu!

Podeli vest

U devetom kolu italijanske Serije A SPAL je pobedio Romu, Juventus je odigrao samo 1:1 sa Đenovom u Torinu, dok je Napoli ubedljivo savladao Udineze 3:0

Napolitanci su načeli domaće pogotkom Ruiza u 14. minutu. Potom su se fudbaleri Udineza dobro držali ali su poklekli u finišu meča.

Prvo je Mertens sa bele tačke u 82. minutu duplirao vođstvo, a tačku na meč definitivno je stavio Rog pet minuta pre kraja utaimice na asistenciju strelca drugog pogotka. 

Nikola Maksimović je  ceo meč presedeo na klupi.

 

Juventus  je odigrao samo 1:1 sa Đenovom u Torinu. Od samog starta nametnuo je ritam, Kristijano Ronaldo promašio vođstvo u 14. minutu meča, ali ne i nekoliko minuta kasnije kada se Portugalac se odlično snašao u gužvi i pogodio za 1:0. Doduše, malo mu je pomogao i nespretni golman Đenove Radu. 

"Hladan tuš" za domaće navijače usledio je u 67. minutu kada je Danijel Besa iskoristio sjajnu asistenciju Kuamea i savladao Šćešnog glavom za 1:1.

Srpski internacionalac Darko Lazović odigrao je čitav meč i ostavio sasvim pristojan utisak, dok Ivan Lakićević nije ulazio u igru.

Inače, Ronaldo je prvi fudbaler u istoriji koji je postigao 400 golova kada se računaju utakmice u pet najjačih liga Evrope - Italija, Španija, Engleska, Francuska i Nemačka.

 

SPAL je šokirao Romu u Rimu i trijumfovao sa 2:0 u meču devetog kola italijanske Serije A. Pobedio je golovima Petanje sa penala u 38. minutu, a onda i Bonifacija u 56. minutu. SPAL je posle ove pobede 13. sa 12 bodova, dok je Roma šesta sa 14 bodova.

Vanja Milinković-Savić debitovao je za tim iz Ferare na odličan način, bar što se tiče fudbalske strane. Srbin je imao nekoliko veoma uspešnih intervencija, naročito u prvom delu meča, ali je 15-ak minuta pre kraja napravio glupost, kada je zbog zadržavanja vremena zaradio dve javne opomene i morao ranije u svlačionicu. Aleksandar Kolarov nije igrao zbog povrede.

 

 

SERIJA A

 

9. kolo

Subota

Roma - SPAL 0:2 (0:1)
(Petanja 38 pen, Bonifaci 56)

Juventus - Đenova 1:1(1:0)
(Ronaldo 18 - Besa 67)

Udineze - Napoli 0:3 (0:1)
(Ruiz 14, Mertens 82, Rog 85)

Nedelja


Frozinone - Empoli 12.30
Bolonja - Torino 15.00
Kjevo - Atalanta 15.00
Parma - Lacio 15.00
Fiorentina - Kaljari 18.00
Inter - Milan 20.30


Ponedjeljak

Sampdorija - Sasuolo 20.30


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija